Strona 138 z 182 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No ale co cię martwi? Są po prostu nieużywalne :-)
    Nie mam 5-tki ale z tego co piszesz to AF musi być w niej dużo gorszy od tego w 30D. Ja używam bocznych punktów AF-a dość często i nie narzekam. Czasem bywa, że w dość kiepskim swietle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

mam 5 wczesniej mialem 350ke i jakos nie bardzo wiem gdzie ten problem z bocznymi punktami AF, ja powodów do narzekań niemam /chyba ze problemy zaczynaja sie dopoki nie wezmie sie do reki jakiejs jedynki/

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie mam 5-tki ale z tego co piszesz to AF musi być w niej dużo gorszy od tego w 30D. Ja używam bocznych punktów AF-a dość często i nie narzekam. Czasem bywa, że w dość kiepskim swietle .
    Moja opinia o bocznych punktach w 30D jest taka że na zewnątrz w dobrym świetle to nawet da się tym trafić, ale w pomieszczeniach to szkoda się męczyć bo odsetek nietrafionych zdjęć jest dużo większy niż przy używaniu centralnego, mimo znacznie mniejszego przekadrowania.
    Ale różnica jest taka że punkty boczne w 5D są dużo bliżej środkowego niż w 30D. Dlatego nie ma sensu ich używać bo przekadrowując przy ich użyciu trzeba praktycznie tyle samo przesunąć kadr co z użyciem centralnego a za to mamy czujnik krzyżowy i do tego lepszy z 2.8.
    Z amatorskich puszek Canona to akurat pod tym względem to AF z 40D jest wyraźnie najlepszy.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-01-2008 o 14:21

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Moja opinia o bocznych punktach w 30D jest taka że na zewnątrz w dobrym świetle to nawet da się tym trafić, ale w pomieszczeniach to szkoda się męczyć bo odsetek nietrafionych zdjęć jest dużo większy niż przy używaniu centralnego, mimo znacznie mniejszego przekadrowania.
    (....)
    No to moja opinia w tej materii istotnie się różni. Używam dość często i to nawet w nienajlepszym świetle i czasem się trafi nieostre ale rzadko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja też używam bocznych punktów AF-a z dobrymi rezultatami. Moja teoria - istnieje grono ludzi, którym w robieniu zdjęć przeszkadza aparat

Uzależniony

Domyślnie

ja czasami srodkowym nie trafiam na moim 4ooD ale na swietle 1.8
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    ja czasami srodkowym nie trafiam na moim 4ooD ale na swietle 1.8
    Na 1.8 to każdy potrafi
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    mogli by wziac korpus z 5D i:
    ...
    *wstawić AF z 1D MKII (ponoc te af jest wlasnie w 40D)
    ...
    to jest nieprawda.
    Myślę że należało by wiedzieć, co się tak bardzo pragnie mieć w wymarzonej puszce.. a najlepiej jeszcze wiedzieć po co..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam i 30D i 5D i AF gorszy i to wiele oj wiele...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Mam i 30D i 5D i AF gorszy i to wiele oj wiele...
    Który jest gorszy w 5D czy 30D? Chciałbym mieć pewność, że właściwie rozumiem Twoją wypowiedź.

Strona 138 z 182 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów