Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Obiektywy nudne i nijakie - Wasze rozczarowania

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta

Nie ma takiego nikkora... A z ciekawszych to jest nowy fiszaj sigmy 4,5mm do tego z HSM :-D
    koledze musialo chodzic chyba o 14-24, 18-35 albo 17-35, chodz tu nie widze duzych roznic od canonowego 10-22 efs, czy ef17-40L

ja nudnym nazwalbym szkla "wszytkorobiace" w stylu 18-200DX nikona, czy tez wszelkiego rodzaju sigmy/tamrony takowe. W sumie nawet canon 28-300L by podchodzil, ale nim nie robiilem zdjec wiec sie nie wypowiem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirDuncan Zobacz posta
    co do oceny 70-200 f4 to musze sie zgodzic...
    zdjecia jedno za drugim wychodza ostre - nuuuda, zero emocji...
    poza tym wogole pozbawiony jest charakteru i wlasnych ambicji, robi co mu karze, nic od siebie... jakis taki nijaki....
    No fakt z tego puntu widzenia to nuda do kwadratu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Zależy co chcesz udowodnić. Nie jest trudne dobranie przykładów na twierdzenie odwrotne.
    1
    2
    No, wymiękłem. To, że 70-200/4 ładnie rozmywa, wiem z własnego doświadczenia. Ale 135L o którym marzyłem i takie kółka - porażka. Podejrzewam jakiś spisek, bo widziałem trochę zdjęć ze 135-tki i takiego czegoś tam nie było.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Uzależniony

Domyślnie

70-200/4 jest wsciekle ostry (przynajmniej moj), bialy i wystarczajaco tani zeby stac sie szklem kultowym na forum, bylo nie bylo, sprzetowym
    Nie twierdze, ze jest zly, ale na pewno nie powiem, ze go lubie.
    Bo go nie lubie jest imho jakis takis nijaki
    Mnie tez mozecie ukamieniowac, co mi tam

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zależy co chcesz udowodnić. Nie jest trudne dobranie przykładów na twierdzenie odwrotne.
    1
    2
    To akurat porównanie jest mocno tendencyjne. Zdjęcie z 135 zostało zrobione na jasnym i mocno kontrastowym tle. Z 70-200 odwrotnie. Wyszło jak wyszło. Jaka była odległość w 1 i 2 przypadu od tematu do tła?
    Żeby coś porównać trzeba by zrobić zdjęcia w takich samych warunkach.

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

Marudzacym powiem szczerze, nie lubisz 70-200 f4, oddaj mi mi sie marzy, mnie nie stac, chcialbym wyjsc ponadto co mam teraz. Uwierz mi ze bede dbac o nie bardziej niz jakbys mi auto sprzedal

A co do uniwersalnosci szkiel, poprosze o 10-200mm z bokehem kazdym najlepszym ktore mozna wybrac z watku o bokeh
    O ostrosci nie mowie bo bez sensu przy moim zaawansowaniu
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Domyślnie

JA SIE ZAWIODLEM na 35-70 usm mial flarowac a nie chcial

nudne szklo 28-200 no nuda nic sie nie dzieje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świstak Zobacz posta
    koledze musialo chodzic chyba o 14-24, 18-35 albo 17-35, chodz tu nie widze duzych roznic od canonowego 10-22 efs, czy ef17-40L

ja nudnym nazwalbym szkla "wszytkorobiace" w stylu 18-200DX nikona, czy tez wszelkiego rodzaju sigmy/tamrony takowe. W sumie nawet canon 28-300L by podchodzil, ale nim nie robiilem zdjec wiec sie nie wypowiem
    Tak chodziło mi o 14-24, różnice w stosunku do innych są takie, że to obiektyw FF i z tego powodu jest równie ciekawy jak Sigma 12-24 (tylko że ma lepsze światło) .

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    To akurat porównanie jest mocno tendencyjne. Zdjęcie z 135 zostało zrobione na jasnym i mocno kontrastowym tle. Z 70-200 odwrotnie. Wyszło jak wyszło. Jaka była odległość w 1 i 2 przypadu od tematu do tła?
    Żeby coś porównać trzeba by zrobić zdjęcia w takich samych warunkach.
    Podzielam Twoją opinię. Rozumiem ją tak: Przy ciemnym i mało kontrastowym tle rozmycie tła czy to uzyskane np. 135L przy przysłonie np. 5.6 czy jakimś zoomem 70-300 przy 135mm i f5.6 bedzie w zasadzie nie do odróżnienia.
    Zaś przy jasnym i kontrastowym .... wystarczy pooglądać np. www pbase.com i wszystko jasne
    Wini

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podzielam Twoją opinię. Rozumiem ją tak: Przy ciemnym i mało kontrastowym tle rozmycie tła czy to uzyskane np. 135L przy przysłonie np. 5.6 czy jakimś zoomem 70-300 przy 135mm i f5.6 bedzie w zasadzie nie do odróżnienia.
    Zaś przy jasnym i kontrastowym .... wystarczy pooglądać np. www pbase.com i wszystko jasne
    Ja za to nie bardzo rozumiem Twoją odpowiedź.
    Znaczy, że przedstawione przez Ciebie przykłady były niewłaściwe, a właściwych trzeba szukać na pbase? Dobrze rozumiem? ;-)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów