Pokaż wyniki od 1 do 10 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoit.pl Zobacz posta
    Klient dowiadywał się o flesz trzy dni przed przyjściem do naszego sklepu,
    Nie jest to prawda.
    Dzwonilem takze wczoraj w ciagu dnia, pytajac o to samo.
    Cytat Zamieszczone przez fotoit.pl
    Informacja w regulaminie naszego sklepu wyraźnie mówi o tym aby dokładnie sprawdzić telefonicznie lub e-mailem czy oferta nadal jest aktualna,
    Czy regulamin jest przedstawiany klientowi dzwoniacemu i pytajacemu o dostepnosc towaru?
    Pan (20.12.2007roku) tego nie zrobił wszystkie artykuły które objęte są promocją w naszym sklepie posiadają informację o danej promocji – żadnej informacji o zwrocie części zapłaty z 580EX II w naszym sklepie nikt nie znajdzie.
    Zgodnie z informacja otrzymana z Canona, promocja objete sa _wszystkie_ produkty zakupione w czasie trwania promocji, na ktore klient otrzymuje gwarancje Canon Polska oraz polski rachunek zakupu.
    Czy moze sie Pan ustosunkowac do tej informacji, w swietle powyzszego stwierdzenia?
    Przepraszam Pana za zachowanie jednego z naszych pracowników ale z całym szacunkiem zjawił się Pan w naszym sklepie sporo po 18-tej czyli po
    zamknięciu, jest okres przedświąteczny każdego dnia pracujemy od 7:30 proszę zrozumieć naprawdę ciężko . . .
    Kolejne miniecie sie z prawda.
    Bylem punktualnie o 18-ej (wczesniej dopytalem sie Pani odbierajacej telefony, czy bedzie ktos w biurze 10-15 minut po 18-ej, bo nie bylem pewien czy zdaze przed 18-a).
    Ja to wszystko rozumiem, ale niestety jak zapewne Pan wie - nieuprzejme komentarze w moja strone sypaly sie nietylko z ust jednej osoby.
    Nieistotne - zostawmy to i uznajmy ze to efekt przedswiatecznego stresu.
    Mimo wszystko bardzo przepraszam i życzę rodzinnych i spokojnych świąt wszystkim użytkownikom forum
    Wesolych Swiat.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy regulamin jest przedstawiany klientowi dzwoniacemu i pytajacemu o dostepnosc towaru?
    Tu nie masz racji, muszę stanąć w obronie sklepu.
    FOTOIt to sklep internetowy - mają swoją www i tam jest regulamin. Dostęp wzorowy.
    Jako klient powinieneś zapoznać się z regulaminem zanim podejmiesz decyzję o zakupie.
    Poza tym - czy chciałbyś słuchać całego regulaminu przez telefon płacąc za połączenie?;-)
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Tu nie masz racji, muszę stanąć w obronie sklepu.
    FOTOIt to sklep internetowy - mają swoją www i tam jest regulamin.
    Sugerujesz, ze wszyscy klienci trafiaja do nich przez Internet?
    Ale ja nie chcialem robic zakupow w sklepie internetowym, tylko w firmie Fotoit.
    Poza tym przeczytaj dokladnie - ostatni raz dzwonilem i dopytywalem sie o lampe wczoraj w ciagu dnia...

Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Sugerujesz, ze wszyscy klienci trafiaja do nich przez Internet?
    Ale ja nie chcialem robic zakupow w sklepie internetowym, tylko w firmie Fotoit.
    Poza tym przeczytaj dokladnie - ostatni raz dzwonilem i dopytywalem sie o lampe wczoraj w ciagu dnia...
    Nic nie sugeruję. Po prostu Twoje tłumaczenie uznałem za niepoważne.
    Czy wchodząc do hipermarketu też oczekujesz, że w drzwiach ktoś Ci będzie czytał regulamin? A hiper to jest zwykły sklep, sprzedający bezpośrednio.
    Zresztą, moim zdaniem, decydując się na jakiś zakup/usługę warto wiedzieć z kim się ma do czynienia - znając zasady masz komfort decydowania.
    Dalej...
    FOTOIt to jest sklep internetowy - wskazuje na to chociażby opis na ich stronie www: "FOTOIT internetowy sklep fotograficzny". Obok masz link do regulaminu. Wszystko na swoim miejscu, poukładane. Tu nie można się przyczepić. Piszesz, że nie chciałeś kupować w sklepie internetowym, a wcześniej napisałeś tak: "FotoIt reklamuje sie na Allegro". Oferta FOTOIt na allegro zawiera bardzo jasną informację, że to sklep internetowy (jest logo, jest adres www). Skoro widziałeś, a chciałeś kupić w "firmie", czemu dzwoniłeś do FOTOIt? Brak Ci konsekwencji.
    Na koniec jeszcze jedno spostrzeżenie: napisałeś w pierwszym poście, że dzwoniłeś i pytałeś o lampe. Zaznaczam - pytałeś. Pytanie nie jest zamówieniem, wybacz. Zatem pojechałeś w ciemno, nie mając nic wiążącego w garści.

Do lampy się nie czepiam, nie wiem jak było, nie wnikam. Odniosłem się tylko do Twoje go zarzutu o regulamin.
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Nic nie sugeruję. Po prostu Twoje tłumaczenie uznałem za niepoważne.
    No widzisz - to tak samo jak ja uznalem za niepowazne powolywanie sie na regulamin, odnosnie checi zakupu przez czlowieka, ktory prawie ze przychodzi z ulicy.
    Cytat Zamieszczone przez MariuszM
    Czy wchodząc do hipermarketu też oczekujesz, że w drzwiach ktoś Ci będzie czytał regulamin? A hiper to jest zwykły sklep, sprzedający bezpośrednio.
    Tam raczej nie uslysze powolywania sie na regulamin sklepu w taki sposob, jak zostalo to zaakcentowane tutaj.
    Zresztą, moim zdaniem, decydując się na jakiś zakup/usługę warto wiedzieć z kim się ma do czynienia - znając zasady masz komfort decydowania.
    Dokladnie.
    Zadzwonilem, zapytalem o cene.
    FOTOIt to jest sklep internetowy - wskazuje na to chociażby opis na ich stronie www: "FOTOIT internetowy sklep fotograficzny". Obok masz link do regulaminu. Wszystko na swoim miejscu, poukładane. Tu nie można się przyczepić. Piszesz, że nie chciałeś kupować w sklepie internetowym, a wcześniej napisałeś tak: "FotoIt reklamuje sie na Allegro".
    No i? Do czego zmierzasz?
    Bo ja na strone ich sklepu nie zagladalem - po co?
    Oferta FOTOIt na allegro zawiera bardzo jasną informację, że to sklep internetowy (jest logo, jest adres www). Skoro widziałeś, a chciałeś kupić w "firmie", czemu dzwoniłeś do FOTOIt? Brak Ci konsekwencji.
    Sorry, ale to co piszesz nie trzyma sie kupy.
    Czy chcesz przez to powiedziec, ze Fotoit to jakis wirtualny byt i dlatego zachecaja do odbioru osobistego sprzetu?
    Skoro Fotoit, to "sklep internetowy", czy oznacza to ze nie jest to firma?
    Piszac "chcialem kupic w firmie Fotoit", mialem na mysli ze nie zamierzalem w zaden sposob angazowac Internetu do posrednictwa w zakupie.
    Ani poprzez ich strone internetowa, ani poprzez Allegro.
    Czy teraz wszystko jest dla Ciebie jasne?
    Na koniec jeszcze jedno spostrzeżenie: napisałeś w pierwszym poście, że dzwoniłeś i pytałeś o lampe. Zaznaczam - pytałeś. Pytanie nie jest zamówieniem, wybacz. Zatem pojechałeś w ciemno, nie mając nic wiążącego w garści.
    Ale ja sie nie skarzylem na to, ze lamp nie bylo, bo byly.
    Ja sie skarzylem na sposob potraktowania potencjalnego klienta i machlojki z cashbackiem/jego brakiem (w stylu wydrapywanie kodos kreskowych z pudelek).
    Do lampy się nie czepiam, nie wiem jak było, nie wnikam. Odniosłem się tylko do Twoje go zarzutu o regulamin.
    Szkoda, ze nie odnioslem sie do absurdalnego odwolania do regulaminu w odpowiedzi Fotoit (kiedy ja nic nie pisalem o zamowieniu, ani dokonaniu zakupu - po co mialbym wiec znac regulamin sklepu internetowego?)

Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Skoro Fotoit, to "sklep internetowy", czy oznacza to ze nie jest to firma?
    "Ale ja nie chcialem robic zakupow w sklepie internetowym, tylko w firmie Fotoit."
    To Twoje słowa, nie moje.

