Nie dam się zniżyć do Twojego poziomu, więc:
Przepraszam, jeśli poczułeś się urażony, lub naraziłem Cię na nieoszacowane straty finansowe używając Twojego zdjęcia jako mojego avatara. Zobowiązuję się do usunięcia go ze wszystkich miejsc, w których go używałem. Jeśli uważasz, że to za mało to oszacuj, jak wielkie to były straty i idź z tym do sądu. Jeśli złamałem prawo jestem gotowy poddać się odpowiedniej karze :>
Jeśli masz jeszcze coś do mnie, to zapraszam na spotkanie, nie widzę sensu w publicznym praniu brudów. Zastanawia mnie, czemu dopiero teraz zaczęło Ci to przeszkadzać, bo używałem tego zdjęcia od ponad roku, doskonale o tym wiedziałeś i ani razu nie słyszałem słowa skargi.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 16-11-2007 o 22:15
Panowie tylko spokojnie. Osobiście też miałem taką sytuację - wczoraj dokładnie. Moje zdjęcie pojawiło się w lokalnym tygodniku w rubryce sportowej, nie było napisane kto je zrobił jednak wynikło że to przez przypadek tak się stało. Nie mam żalu do redaktora bo w exifie (którego i tak nie przegląda) nie było napisane że to ja robiłem to zdjęcie a poza tym dałem je do gazety przez osobę postronną
Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex
W obiegu prasowym exif (pomijając osobiste potrzeby szefów foto :grin: ) pozbawiony jest jakiegokolwiek znaczenia. Jedynym żródłem informacji o tym, co jest na zdjęciu i kto je zrobił są: dane IPTC (IrfanView) czyli "file info" z Photoshopa, do edycji również np. w FotoStation lub zwykła informacja tekstowa. Nie dołączona do pliku zdjęciowego, ale widoczna przy oglądaniu na stronach internetowych. To jest elementarz.
rolaj/ uzbrojony w nową wiedzę powiem, że miałem swoje dane zapisane w IPTC i jakoś dużo to nie dało![]()
Skoro taki honorowy jesteś to zostało jeszcze np.tu: http://www.foto.unterschuetz.pl/
Nie słyszałeś słowa skargi, bo mi to nie przeszkadzało i nie przeszkadza. To zdjęcie posłużyło tylko za przykład, że nie ma ludzi bez winy, że się zdarza i generalnie daleko szukać nie trzeba..![]()
EOS 90D (w sumie)