Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
teraz trochę rozumiem dlaczego nie przyjęli zdjęcia, choć pewnie przyjmowali gorsze ...
za dużo detali ginie w highlights szczególnie nóżka, obciąłeś cień (czego się nie robi) kosztem niepotrzebnej góry, skoncentrował bym sie bardziej na płynie (zawartości) niż na całym kieliszku ... pojechać bardziej makro ...
coś jak to:
dzięki za konstruktywną krytykę.
Mam pytanie do doświadczonych shutterstockowców - ktoś wyżej pisał, że najczęściej obfite downloady są w pierwszych dniach od umieszczenia danej fotki... może ktoś napisać ile dni coś takiego trwa? Bardzo ciekawy jestem.
Mam też inne (głupie) pytanie. Jak sprawdzić ile razy dana fotka została sprzedana? Bo jak na razie to widze tylko statystyki dzienne...
I jeszcze jedno. Postanowiłem sobie przeznaczyc czesc dochodow ze stockow w rozwój. Tani, bo tani, ale mam już kalibrator (nie sądziłem że będzie aż taka różnica!). Dzięki że mnie do tego namówiliście!
Pozdr
A ja mam takie pytanie malutkie
Założylem sobie konto na MB, mam pytanie, co to jest NRB ?? I gdzie znalezc ten kod ?? ( Konto bankowe mam w banku PKO) nie wiem co wpisac przy dodawaniu nowego numeru konta...
Prosze o odp.
Pozdrawiam
orix
robgr85Na SS mozna sprawdzic ile razy fotka byla sprzedana w zakładceMam też inne (głupie) pytanie. Jak sprawdzić ile razy dana fotka została sprzedana? Bo jak na razie to widze tylko statystyki dzienne...
By Subscription Download
Pozdrawiam
Witam,
a ja zadam pytania z poziomu początkującego.
Pod wątpliwość poddałem, przesłanie na ISTOCK skanu moich dokumentów - dowodu osobistego. Czy wy też tak robiliście?
I drugie pytanie.
Czy przy każdym wystawieniem zdjęcia trzeba wypełniać ankietę?
---------------------------
stopka
na istock jest kilkadziesiąt tysięcy fotografów. każdy to robił. Jakby komuś coś się z tego powodu stało, to na bank byłoby o tym głośno. Nie ma się czym przejmować.
Przed każdym wystawieniem zdjęcia trzeba ustawić słowa kluczowe, kategorie, model release, property release.
Pozdr