Piszac "chcialem kupic w firmie Fotoit", mialem na mysli ze nie zamierzalem w zaden sposob angazowac Internetu do posrednictwa w zakupie.
    Ani poprzez ich strone internetowa, ani poprzez Allegro.
    Chciałeś-nie chciałeś. Ofertę jednak znalazłeś poprzez allegro (do czego byłeś uprzejmy się przyznać). Więc jednak zaangażowałeś Internet. Znałeś zatem regulamin - albo- miałeś wszelkie możliwości żeby się z nim zapoznać.
    Skoro chciałeś skorzystać z ich oferty nadal obowiązywał Cię regulamin, który w I.2 mówi:
    "Warunkiem realizacji zamówienia jest przesłanie e-mailem potwierdzenia zamówienia."
    Więc ja się pytam czy wysłałeś e-mailem zamówienie? Czy dostałeś potwierdzenie zamówienia?
    Szkoda, ze nie odnioslem sie do absurdalnego odwolania do regulaminu w odpowiedzi Fotoit (kiedy ja nic nie pisalem o zamowieniu, ani dokonaniu zakupu - po co mialbym wiec znac regulamin sklepu internetowego?)
    To po co poszedłeś do nich "z ulicy"? Pogadać i ew. kupić? Bo jeżeli tak to nie miej pretensji - w moim odczuciu pretensje są zasadne wtedy, kiedy składasz konkretne zamówienie, dostajesz potwierdzenie a na miejscu okazuje się, że ktoś Cię robi w konia.
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

To Twoje słowa, nie moje.
    Oczywiscie. No i?
    Chciałeś-nie chciałeś. Ofertę jednak znalazłeś poprzez allegro (do czego byłeś uprzejmy się przyznać). Więc jednak zaangażowałeś Internet. Znałeś zatem regulamin - albo- miałeś wszelkie możliwości żeby się z nim zapoznać.
    Ale po co sie mialem zapoznawac z regulaminem, skoro nie zamierzalem robic zakupow przez Internet?
    Trzykrotnie w ciagu kilku dni otrzymalem telefonicznie informacje:"nie musi Pan nic rezerwowac, zamawiac, moze Pan po prostu przyjsc i kupic lampe - mamy ich sporo".
    Skoro chciałeś skorzystać z ich oferty nadal obowiązywał Cię regulamin, który w I.2 mówi:
    "Warunkiem realizacji zamówienia jest przesłanie e-mailem potwierdzenia zamówienia."
    Czyli ze jak chce kupic, przychodzac z ulicy, to najpierw tez musze wyslac zamowienie emailem?
    Fajna ta Twoja logika...
    Swoja droga - regulamin, ktory tak namietnie cytujesz, w pierwszej linijce zawiera: "Zasady robienia zakupów w sklepie internetowym".
    Ale ja nie chcialem robic zadnych zakupow w sklepie internetowym, wiec ten regulamin mnie zupelnie nie obowiazuje.
    Moze w koncu to zrozumiesz...
    Więc ja się pytam czy wysłałeś e-mailem zamówienie? Czy dostałeś potwierdzenie zamówienia?
    Nie. I go nie potrzebowalem.
    To po co poszedłeś do nich "z ulicy"? Pogadać i ew. kupić?
    Kupic - zgodnie z informacja otrzymana przez telefon.
    Mozliwosc taka istnieje - istnieje.
    Bo jeżeli tak to nie miej pretensji - w moim odczuciu pretensje są zasadne wtedy, kiedy składasz konkretne zamówienie, dostajesz potwierdzenie a na miejscu okazuje się, że ktoś Cię robi w konia.
    Poddaje sie. Ty chyba juz sam nie za bardzo rozumiesz w czym lezy problem i bijesz piane dla zasady.
    Jesli zgubiles watek tej dyskusji - polecam pierwsza wiadomosc.
    Ja nie zamierzam kontynuowac tutaj tej dziwnej dyskusji, wiec zapraszam na priv.

Początki nałogu

Domyślnie

Rany Boskie! Niedługo zanim kupi się bułeczki i masełko trzeba będzie podpisywać regulamin.

Może zamiast do znudzenia powoływać się na regulaminy i paragrafy, zwyczajnie zaczniemy zachowywać się po ludzku? Tak dla odmiany! Dzwonię - jest lampa? Jest! Przyjeżdżam i kupuję, bez nagrywania rozmów, bez czytania 20 stronicowych regulaminów, bez "polaczkowania"?

Uprawnienia umieszczania postów