Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: plagiat to czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    A nasze motyle nawet niemal identycznie siedzą.
    To na ile sposobow moga siedziec motyle? Myslalem ze z definicji wszystkie siedza prawie tak samo Pytam sie serio
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

no właśnie smierdzi wg was plagiatem czy nie?
    Myślisz że Twoje zdjęcie jest unikalne i niepowtarzalne?
    Obawiam się, że w google można znaleźć setki podobnych....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale jeśli robisz fotę ty, pokazujesz ją a za 2 tygodnie ja robię 99% podobną to już tak
    Skoro tak, to 99% pikseli na obu zdjęciach powinno się pokrywać...
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 10-01-2008 o 20:22 Powód: Automerged Doublepost
    Biegam, bo lubię

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo przeczytaniu uważnie wątku stwierdzam, że ktoś usilnie próbuje wmówić Nam, że to plagiat kiedy to NIE JEST PLAGIAT.
    Widać, że ktoś tutaj po prostu nie czyta co się do niego pisze i próbuje wszystkim Nam udowodnić, że ma rację kiedy jej nie ma.

Proponuje przyznać roa rację, że to jest plagiat i niech robi z tym co zechce.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 10-01-2008 o 21:10
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

arachiusz
    Guest

Domyślnie

Witam.
    roa idż mistrzu z tym do sądu a nie zawracaj **** na każdym forum , bo zachowujesz się jak dzieciak od września , już większość ma dość tego ględzenia.Poziom Twojej kultury jest zastanawiający myślałem że zmądrzałeś ,myliłem się .....poza tym odbiegając od tematu tejże foty zachowujesz się na większości forum CHAMSKO I ORDYNARNIE wobec innych , i masz za duże mniemanie o swojej osobie.
    I to tyle co w tej sprawię napiszę .
    Ostatnio edytowane przez arachiusz ; 10-01-2008 o 21:16

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    roa idż mistrzu z tym do sądu...

i przegraj sprawę z kretesem to zmądrzejesz No bo nic innego sąd orzec nie może.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

jakie to polskie..... wow
    od wrzesnia zawracac sobie gitare takim problemem... to albo sie trzeba zdrowo nudzic, albo nie miec innych problemow.
    ja rozumiem, kopiowac Picassa, Kossaka, Malczewskiego.... wysoko sie cenisz.... grunt to zrobis sobie odpowiedni PR - wazne, zeby mowili.....
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa
    to nie twój interes, ale powiem że trwa.
    O kurde! Prawdziwy artysta! A jaki grzeczny i miły. Obcowanie z taką osobowością artystyczną, to musi być przeżycie estetyczne

A już tak na poważnie. Nie jeden raz zdarzyło mi się dać "zainspirować" czyimś pomysłem i starać się go jak najwierniej odtworzyć. Przeważnie, były to na tyle świetne fotografie, że samodzielnie nie byłem w stanie uzyskać zamierzonego efektu i czasem kontaktowałem się z autorem z prośbą o pomoc. Z reguły reakcje były bardzo miłe i moje prośby spotykały się ze zrozumieniem. Poznałem dzięki temu kilku naprawdę dobrych fotografów, i jeszcze mieliśmy z tego niezły ubaw (tzn. głównie oni oceniając efekty moich wysiłków). Była jednak jedna zasadnicza różnica w ich i Twojej sytuacji: Ich zdjęcia, to było naprawdę COŚ. Twoje, to ćwiczenie z głębią ostrości, które każdy mający szkło makro o ogniskowej 150-180mm może zrobić bez najmniejszego problemu. Nie ma w tym zdjęciu żadnej tajemnicy do skopiowania. Jeśli uważasz, że zrobiłeś coś wybitnego i godnego wysiłków związanych z tzw. przez Ciebie „plagiatem” to masz mały problem, i nie jest on wbrew temu co sądzisz natury prawnej.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    masz mały problem, i nie jest on wbrew temu co sądzisz natury prawnej.
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

O kurde! Prawdziwy artysta! A jaki grzeczny i miły. Obcowanie z taką osobowością artystyczną, to musi być przeżycie estetyczne
    a powiedz mi jaki jest w tym jego interes?

Twoje, to ćwiczenie z głębią ostrości, które każdy mający szkło makro o ogniskowej 150-180mm może zrobić bez najmniejszego problemu.
    przecież nie chodzi o problem w zrobieniu zdjęcia...

Jeśli uważasz, że zrobiłeś coś wybitnego i godnego wysiłków związanych z tzw. przez Ciebie „plagiatem” to masz mały problem, i nie jest on wbrew temu co sądzisz natury prawnej.
    nigdzie nie napisalem ze to coś wybitnego jest. Zapytałem się w wątku czy to plagiat czy nie, próbując potem rozwinąć dyskusję, argumentując swoje rozważania. Zrobiliście sobie polowanie na czarownice. A problemu to ja nie mam żadnego, a na pewno z tym zdjęciem. Zadałem pytanie po prostu, chcąc poznać zdanie, a nie czytać jakie to ja mam problemy itp. To że próbowałęm kogoś przekonać do swoich przekonań w tym temacie chyba jest normalne bo po to się dyskutuje by kogoś do swoich racji przekonać.

To tyle.
    Dla mnie eot.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Na odpowiedź zadaną w temacie odpowiadam: to NIE jest plagiat
    Przecież to są dwa różne zdjęcia o_O

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów