Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Spotkanie stockowe - Warszawa - początek grudnia

Hombre
    Guest

Domyślnie Spotkanie stockowe - Warszawa - początek grudnia

Chcę zorganizować spotkanie stockowe, wstępnie będzie to któryś z weekendów na początku grudnia. Dokładny termin zostałby dopasowany do możliwości uczestników.

Tematem jest fotografia do użytku komercyjnego, sprzedawana w bankach zdjęć (stocki) - jest obszerny wątek na ten temat na forum.

W większej grupie można pokusić się np. o zdjęcia biznesowe, zrzucić na studio, zaprezentować sprzęt oświetleniowy, techniki, doświadczenia, zapozować, podpisać MR itd.

Czy byliby chętni? Wszelkie sugestie mile widziane.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hombre Zobacz posta
    Chcę zorganizować spotkanie stockowe, wstępnie będzie to któryś z weekendów na początku grudnia. Dokładny termin zostałby dopasowany do możliwości uczestników.

Tematem jest fotografia do użytku komercyjnego, sprzedawana w bankach zdjęć (stocki) - jest obszerny wątek na ten temat na forum.

W większej grupie można pokusić się np. o zdjęcia biznesowe, zrzucić na studio, zaprezentować sprzęt oświetleniowy, techniki, doświadczenia, zapozować, podpisać MR itd.

Czy byliby chętni? Wszelkie sugestie mile widziane.
    Warto się spotkać - czemu nie. Zawsze się człowiek czegoś ciekawego dowie.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja w tym temacie zielona , ale jesli bedzie miejsce i nie bede zawadzac to chetnie sie zapisuje na takie spotkanko...ponoc czlowiek cale zycie sie uczy itd... ;-)
    7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Hombre
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izewa Zobacz posta
    ja w tym temacie zielona , ale jesli bedzie miejsce i nie bede zawadzac to chetnie sie zapisuje na takie spotkanko...ponoc czlowiek cale zycie sie uczy itd... ;-)
    Spoko, ja sam niewiele mniej zielony.

Miejsca póki co jest pełno - spotkanie jest w fazie realizacji, mam nadzieję, że będzie jeszcze kilka osób z forum stockowego. W miarę postępów będę informował.

Domyślnie

I potem założymy Polską Izbę Fotografików Stockowych i będziemy wydawać pisemne zgody na uploady zdjęć.
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Hombre
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    I potem założymy Polską Izbę Fotografików Stockowych i będziemy wydawać pisemne zgody na uploady zdjęć.
    lol

składki by się przydały nie ma co.

A bardziej ogólnie, dobrze by było gdyby każdy z uczestników powiedział czego najbardziej by chciał się dowiedzieć, skorzystać, dzięki temu spotkanie byłoby bardziej owocne.

Ja np. mogę służyć jako model np. w garniaku, mam żarówkę błyskową i parasolkę do uzupełnienia czyjegoś oświetlenia, mały namiot bezcieniowy i małą blendę. Nie mam PS'a i słabo się znam na obróbce, ale może inni się znają.

Jeżeli miałby to być częściowo plener pewnie przydałaby się lampa błyskowa.

Efektem takiego spotkania, w moim odczuciu, powinny być zdjęcia, które każdy uczestnik we własnym zakresie i na swój rachunek by dorzucił do swojego portfolio w bankach zdjęć.

To takie luźne uwagi nie wiem co sądzicie?

Hombre
    Guest

Domyślnie Przyspieszony termin

Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 26 listopada o 17h30 w Blue City.

Proszę potwierdzić uczestnictwo.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 26 listopada o 17h30 w Blue City.

Proszę potwierdzić uczestnictwo.
    ale gdzie.....?

Hombre
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    ale gdzie.....?
    Ustalam to i dam znać.... edited

Już wiem - punkt zborny Mcdonalds - potem wybór knajpy według gustu.

Będzie to spotkanie przedprodukcyjne - pozwalające na przegląd zasobów, ustalenie potrzeb wzajemnych i sprawdzenie czy jesteśmy w stanie się zgrać i zrobić wspólną sesję.

Modelek tym razem nie będzie - wysłałem zapytanie do Bluecity czy ewentualnie pozwolą na robienie zdjęć we wnętrzu.
    Ostatnio edytowane przez Hombre ; 22-11-2007 o 16:08

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ustalam to i dam znać.... edited

Już wiem - punkt zborny Mcdonalds - potem wybór knajpy według gustu.

Będzie to spotkanie przedprodukcyjne - pozwalające na przegląd zasobów, ustalenie potrzeb wzajemnych i sprawdzenie czy jesteśmy w stanie się zgrać i zrobić wspólną sesję.
    Sorry mialam mala przerwe w dostepie do netu...ja niestety odpadam...po pierwsze nawet normalnie koncze prace o 17 wiec nie ma mozliwosci zebym zdazyla dojechac (do ktorej Wy pracujecie! musze chyba porozmawiac z moim szefem;-) ) a po drugie jutro jestem w Lublinie wiec wogole odpada.
    Dajcie mi znac czy cos kreatywnego uda Wam sie ustalic, jesli tak to zawsze moge dolaczyc "na gotowe" ;-)
    7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów