Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: METZ 58 AF-1 vs. METZ 54 MZ-4i

Mieszany widok

Domyślnie

kwestie kompatybilnosci lamp z wymiennymi stopkami ( np 54MZ) rozwiaze strona www metza. w 3 minuty.
    58 AF1 sprawdzalem z dsmkII, 1vHS, 20d - bez najmniejszych problemow, probowalem tez z analogami innych producentow w trybie pomiaru swiatla sensorem wbudowanym w korpus lampy- jest zaskakujaco precyzyjny.
    Na sanyo eneloop laduje sie porownywalnie szybko do 580EXII.
    Warto ja wybrac bo regulujesz poziom dopalu drugiego palnika bez uzycia szarych filtrow - jak to mialo miejsce w lampach serii 54. Jesli jest od czego odbic swiatlo z glownego palnika, to ten drugi maly jest na prawde megauzytecznym gadzetem. Ogolnie polecam.
    pozdrawiam,
    zby

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    [ciach]
    Warto ja wybrac bo regulujesz poziom dopalu drugiego palnika bez uzycia szarych filtrow - jak to mialo miejsce w lampach serii 54. Jesli jest od czego odbic swiatlo z glownego palnika, to ten drugi maly jest na prawde megauzytecznym gadzetem. Ogolnie polecam.
    Jak sie to w praktyce obsluguje? Czy podzial blysku jest niezalezny od trybu pracy: sensor, TTL, czy E-TTL? Mam analogi i cyfre wiec szukam czegos uniwersalnego.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uprawnienia umieszczania postów