Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: [A-la-N] A.Prugar WWW

wielgus
    Guest

Domyślnie No i co w tym lepszego?

>Wcześniej Canon 10d (doskonały!) a obecnie od 2 lat Canon 30d (taki sobie).

A co takiego bylo w 10 lepszego od 30? Fotki i material rzeczywiscie fajny, choc sam jestem z Walbrzycha i haldy czy biedaszyby na mnie wrazenia nie robia... Ale do rzeczy. Co takiego zadecydowalo o przewadze 10 (z wykrzyknikiem!) nad 30 - (z dozą niepewnosci).

pozdrawiam

Jacek

Domyślnie

Hmmm. W 10d najbardziel lubiłem to ze czułem, że to kawał solidnego aparatu. Biorąc go do ręki wiedziałem, że nie jest to plastik. Ani razu nic mu się nie stało a użytkowałem niejednoktornie w ciężkich warunkach. W tamtych czasach 10d jakościowo kładł konkurencję. A 30d ? Aparat jak aparat. Niczym nie zachwyca. Nie mogłbym nikomu powiedzieć, słuchaj kup 30D on ma takie a takie funkcjie a jakość jest kapitalna. Nie czuję, że to mój model. Mam wrażenie, że pomino korekcji z pozycji aparatu robi zbyt kontrastowe zdjęcia, obojętnie jak by nie naświetlać gdy patrzy się na histogram trochę brakuję "środka". No i to uczucie plastiku. O wiele lepiej mi się kadrowało 10d niż 30d teraz. To oczywiście subiektywne odczucia.

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie

No ... galerie dalem do ulubionych i pewnie porozsylam do kilku znajomych. Pracowałem na dole kopalni przez ponad 4 lata takze poczulem sie jakos swojsko pracowalem tez (ale jako ochrona) na hołdzie 2 lata i tez znam tamte klimaty. Na holdach dzieje sie wiele przekretow i masz szczesie ze obsluga hołdy pozwolila ci robic te zdjecia. No nic to juz nie na temat. Moje gratulacje.
    Acha mialem zapytac czy przy niektorych zdjeciach uzywales filtru połówkowego?
    Kris

Coś już napisał Awatar mceyk

Domyślnie

Zdjęcia świetne. Dzisiaj przypadkowo trafiłem na album GW z (?) 2006 roku - na papierze wyglądają jeszcze lepiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filla Kris Zobacz posta
    Acha mialem zapytac czy przy niektorych zdjeciach uzywales filtru połówkowego?
    Kris
    Dobre oko
    Przy hałdzie miałem założony filtr połówkowy Cokina....czerwnoy

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

witaj, trafiłem tu dopiero teraz i to nie oglądać zdjęcia tylko aby o nich coś napisać (trafiłem tu z innego wątku gdzie piszesz o innej galerii).

Po pierwsze zdjęcia - rewelacja, kurczę coś takiego nieczęsto się widzi. Styl, spójność, doskonała jakość i wyrazistość przekazu. Wielkie gratulacje!

Po drugie - forma. Nie siedzę w reportażu i nie wiem jak często się z takiej formy korzysta, być może to nie twój pomysł. Ale na mnie działa. Wyjątkowo dobrze się to ogląda, wyjątkowo przemyślane i dobrze wykonane. Posiada niezwykle ważną, a tak często zaniedbywaną dbałość o efekt całościowy i kłądzie nacisk na funkcję motywu przewodniego i przesłania. Kurczę, widać myśl i to mi się bardzo podoba.

I ostatnie - galeria. Rozwiązania są różne i nie każdemu mogą pasować. Jedni mają wolny internet, inni przyzwyczajenia, inni mają swoją galerię i szukają tego samego. Dla mnie ta forma prezentacji, budowa i funkcjonalność Twojej galerii bardzo przemawiają. Czyste, szybkie, funkcjonalne i przede wszystkim bardzo wygodne dla oglądającego. Bez zbędnych wodotrysków, a pięknie eksponująca zdjęcia i tematy. No i oryginalna.

Brawo.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Na stronie zrobiłem mały update. Dwa nowe materiały:
    - Otylia Jędrzejczak - polska medalistka, w rodzinnym mieście.
    - Zapiski z dnia - mieszkańcy Warszawy na codzień.

Zapraszam

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem w czym tkwi problem, ale jakoś nie widzę tych nowych galerii na stronie. Ostatnia galeria to ta z hałdy.

Jeszcze jedno pytanie: skoro 10d był taki och ach, to dlaczego zamieniłeś go na 30d?

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...

Domyślnie

hejka!

A kiedy pojawi sie cos z bieszczadzkich reportaży ?

Pozdrawiam
    emiel

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Nie wiem w czym tkwi problem, ale jakoś nie widzę tych nowych galerii na stronie. Ostatnia galeria to ta z hałdy.
    Są, ale gdzieś w środku - jak zwykle BARDZO warte obejrzenia. Nie są ułożone kolejnością dodawania do strony.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów