Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 54 z 393 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

no wlasnie, tylko czy nastepca 5D juz w styczniu wyjdzie? i jak szybko cena jedyni spadnie. sprzedalem stara puszke, cisnienie na kupno nowej coraz wieksze. gdyby 5D II kosztowalo 7 tys. na starcie - nie zastanawialbym sie dlugo nad jej zakupem.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    no wlasnie, tylko czy nastepca 5D juz w styczniu wyjdzie? i jak szybko cena jedyni spadnie. sprzedalem stara puszke, cisnienie na kupno nowej coraz wieksze. gdyby 5D II kosztowalo 7 tys. na starcie - nie zastanawialbym sie dlugo nad jej zakupem.
    Natomiast ja się boję, że wrzucą do niej ten syfny LCD z 40D. Gdyby to zrobili, mocno bym się zastanawiał nad kupnem tego aparatu. Po prostu ten wyświetlacz mnie odrzuca, ale tak już mam

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Powiem tak miałem 3 piątki, 2 kupiłem zaraz po premierze obie narobiły sporo zdjęć......jakiś czas temu sprzedałem wszystkie 3 (oczywiście zostały w rodzinie CB :wink: ) kupiłem 1D MK III no i wytrzymałem całe 1,5 miesiąca bez 5tki po czym rozbiłem skarbonkę i znowu kupiłem 5D....ta puszka jest dla mnie magiczna, jakość obrazowania jest doskonała jedynie AF ciutek kuleje ( 50L i 85L ) w nowej 5tce chce jakość obrazowania ze starej 5tki + lepszy AF i dobry LCD + czyszczarkę(coś tam to daję )

Pzdr.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    A do mnie doszła właśnie "stara i w ogóle nie nadająca się już do niczego" nowiutka piątka Aparat MIÓD, w porównaniu do 30D jakość obrazowania jest niesamowita. W połączeniu z 24-70 F2.8 L działa to na prawdę świetnie. Już nie mogę się doczekać testów z 35mm F1.4 i 135mm F2.0 Także polecam wszem i wobec
    Ja też byłem grzeczny i zona pozwoliła mi kupić piatkę. W porównaniu do 20 różnica w fotkach jest kolosalna - głównie 24-70, ale też 400/5,6 wydaje sie znacznie ostrzejsza i plastyczniejsza. Szkoda pewnie, że to nie mk.II, ale w grudniu trzeba jakość robić koszty, he he. ;-)
    A co teraz? - stałki 35/1,4 i 135/2. Znowu muszę być grzeczny ......
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    (....)gdyby 5D II kosztowalo 7 tys. na starcie - nie zastanawialbym sie dlugo nad jej zakupem.
    To jest realne.

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    (....) w nowej 5tce chce jakość obrazowania ze starej 5tki + lepszy AF i dobry LCD + czyszczarkę(coś tam to daję )

Pzdr.
    Myślę że oprócz tego LCD (choć nigdy nic nie wiadomo)??? wszystko się spełni . Tyle że nie wiadomo, w której puszce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

niechby jeszcze 1k dołozyli do ceny i gripa zapodali...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    niechby jeszcze 1k dołozyli do ceny i gripa zapodali...
    i uszczelnienia ... i wychodzi "D3 killer" ... marzenia

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Powiem tak miałem 3 piątki, 2 kupiłem zaraz po premierze obie narobiły sporo zdjęć......jakiś czas temu sprzedałem wszystkie 3 (oczywiście zostały w rodzinie CB :wink: ) kupiłem 1D MK III no i wytrzymałem całe 1,5 miesiąca bez 5tki po czym rozbiłem skarbonkę i znowu kupiłem 5D....ta puszka jest dla mnie magiczna, jakość obrazowania jest doskonała jedynie AF ciutek kuleje ( 50L i 85L ) w nowej 5tce chce jakość obrazowania ze starej 5tki + lepszy AF i dobry LCD + czyszczarkę(coś tam to daję )

Pzdr.
    BTW Towers dzieki za puchę - nie rozstaję się z nią na razie na krok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    i uszczelnienia ... i wychodzi "D3 killer" ... marzenia
    Może i nie...?
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26210120

(tłumaczenie automatyczne, więc nie ma co rozbierać na nice)

"We will launch powerful products. A new version of the middle range 5D will be launched with more pixels and enhanced reliability in the market. This will be the best of the DSLRs in the same price"

PS
    I jeszcze wraz z życzeniami na nowy rok:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=26210523
    "2 DSLRs will be released next year.
    One is $3500 and another is $2500.
    The person who leaked this info added the later one is 5D succesor."
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-12-2007 o 16:34
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Niby pięknie, tylko przy obecnym pozycjonowaniu każda puszka Canona czy Nikona jest najlepsza w swojej cenie
    Oj znowu się zaczną wątki tasiemce 5dmkII vs.... oj się zaczną...

Strona 54 z 393 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów