Strona 157 z 254 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Miałem na myśli ja jako osoba która nie udziela się specjalnie w Stockach. Wczoraj wyobraziłem sobie, że chciałbym kupić zdjęcie na moją jakąś wymyśloną stronę. I wpisałem w wyszukiwarce jakieś hasło . Po czym wyskoczyły mi same buble i same buble na białym tle. W wielu nich zero naturalności aż brakowało tej prostoty, dodatkowo przeanalizowałem sobie które ludzie kupują a które omijają. I z tego wszystkiego stwierdziłem, że na stockach jest niezła luka i wiele osób chce iść w ślady Yurisa, ale większego to sensu nie ma bo rynek tego typem zdjęć jest opanowany, a jednocześnie są wielkie braki według mojej opinii. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 28-01-2008 o 02:40

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

I jeszcze zapytam o jedną rzecz. Jak to jest z tym model relase?? Na nie jednych zdjęciach widzę - zakryte twarze, w ogóle nie pokazane, od tyłu czy też zamazane. Zastanawia mnie to jak to się ma do zdjęć grupowych... Przecież według prawa jeżeli na zdjęciu jest powyżej 3 osób nie potrzebujemy, żadnego pozwolenia.. Jak to jest na stockach ??

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Według polskiego prawa 3 osoby to już tłum ;-)
    A każdy stock może wprowadzić w tym względzie własne regulacje, zapewne bardziej restrykcyjne.

Coś już napisał

Domyślnie

ja dopiero zacząłem na kilku microstockach sprzedawać zdjęcia i chwilowo nie wiele z tego zarabiam....
    mam pytanie- czy żeby sprzedawać własne zdjęcia na własnej stronie internetowej trzeba koniecznie zakładać firmę? czy może da się jakość bez własnej firmy?....
    canon 5D, 1DsIII, 5DIII, obiektywy: 24-105 1:4 L / 50 f1.2L / 24mm f1.4L II / 100 f2.8L Macro / MP-E 65mm / TS-E 45mm f2.8 / TS-E 24mm L II / lampy: Fomei Digital 500 PRO/ Fomei 1200 PRO / BOWENS ESPRIT GEMINI 500PRO / Canon 580EXII /

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Tak, trzeba... Nawet zarabiając stale w microstockach powinieneś odprowadzać od tego podatek, czyli można powiedzieć założyć własną firmę. Wszystkie stałe dochody w polskim prawie (już nie pamiętam od jakiej kwoty) powinny być opodatkowane.
    Regulamin pkt 8

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Heh ja nie muszę :P Jestem wymeldowany :P To po pierwsze, a po drugie co jeżeli jestem za granicą??

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie przesadzajmy z ta poprawnoscia podatkowa
    Aparat panstwowy nie jest az tak bystry, wszechmogacy i wszedobylski.
    Dla 99% pan w skarbowce roznica miedzy komputerem a zelazkiem polega na tym, ze na zelazku sie znaja

Wystarczy trzymac pieniadze na moneybookers lub paypal i nie przelewac ich na polskie konto... mozna ich uzywac do zakupow na necie itp. Mozna nawet w paru systemach uzywac karty do dysponowania internetowa gotowka..

Rozumiem, ze jest tu pare osob co przedklada malo praktyczna super uczciwosc wobec urzedu skarbowego... ale nie popadajmy w skrajnosci.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna Awatar jagódka

Domyślnie

Czy zaznaczacie na IS opcję Allow Prints? Nie do końca rozumiem o co w tym chodzi...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

odnośnie luki. Zawsze będzie. Im większa tym lepiej dla ludzi z ambitnymi pomysłami.

Czy zaznaczacie na IS opcję Allow Prints? Nie do końca rozumiem o co w tym chodzi...
    pozwalasz na druk swojej fotki. Np ktoś uznał że fajnie by wygladała w ramce na ścianie... allow prints - zwykle zezwala na przedruk fotki. Z tego co pamietam, to ta opcja w is pozwala także na sprzedanie takiej fotki po druku (ale musiałbym sprawdzić dokładnie na is). Oczywiście cena fotki na takiej licencji wzrasta.

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    nie przesadzajmy z ta poprawnoscia podatkowa
    Aparat panstwowy nie jest az tak bystry, wszechmogacy i wszedobylski.
    Dla 99% pan w skarbowce roznica miedzy komputerem a zelazkiem polega na tym, ze na zelazku sie znaja

Wystarczy trzymac pieniadze na moneybookers lub paypal i nie przelewac ich na polskie konto... mozna ich uzywac do zakupow na necie itp. Mozna nawet w paru systemach uzywac karty do dysponowania internetowa gotowka..

Rozumiem, ze jest tu pare osob co przedklada malo praktyczna super uczciwosc wobec urzedu skarbowego... ale nie popadajmy w skrajnosci.
    czy przypadkiem konto w paypal w Polsce nie 'wygląda' dla US tak jak zwykłe konto bankowe?

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 28-01-2008 o 16:10
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

tylko jakim cudem US ma sie dowiedziec, ze posiadasz konto Paypal ?

Przeca US nie bedzie robic audytu we wszystkich mozliwych firmach posredniczacych w finansach...
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 157 z 254 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów