Mam i bardzo chętnie przytulę wersję z lepszym IS-em. Robiłeś panoramki lub statykę 70-200/4 IS L ? Ja często korzystam z niewytłumaczalnych dla większości długich czasów na dużych ogniskowych i lepszy IS byłby mile widziany. Przeboleję stałe światło f/4 (CENA!) i w to miejsce powitam coś w stylu 100-500L f/4-5.6
Z tego co słyszałem ma być około 30 duperelowatych kompaktów.
FOTOINKWIZYTOR
wiesz ja bym sie cieszyl jakby do nastepcy 400D wlozyli AF z 40D bo ja mam na pieńku z AF mojej czterysetce...
zamiast kita IS wolalbym USM bo i taka wersja jest nie mowiac juz o tym ze przestaje mi sie podobac to co sie dzieje z rynkiem amatorskich lustrzanek...
a na h... mi LV jezeli kupilem lustro po to zeby patrzec przez wizjer a nie na LCD 19 cali i 16.7 mln kolorow - bo za niedlugo tak bedzie jak w pkompaktach...
bierzesz lustrzanke patrzysz w wizjer a tam ciemno, okazuje sie ze musisz nacisnac przycisk a do tego caly tylny panel zajmuje LCD.
kombinuja na sile i to jest cala bajka
mogli by wziac korpus z 5D i:
*uszczelnić
*wstawić AF z 1D MKII (ponoc te af jest wlasnie w 40D)
*5-6 FPS
*dodać nowe akcesoria
*procesor DiGic III
*widoczność 100% w lustrze tak jak w jedynkach
*odkurzacz matrycy
*sterowanie punktow AF za pomoca zrenicy
*ustawianie w menu BF/FF dla kazdego obiektywu - tak jak w D3
mnie by wystarczylo tyle...![]()
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
powinni wypuścic 1000D taki prosty model tylko dla studentów za 200zł -po ukończeniu studiów używanie stawałoby się nielegalne...![]()
A może taka nowość?
Jest już detekcja twarzy, uśmiechu, a teraz fotografa.
Samowyzwalacz jest wyzwalany, gdy w kadrze pojawi się twarz fotografa.
Nie podają, czy fotograf ma być uśmiechnięty ......
http://www.dpreview.com/news/0801/08011504facetime.asp
A geotagging będzie? W którym? Kiedy?
Empetrójki
Jeszcze ememesy powinien wysyłać, bo adresat gniotka może akurat chwilowo nie mieć dostępu do sieci :-D
... obawiam się jednak że Canon nie da sie ponieść wizji i zrobi kolejny nudny czarny aparat, żeby było śmieszniej nadający się do robienia dobrych zdjęć i dołoży tylko ze dwie funkcje, których nikt nie będzie używać, ale będą się mogli nimi zachwycać sprzedawcy z FJ.
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 17-01-2008 o 11:38 Powód: Automerged Doublepost
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj