Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Iso 1600 i hoty w Canonie 400D.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Oddałem aparat na Żytnią. Powiedzieli mi iż bezproblemowo usuną usterkę – mapowanie. Na usunięcie defektu dali 14dni jednak 12 dnia zadzwonili i powiedzieli iż termin się wydłuży bo z mapowania nici wymieniają matryce. Powiedzieli i że zamówiona wcześniej matryca do mojego aparatu przyszła ale z defektem i czekają na następną. Ta miała kłaczek na matrycy zalany powłoką filtra. Panowie jak oni demontują matryce? Bo jak rozbierają aparat na czynniki pierwsze to ja pomału to czniam. Pełna załamka.

Zablokowany

Domyślnie

I dlatego unika się wysyłania aparatów do serwisu bez konkretnego powodu. Chcesz żeby usunęli ci czerwoną kropkę, a oni upuszczą ci sprzęt, rozwalą matrycę, wymienią na nową, która jest wadliwa, wymienią znowu, zmienią położenie jej płaszczyzny, przez to rozkalibrują AF, po drodze zarysują migawkę i powyginają kurtynki przysłony, a na koniec wbiją śróbokręt w lustro :) nie żebym straszył bo pewnie wszystko będzie ok, ale ja serwisów unikam.

Dla mnie np. wysyłanie aparatu do serwisu żeby wyczyścić matrycę to głupota. Całość rozkręcają, a sam z doświadczenia wiem ile to roboty i ile rzeczy po drodze można zgubić. Lepiej dmuchnąć gruszką...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    ....
    Cytat Zamieszczone przez mk20 Zobacz posta
    Oddałem aparat na Żytnią. Powiedzieli mi iż bezproblemowo usuną usterkę – mapowanie. Na usunięcie defektu dali 14dni jednak 12 dnia zadzwonili i powiedzieli iż termin się wydłuży bo z mapowania nici wymieniają matryce. Powiedzieli i że zamówiona wcześniej matryca do mojego aparatu przyszła ale z defektem i czekają na następną. Ta miała kłaczek na matrycy zalany powłoką filtra. Panowie jak oni demontują matryce? Bo jak rozbierają aparat na czynniki pierwsze to ja pomału to czniam. Pełna załamka.
    Wymienić matrycę to nie taka strasznie trudna sprawa. Wykręca się i wkręca nową. Przynajmniej będziesz miał nową :)
    Cytat Zamieszczone przez mk20 Zobacz posta
    Wymienić matrycę to nie taka strasznie trudna sprawa. Wykręca się i wkręca nową. Przynajmniej będziesz miał nówkę :)
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 26-11-2007 o 23:16 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów