Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    To chyba nienajlepszy przykład.
    Myślę, że przy f/4 i 1/160s., to zdjęcie nic by nie straciło. Nie wykorzystałoby się i tak pełnych możliwości IS-a w tych warunkach
    Wiesz co? Ty myślisz, a autor tego zdjęcia wie. Ile razy fotografowałeś boks z odległej galerii, z widowni albo z korony hali? Ile razy fotografowałeś boks, albo jakikolwiek sport szybszy od szachów w ciemnych halach? Tyle razy tłumaczyli praktycy, że IS w takich warunkach nic nie daje, a wyznawcy stabilizacji wciąż swoje....

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Wiesz co? Ty myślisz, a autor tego zdjęcia wie. Ile razy fotografowałeś boks z odległej galerii, z widowni albo z korony hali? Ile razy fotografowałeś boks, albo jakikolwiek sport szybszy od szachów w ciemnych halach? Tyle razy tłumaczyli praktycy, że IS w takich warunkach nic nie daje, a wyznawcy stabilizacji wciąż swoje....
    Nie jestem wyznawcą IS-a (nie mylić z IHS-em).
    Przyznaj się, że nie przeczytałeś mojego posta do końca, jak i ja się przyznaję, że nigdy nie fotografowałem "boksu z odległej galerii, z widowni albo z korony hali".

Nie mam wątpliwości, że przy fotografowaniu sportu nic nie zastąpi jasnego obiektywu (patrz mój nieco wcześniejszy post #188).

Van Murder zapytał retorycznie : "ciekawe jak poradziła by sobie 4-ka z ISem w warunkach na focie poniżej ?"
    Ja zaś uważam (z własnego doświadczenia, a nie z wsłuchiwania się w tłumaczenia praktyków), że akurat na TEJ focie f/4 też dałby radę i dlatego TA fota nie jest najlepszym przykładem wyższości f/2.8.

I po co się zaraz zaperzać ?
    Pozdrawiam,
    Pirx

Uzależniony

Domyślnie

Przeczytałem powyższy post tak samo dokładnie, jak ten, z którego fragment cytowałem. W jednym przyznaję Ci rację: nie ma sensu się zaperzać. Wsłuchuj sie dalej we własne doświadczenia z tego, czego nie robiłeś.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Ja zaś uważam (z własnego doświadczenia, a nie z wsłuchiwania się w tłumaczenia praktyków), że akurat na TEJ focie f/4 też dałby radę i dlatego TA fota nie jest najlepszym przykładem wyższości f/2.8.
    W jaki sposób dałby sobie radę?
    Rozmywając ruch zawodników?
    Też niby jakiś sposób :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uprawnienia umieszczania postów