Cala noc zarwalem, a tu ****.Masakra normalnie, doczekalem sie kolejnej plastikowej wydmuszki ktorej rownie dobrze mogloby nie byc, bo niczego istotnego nie wnosi.
Doczytaliscie gdzies jakies wzmianki odnosnie innych terminow ewent. premier?
40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl
Obawiam się że możesz mieć rację.
Ja myślę, że tylko ktoś kto na prawdę bardzo potrzebuje mieć Nikona (bez podtekstów) lub ma specyficzne potrzeby to będzie zmieniać. Natomiast jak ktoś pracuje na szkłach Canonowych od dawna i ma zdroworosądkowe podejście do tematu na pewno nie będzie nic zmieniał.
Ale... zawsze nadzieja pozostaje tak jak to napisał Kubaman.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To będzie wydarzenie niespotykane w historii firmy Canon. Jak do tej pory nigdy nie dali upgrade który dodawał jakąś nową funkcjonalność.
Wzrostu ceny 5D nie spodziewałbym się. W trochę bogatszych krajach niż Polska ci co mieli kupić 5D to już kupili i teraz tylko ceną Canon zachęci nowych klientów. Tylko dla nas cena zaczęła sie powoli zbliżać do poziomu akceptowalnego dla zwykłego zjadacza chleba i stąd to ogólne podniecenie i przesiadka na 5D.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 24-01-2008 o 12:53
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Naprawdę... Kolekcjoner - pełna zgoda - co nie zmienia faktu, że rozczarowanie dzisiejszą "hiper-premierą" jest całkowicie zrozumiałe.
Tyle że ja bym tego AF z 40D na 450D nie zamienił - owszem jest w LV jest lepsze rozwiązanie ale w 40 mamy wszystkie 9 punktów typu cross a w 450 tylko 1 ( centralny -fakt że przy 2,8 dzilający ze zwiększona precyzją ale to samo jest w 40D ).
Generalnie 450D wydaje się być fajna puszka jak na entry level wręcz wypasioną - martwi mnie tylko te 12mpix bo znając zycie będzie szumiało lepiej niż "junost" przy złej pogodzie![]()