Strona 31 z 79 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Sorry, wyraziłem się nieprecyzyjnie. Miałem na myśli zoomy :-) Ze stałkami się zgadzam. Te są bardzo dobre. Sam zbieram na 85mm f/1,2 (robię też śuby). Tyle że ja robię sporo portretów w plenerze i nie chce mi się ganiać ;-)
    Sorry ale nie kumam trochę zoom'a nie wymyślono po to by fotograf "nie musiał ganiać" ale by mieć kilka obiektywów w jednym, jako portrecista powinieneś wiedzieć że im dłuższa "rura" tym portret lepszy...
    czasami trzeba wejść na drabinę ... ale jak tobie nie chce się ganiać

Jakość obrazu i rodzielczość lepsza od 2,8,
    może wrzucisz kilka fotek ze swojej 4L IS ... może sam się przerzucę skoro jakość i rozdzielczość lepsza

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    może wrzucisz kilka fotek ze swojej 4L IS ... może sam się przerzucę skoro jakość i rozdzielczość lepsza
    Ja wrzuce swoja fotke ze spacerniaka walnieta 70-200 f4 IS... tylko wiem, ze zarzucisz swoimi fotami, a z ktorymi ja nie mam szans (obrobka siada u mnie calkiem, wiec nie wyciagne tyle co bym chcial)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Ja wrzuce swoja fotke ze spacerniaka walnieta 70-200 f4 IS... tylko wiem, ze zarzucisz swoimi fotami, a z ktorymi ja nie mam szans (obrobka siada u mnie calkiem, wiec nie wyciagne tyle co bym chcial)

http://img503.imageshack.us/img503/8780/img6046tk3.jpg
    BelYaal! nie zwalaj na obróbkę, ja wrzuciłem RAW ze swojej 2.8 przy @2.8 post #157
    dla przypomnienia:

http://adammphoto.com/CB/_MG_3363.dng.zip

tam nic nie było obrabiane ....

chciałbym zobaczyć RAW z 70-200 4L który wgniecie mnie w fotel...

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    tam nic nie było obrabiane ....
    chciałbym zobaczyć RAW z 70-200 4L który wgniecie mnie w fotel...
    Ale Ty to wyrobnik jestes nie mam przy sobie, popatrze wieczorkiem.

Domyślnie

(....) chciałbym zobaczyć RAW z 70-200 4L który wgniecie mnie w fotel...

pozdrawiam[/QUOTE]

Ktoś ci pewnie niedługo pokaże i będzie ci głupio
    A tak poza tym, osobiście dynda mi wyścig za bezwględną laboratoryjną kliniczną jakością, mam w d... RAWy i inne tego typu dupsy. Dla mnie fotografia powinna oddziałowywać przekazem, duszą. Powinna na mnie działać itp. A jakość jest tylko dodatkiem. Ale rzadko idzie w parze z przekazem. Taką zależność obserwuję oglądając fotografie prawdziwych mistrzów. Młodym mistrzom potrzebny jest jedynie photoshop i tysiące pluginów A wysoka jakość pożądana jest przy zdjęciach makro do albumów
    Mam już swoje lata i pęd do kliniczności mi lata
    Pozdrawiam...

Domyślnie

Młodym mistrzom potrzebny jest jedynie photoshop i tysiące pluginów A wysoka jakość pożądana jest przy zdjęciach makro do albumów
    nie ma to jak konsekwentność w tym co się pisze i robi

http://www.treklens.com/viewphotos.php?l=3&p=115398

http://www.treklens.com/viewphotos.php?l=3&p=62803

Mam już swoje lata i pęd do kliniczności mi lata
    Pozdrawiam...
    taak to widać na niektórych twoich fotach...

moi klienci płacą mi za tą "kliniczność"

BTW plugin'ów nie używam (w przeciwieństwie do tego co zobaczyłem na twoich fotkach) wszystko w szopie robię "ręcznie"

nie odbieraj mojego postu jako atak na twoją osobę, masz w pf kilka naprawdę bardzo dobrych fotografii i jestem pełen respektu dla twego doświadczenia, nie zgadzam się jednak z p-tem widzenia który reprezentujesz ...

pozdrawiam

Domyślnie

)))))) Aleś wyjął argument :-) Ale w sumie dobrze. Ja po prostu bawię się fotografią. Nie przykładam takiej śmiertelnej wagi do jakości za wszelką cenę. Lubię luz w moich fotkach i moi modele chcą żebym ich także nim "opluł" :-) W RAWach praktycznie NICZEGO nie robię. Na zdjęcie w photoshopie poświęcam maksymalnie 10 minut i nie certolę się zbytnio. Kadruję przeważnie w aparacie, potem ewentualna korekcja światła, jeden plugin i sio... Aparat prawie zawsze ustawiam na manual. Najważniejsze dla mnie to złapanie MOMENTU. Reszta w zasadzie zwisa. Klientów mi nie brakuje Czuję się zdrowo psychicznie Pozdrawiam i żalu nie czuję...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na Trek rzadko wrzucam. Tu masz aktualniejsze "płody"

http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...0-0-0-1.php#k1
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 05-12-2007 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dla mnie fotografia powinna oddziałowywać przekazem, duszą. Powinna na mnie działać itp. A jakość jest tylko dodatkiem.
    (...)Mam już swoje lata i pęd do kliniczności mi lata
    Sorki, ale to, co piszesz nijak sie ma do Twoich zdjec. W 90% Twoje zdjecia nie opieraja sie wylacznie na przekazie, tylko rowniez na jakosci. Czasem az za bardzo (to moja subiektywna ocena)
    Nie zmienia to faktu, iz sa ciekawe, ale prosze - nie pisz tu takich dyrdymalow skoro sam opierasz sie przede wszystkim na jakosci

Domyślnie

"W 90% Twoje zdjecia nie opieraja sie wylacznie na przekazie, tylko rowniez na jakosci" - To twoje zdanie... A jakość raz jest a raz jej nie ma :-) Tak jak z przekazem. W każdym razie jakość jest u mnie na drugim planie. Rzadko daje się to ożenić ale staram się

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Ja tych z Londynu, to już całkiem nie rozumiem...

a tak w ogóle Panowie Artyści - przeidealizowujecie (bardzo trudne słowo) świat. Ja w fotografii cenie naturalnośc. A wszystkie zabiegi upiększające kojarzę z retuszowanymi portretami ślubnymi, które wisiały kiedyś obowiązkowo w każdym domu. KICZ... To samo jak piosenkarz używa ulepszaczy (pogłosów) do wyrażenia perfekcji swojego głosu. Słyszeliście jak starzy artyści nazywali ten wynalazek? BIEDA !!!
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 06-12-2007 o 01:33

Strona 31 z 79 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów