Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Witam. Również przymierzam się do kupna tego szkła. Nie wiem jak to tylko będzie grało z 400d :/ trochę mały on do tego obiektywu. Jak to wygląda w praktyce? No i jak z nim współgra?
A zdjęcia to można też tutaj pooglądać.
http://www.photosig.com/go/photos/br...ories?typeId=7
2.8 i IS w jednym słoiku to naprawde coś. pod cropa idealne, słyszałem o tym obiektywie same dobre opinie. Nie jest pancerny jak elka i ma wysuwany tubus ale do cropa też wybrałbym właśnie to szkło
trzyma sie pewnie, ja mam jeszcze z gripem.... choc potwierdzam ze body w porownaniu do szkla to "pikus"...
wiem ze to idiotyczne pytanie (wkoncu jestem amator - uczacy sie)
... wszyscy pisza.... pod cropa, do cropa ?? co to znaczy??(nie bić)
.. chcialem wrzucic jakies fotki no ale kiedy wyszedlem popstrykac niestety zaczal padac snieg wiec zrezygnowalem no i nie mam co wrzucic![]()
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
1. "Pełny" zakres.Napisał ErnestPierwszy
2. IS
3. f2.8
4. USM
Czego chcieć więcej?
Czerwonego paska??
Co do cropa, zapamietaj tyle ze jak kupisz obiektyw 50 mm i podepniesz go do twojego aparatu to zakres widzenia bedziesz mial jakbys podlaczyl obiektyw 80 mm do analogowego aparatu. Po prostu z racji mniejszej matrycy musisz zastosowac mnoznik 1.6 x do ogniskowych jakie masz podane na obiektywie. Wiec np 70-200 daje Ci zakres mniej wiecej jak 100-320 mm na pelnej klatce (24x36 mm). Mam nadzieje ze zalapales o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-01-2008 o 00:52
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Szkiełko super. Ostre, dobre światełko 2,8 a i is czasem się przyda. Z wad: na 17mm i 2,8 piękna aberacja na brzegach kadru. Nie sposób pominąć też wagi - po kilkunastu zdjęciach w zestawie z 40D+580II w ciągłej sesji człowiek zaczyna czuć że żyje.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam