Strona 175 z 182 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

A nie ma jakiegoś przecieku o nowej promocji? Będę robił zakupy za jakiś miesiąc i byłoby to bardzo ciekaw rozwiązanie
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    a jak 3D lub ekwiwalent nie będzie miał FF? tylko crop 1,3?
    Crop 1.3 juz nie ma dzisiaj wiekszego sensu. Technologicznie maja znacznie wydajniejsze procesory aby pociagnac dane z wiekszej matrycy. Nie ma problemu z wielokanalowym odczytem, moga wlozyc dwa digic'e Widac tez po 5D, ze duze matryce moga byc tanie. Argument ekstra zasiegu nie jest najlepszy. Moga zrobic cropa programowego. Najlepiej plynnie od 1.0 do 2.0 Ekonomicznie wiecej zyskaja na tych, ktorzy chca dobrego FF jak tych, ktorzy i tak beda mogli przelaczyc sobie cropa aby foty z tele zajmowaly mniej na karcie.

Przypominam, ze Canon dawno temu po premierze 20D przyznal sie, ze crop byl podyktowany brakami technologii dawno, dawno temu i w przyszlosci planuja zaniechac ta linie unifikujac jedynki. Chyba po nikonie D3 paru ludzi w Canonie ocknelo sie, ze kolejna jedynka nie powinna byc znow 1.3x.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    ...mieli wypuscic 5DMK2, ale wycofali sie do jesieni, aby poprawic co nieco i stac sie bardziej konfurencyjni, tym bardziej ze Nikon ma plany wypuszczenia Dxxx pelnoklatkowego.
    no i się zrobi ciekawie. Trochę dziwne to opóźnianie nastepcy 5D bo faktycznie może ono wtedy przypaść blisko premiery tańszego FF u nikona. A wtedy będzie miał uzytkownik wybór. Na razie "tanie" FF jest tylko u C.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Crop 1.3 juz nie ma dzisiaj wiekszego sensu. ...
    ...
    i w przyszlosci planuja zaniechac ta linie unifikujac jedynki......kolejna jedynka nie powinna byc znow 1.3x.
    ale chyba dalej będzie taka szybka reporterska i taka wielomegapikselowa.
    Nie wiem jak długo będzie to "sklejone" (X i H) u nikona, mam nadzieję, że krótko.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    no i się zrobi ciekawie. Trochę dziwne to opóźnianie nastepcy 5D bo faktycznie może ono wtedy przypaść blisko premiery tańszego FF u nikona. A wtedy będzie miał uzytkownik wybór. Na razie "tanie" FF jest tylko u C.
    (....)
    Myślę że to czysta oszczędność - niestety. Obniżyli ceny i do widzenia. I tak mają najlepszą/najtańszą ofertę w tym segmencie (amateur) więc po co się naciągać na koszty. Z kolei dla wielu dobrze że opóźnią tę premierę, bo jest spora szansa, że następca będzie lepiej dopracowany.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że to czysta oszczędność - niestety. Obniżyli ceny i do widzenia.

no wlasnie tez mam takie wrazenie po ostatnich premierach. w momencie kiedy inne firmy pakuja kase w R&D Canon juz technologie ma i po prostu serwuje odgrzewane kotlety, tanim wkladem wlasnym tlukac kase, bo sprzet i tak jest konkurencyjny a na dodatek ma renome.

scisku piersi z ekscytacji w ten sposob nie wywolaja, ale kase zrobia na pewno
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

a moze juz czas na matryce wieksza od pelnej klatki ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Skoro 450D ma parę rzeczy dostępnych do tej pory tylko w xxD (większy wizjer, punktowy pomiar) to chyba jednak będzie 4000D albo 5000D i to w miarę szybko.

Czyli kierunek odwrotny od oczekiwanego.
    Nie do końca. 450D wygląda na uzupełnienie linii, a nie zastąpienie 400D. Jakby na to nie patrzeć (co zresztą wykazał Akustyk kilka stron temu ) 400D jest nadal fajnym body. Po obniżce cen (już tanieje) będzie bardzo mocnym konkurentem w swoim segmencie. Nie ma moim zdaniem dla Canona żadnego sensu wypuszczanie body jeszcze niżej - co by miało ono mieć - a ściślej - czego miałoby nie mieć?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-01-2008 o 21:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    a moze juz czas na matryce wieksza od pelnej klatki ?
    i game nowych obiektywow?
    mylisz o srednim formacie? moim zdaniem canon wolal wlasnie dac 1ds mkIII z rozdzielczoscia goniaca sredni format
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Pewnie,że jest.Jak znajdziesz sprzedawcę który Ci wypisze rachunek z datą 31.12.2007 to masz ''NOWY'' stary cashback
    Wypisze rachunek z datą 31 grudnia, dając dzisiejszą cenę?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sęk w tym, że "dużo pikseli" nie oznacza niestety "duże piksele". Poza tym inny rozkład głębi ostrości i wiele innych drobiazgów.
    Jarek

Strona 175 z 182 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów