pomysl chwile, musieliby wsadzic do nastepcy tego 5D czy innego 3D AFa z topowej jedynki. Nigdy tak sie nie stanie. Sporo sie interesowalem i jestem w stanie sie raczej zalozyc, ze w koncu oficjalnie ludzie potwierdza to, ze D3 ma uklad AF rywalizujacy z Canonowskimi 1 pelnoklatkowymi. Osobiscie mnie wystarczy to co widzialem w takim D200... no coz niema o czym nawet dyskutowac. Dla jednych wazne sa megapiksele, live view, czyszczenie matrycy, wiekszy LCD itp. Dla innych to wszystko to *******y i tak naprawde w lustrzance obok optyki drugi decydujacy parametr to AF. Wymagania rosna w miare poszerzania wachlarza uprawianej fotoreporterki. O ile kiedys takie 5D swietnie mi wystarczalo o tyle teraz wiecej na niego narzekam niz sie nim ciesze, bo jestem mocno ograniczony wlasnie lipnym ukladem AF. A jakos nie mam ochoty wydac 25 tysiecy za lepszy AF dostajac w zamian 16 czy 22 Mpx ktore do niczego mi nie sa potrzebne. Tak pewnie mysli sporo osob. Przesiadka z systemu na system niesie sporo wyzeczen i niestety wydatkow oraz strat. Na chwile obecna nastepca 5D jest D3i nie sadze, zeby to sie zmienilo przez najblizszy rok. Chociaz chcialbym sie mylic.
Roger