Pokaż wyniki od 1 do 10 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    To Twoje słowa, nie moje.
    Oczywiscie. No i?
    Cytat Zamieszczone przez MariuszM
    Chciałeś-nie chciałeś. Ofertę jednak znalazłeś poprzez allegro (do czego byłeś uprzejmy się przyznać). Więc jednak zaangażowałeś Internet. Znałeś zatem regulamin - albo- miałeś wszelkie możliwości żeby się z nim zapoznać.
    Ale po co sie mialem zapoznawac z regulaminem, skoro nie zamierzalem robic zakupow przez Internet?
    Trzykrotnie w ciagu kilku dni otrzymalem telefonicznie informacje:"nie musi Pan nic rezerwowac, zamawiac, moze Pan po prostu przyjsc i kupic lampe - mamy ich sporo".
    Skoro chciałeś skorzystać z ich oferty nadal obowiązywał Cię regulamin, który w I.2 mówi:
    "Warunkiem realizacji zamówienia jest przesłanie e-mailem potwierdzenia zamówienia."
    Czyli ze jak chce kupic, przychodzac z ulicy, to najpierw tez musze wyslac zamowienie emailem?
    Fajna ta Twoja logika...
    Swoja droga - regulamin, ktory tak namietnie cytujesz, w pierwszej linijce zawiera: "Zasady robienia zakupów w sklepie internetowym".
    Ale ja nie chcialem robic zadnych zakupow w sklepie internetowym, wiec ten regulamin mnie zupelnie nie obowiazuje.
    Moze w koncu to zrozumiesz...
    Więc ja się pytam czy wysłałeś e-mailem zamówienie? Czy dostałeś potwierdzenie zamówienia?
    Nie. I go nie potrzebowalem.
    To po co poszedłeś do nich "z ulicy"? Pogadać i ew. kupić?
    Kupic - zgodnie z informacja otrzymana przez telefon.
    Mozliwosc taka istnieje - istnieje.
    Bo jeżeli tak to nie miej pretensji - w moim odczuciu pretensje są zasadne wtedy, kiedy składasz konkretne zamówienie, dostajesz potwierdzenie a na miejscu okazuje się, że ktoś Cię robi w konia.
    Poddaje sie. Ty chyba juz sam nie za bardzo rozumiesz w czym lezy problem i bijesz piane dla zasady.
    Jesli zgubiles watek tej dyskusji - polecam pierwsza wiadomosc.
    Ja nie zamierzam kontynuowac tutaj tej dziwnej dyskusji, wiec zapraszam na priv.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czyli ze jak chce kupic, przychodzac z ulicy, to najpierw tez musze wyslac zamowienie emailem?
    Fajna ta Twoja logika...
    Nie moja. Sklepu.
    Normalne zakupy możesz zrobić w MM. Oni sprzedają towar "z półki". Sklepy internetowe przyjmują zamówienia i nie zawsze dysponują towarem od ręki, m.in. dlatego, że nie mają warunków do jego przechowywania. Małe pomieszczenia, brak magazynów i rozwiniętej infrastruktury to niższe koszty.
    Dam Ci taki przykład, może zrozumiesz:
    O godzinie 12:00 sprzedawca powie Ci przez telefon, że ma 10 lamp. O 13:00 przyjmie zamówienie na 5, o 15:00 na kolejne 5. Lampy spakuje i o 16:00 wyśle kurierem. Ty przychodzisz o 18:00 i lamp nie ma. Będziesz miał pretensje, że ktoś Cię oszukał? Podejrzewam, że takich pytaczy o cenę jak Ty, szukających okazji, codziennie dzwoni do FOTOit 100. Z drugiej strony ja, zamawiając lampę, nie chciałbym usłyszeć, że chociaż lamp jest w sklepie 10 to nie mogę 1 dostać dziś, bo 10 dzwoniło i pytało....
    Gwarancję ceny, dostępności masz tylko wtedy, gdy zamówisz towar i dostaniesz potwierdzenie, zgodnie z regulaminem sklepu.

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Swoja droga - regulamin, ktory tak namietnie cytujesz, w pierwszej linijce zawiera: "Zasady robienia zakupów w sklepie internetowym".
    Ale ja nie chcialem robic zadnych zakupow w sklepie internetowym, wiec ten regulamin mnie zupelnie nie obowiazuje.
    Widać zakupy robiłeś w jakimś urojonym świecie.
    Ja w każdym razie wyrobiłem już sobie pogląd nt. opisywanej przez Ciebie w pierwszym poście sytuacji w FOTOIt.
    Z mojej strony EOT
    Biegam, bo lubię

Uprawnienia umieszczania postów