fajnezrobione na białym tle, a potem photoshop czy jak?
fajnezrobione na białym tle, a potem photoshop czy jak?
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 14-01-2008 o 14:03
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
zrobione na chroma key - co bylo moim bledem.
Nauczylem sie, ze chroma jest super tylko jesli sie ma spore studio.
W domu jego uzytkowanie jest ok do portretu z zamiarem zmiany tla. By zrobic cala postac i latwo ja wyrzucic z tla (lub grupe ludzi) trzeba miec perfekcyjnie oswietlone tlo.
Mi zabraklo 1-2 swiatel. Rozpietosc kontrastu na zdjeciu z uzyciem chroma key byla za wielka, przez co powychodzily rozne artefakty na czarnym ubraniu. Gdybym mial czym doswietlic to by bylo idealnie. Zabraklo mi takze jakies 2 metry miejsca w bok i 2 w tył za mnądo tego 1 m w gore
Przez to spedzilem i spedze jeszcze pare h na retuszu.
Wczoraj zdecydowalem, ze wynajme sobie pomieszczenie z drugim okolicznym fotografem na spolke... jest to doslownie minute od domu a powierzchnia 200m2 + sufit 5m bedzie idealna. Koszty sa relatywnie tanie.
Wejde w nowa ere wlasnych bojow z microstock![]()
Cel juz znanyJakosc Jakosc Jakosc.. do ktorej jeszcze mi mile zostały
![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
no nie Asterix! tu dałeś totalnie du#$, brak rim light postacie sie makabrycznie zlewają z tłem, nawet tego nie wystawiaj zaniżasz swój poziom,
musisz powtórzyć sesje ze światłem z tyłu a la D. Hill,
coś takiego jak na tej focie (którą ostro skrytykowałeś za logo)
lub z czymś podobnym do tej sesji
pozdrawiam
oksie zastosuje bo i tak nie mialem ochoty juz wracac do tetuszowania
Ja wcale ostro nie skrytykowalemmam jakas awersje do kursywy. Pewnie sie wzielo z tego, ze kursywe ciezko uzyc w reklamie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w domu o swietle a'la z tylu nie ma mowy... brakuje mi miejsca na to, z gory tez. Dam rade nastepnym razem![]()
Ostatnio edytowane przez asterix ; 14-01-2008 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
sie pochwale, ze studio juz prawie gotowe!
Drodzy Panowie Sockowcy!
może ktoś z was ma fotkę contact sheet coś takiego jak to,
tylko koniecznie z kolorowego slajdu, ewentualnie że średniego formatu chętnie kupię - potrzebuję na stronepozdrawiam
V.
a to latwo mozna zrobic w PS![]()
nie mam czasu na malowanie kodu paskowego i wstawiane numerów klatek, wiesz ile kosztuje moja roboczogodzina - taniej kupić, po za tym musi wyglądać autentycznie....
znalazłem coś takiego wyglada groovie, szczególnie ten prześwietlony fragment,
ta też nie jest zła, muszę się tylko z właścicielami skontaktować ...
pozdr
zapytam dzis mojego wspolnika. On ciagle kliszami operuje, moze cos ma
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Vanwez uprzatnij garaz i mnie zapros ok ? Bo ja kurde juz umieram od tej pogody w UK. Leje od poczatku swiat... co dnia po pare godzin opadow... az sie odechciewa robic cokolwiek.
Ostatnio edytowane przez asterix ; 16-01-2008 o 18:31 Powód: Automerged Doublepost
nie ma sprawy przylatuj najbliższym lotem, zadzwoń to przyjadę po Ciebie na L.A. LAX (podaj mi tylko numer lotu), w drodze z lotniska wypożyczymy 30 bowens'ówznajomy jest właścicielem sali gimnastycznej, a ja znam połowę stuff'u bo moja córa ćwiczyła tam gimnastykę, nakręcimy czwartą cześć matrix'a
od razu Ci się "pogoda ducha" poprawi !
pozdrawiam