Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krwisty Zobacz posta
    niestety nie kupie FF canona dopoki nie wyjdzie 3D, lub ekwiwalent
    a jak 3D lub ekwiwalent nie będzie miał FF? tylko crop 1,3?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    a jak 3D lub ekwiwalent nie będzie miał FF? tylko crop 1,3?
    Crop 1.3 juz nie ma dzisiaj wiekszego sensu. Technologicznie maja znacznie wydajniejsze procesory aby pociagnac dane z wiekszej matrycy. Nie ma problemu z wielokanalowym odczytem, moga wlozyc dwa digic'e Widac tez po 5D, ze duze matryce moga byc tanie. Argument ekstra zasiegu nie jest najlepszy. Moga zrobic cropa programowego. Najlepiej plynnie od 1.0 do 2.0 Ekonomicznie wiecej zyskaja na tych, ktorzy chca dobrego FF jak tych, ktorzy i tak beda mogli przelaczyc sobie cropa aby foty z tele zajmowaly mniej na karcie.

Przypominam, ze Canon dawno temu po premierze 20D przyznal sie, ze crop byl podyktowany brakami technologii dawno, dawno temu i w przyszlosci planuja zaniechac ta linie unifikujac jedynki. Chyba po nikonie D3 paru ludzi w Canonie ocknelo sie, ze kolejna jedynka nie powinna byc znow 1.3x.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    ...mieli wypuscic 5DMK2, ale wycofali sie do jesieni, aby poprawic co nieco i stac sie bardziej konfurencyjni, tym bardziej ze Nikon ma plany wypuszczenia Dxxx pelnoklatkowego.
    no i się zrobi ciekawie. Trochę dziwne to opóźnianie nastepcy 5D bo faktycznie może ono wtedy przypaść blisko premiery tańszego FF u nikona. A wtedy będzie miał uzytkownik wybór. Na razie "tanie" FF jest tylko u C.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Crop 1.3 juz nie ma dzisiaj wiekszego sensu. ...
    ...
    i w przyszlosci planuja zaniechac ta linie unifikujac jedynki......kolejna jedynka nie powinna byc znow 1.3x.
    ale chyba dalej będzie taka szybka reporterska i taka wielomegapikselowa.
    Nie wiem jak długo będzie to "sklejone" (X i H) u nikona, mam nadzieję, że krótko.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    no i się zrobi ciekawie. Trochę dziwne to opóźnianie nastepcy 5D bo faktycznie może ono wtedy przypaść blisko premiery tańszego FF u nikona. A wtedy będzie miał uzytkownik wybór. Na razie "tanie" FF jest tylko u C.
    (....)
    Myślę że to czysta oszczędność - niestety. Obniżyli ceny i do widzenia. I tak mają najlepszą/najtańszą ofertę w tym segmencie (amateur) więc po co się naciągać na koszty. Z kolei dla wielu dobrze że opóźnią tę premierę, bo jest spora szansa, że następca będzie lepiej dopracowany.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że to czysta oszczędność - niestety. Obniżyli ceny i do widzenia.

no wlasnie tez mam takie wrazenie po ostatnich premierach. w momencie kiedy inne firmy pakuja kase w R&D Canon juz technologie ma i po prostu serwuje odgrzewane kotlety, tanim wkladem wlasnym tlukac kase, bo sprzet i tak jest konkurencyjny a na dodatek ma renome.

scisku piersi z ekscytacji w ten sposob nie wywolaja, ale kase zrobia na pewno
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów