Strona 53 z 55 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

fajne zrobione na białym tle, a potem photoshop czy jak?
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 14-01-2008 o 14:03
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

zrobione na chroma key - co bylo moim bledem.

Nauczylem sie, ze chroma jest super tylko jesli sie ma spore studio.
    W domu jego uzytkowanie jest ok do portretu z zamiarem zmiany tla. By zrobic cala postac i latwo ja wyrzucic z tla (lub grupe ludzi) trzeba miec perfekcyjnie oswietlone tlo.

Mi zabraklo 1-2 swiatel. Rozpietosc kontrastu na zdjeciu z uzyciem chroma key byla za wielka, przez co powychodzily rozne artefakty na czarnym ubraniu. Gdybym mial czym doswietlic to by bylo idealnie. Zabraklo mi takze jakies 2 metry miejsca w bok i 2 w tył za mną do tego 1 m w gore

Przez to spedzilem i spedze jeszcze pare h na retuszu.

Wczoraj zdecydowalem, ze wynajme sobie pomieszczenie z drugim okolicznym fotografem na spolke... jest to doslownie minute od domu a powierzchnia 200m2 + sufit 5m bedzie idealna. Koszty sa relatywnie tanie.

Wejde w nowa ere wlasnych bojow z microstock

Cel juz znany Jakosc Jakosc Jakosc.. do ktorej jeszcze mi mile zostały
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta

Najnowsze dzielo z dzis zapowiadalem Matrixa to jest zdjecie jeszcze nie jest obrobione calkowicie... ale chcialem sie pochwalic
    no nie Asterix! tu dałeś totalnie du#$, brak rim light postacie sie makabrycznie zlewają z tłem, nawet tego nie wystawiaj zaniżasz swój poziom,
    musisz powtórzyć sesje ze światłem z tyłu a la D. Hill,
    coś takiego jak na tej focie (którą ostro skrytykowałeś za logo)

lub z czymś podobnym do tej sesji
    pozdrawiam

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ok sie zastosuje bo i tak nie mialem ochoty juz wracac do tetuszowania
    Ja wcale ostro nie skrytykowalem mam jakas awersje do kursywy. Pewnie sie wzielo z tego, ze kursywe ciezko uzyc w reklamie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w domu o swietle a'la z tylu nie ma mowy... brakuje mi miejsca na to, z gory tez. Dam rade nastepnym razem
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 14-01-2008 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

sie pochwale, ze studio juz prawie gotowe!

Domyślnie

Drodzy Panowie Sockowcy!

może ktoś z was ma fotkę contact sheet coś takiego jak to,
    tylko koniecznie z kolorowego slajdu, ewentualnie że średniego formatu chętnie kupię - potrzebuję na strone pozdrawiam
    V.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a to latwo mozna zrobic w PS

Domyślnie

a to latwo mozna zrobic w PS
    nie mam czasu na malowanie kodu paskowego i wstawiane numerów klatek, wiesz ile kosztuje moja roboczogodzina - taniej kupić, po za tym musi wyglądać autentycznie....

znalazłem coś takiego wyglada groovie, szczególnie ten prześwietlony fragment,
    ta też nie jest zła, muszę się tylko z właścicielami skontaktować ...
    pozdr

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

zapytam dzis mojego wspolnika. On ciagle kliszami operuje, moze cos ma
    Van wez uprzatnij garaz i mnie zapros ok ? Bo ja kurde juz umieram od tej pogody w UK. Leje od poczatku swiat... co dnia po pare godzin opadow... az sie odechciewa robic cokolwiek.
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 16-01-2008 o 18:31 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

zapytam dzis mojego wspolnika. On ciagle kliszami operuje, moze cos ma
    Van wez uprzatnij garaz i mnie zapros ok ? Bo ja kurde juz umieram od tej pogody w UK. Leje od poczatku swiat... co dnia po pare godzin opadow... az sie odechciewa robic cokolwiek.
    nie ma sprawy przylatuj najbliższym lotem, zadzwoń to przyjadę po Ciebie na L.A. LAX (podaj mi tylko numer lotu), w drodze z lotniska wypożyczymy 30 bowens'ów znajomy jest właścicielem sali gimnastycznej, a ja znam połowę stuff'u bo moja córa ćwiczyła tam gimnastykę, nakręcimy czwartą cześć matrix'a
    od razu Ci się "pogoda ducha" poprawi !
    pozdrawiam

Strona 53 z 55 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów