Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Uduszona przez jakąś chorą psychicznie babe dziewczynka.
    Było widać _wszystko_ - idealne na okładkę Faktu.

Pewnie bym zarobił na nowy sprzęt ale nie zdecydowałem się dać tego zdjęcia i dobrze bo sumienie by mnie zżarło Mam sumienie wiec na paparazzi się nie nadaję.

3 opublikowane zdjęcia tutaj: http://www.tarnow.net.pl/index.php?p...domosc&id=3703
    Wybacz szczerość, ale te zdjęcia są straszne... ale technicznie. Pierwsze poruszone, drugie zaszumione, trzecie niewiele mówiące. Żadna z "moich" redakcji nie wzięłaby tego właśnie ze względu na jakość, a i ja nie puściłbym czegoś takiego...
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Bo prawdę mówiąc żużel jest mało ciekawy. Krótko sumując to 4 facetów kręci się w kółko. O ile nie ma jakiejś kraksy to gazeta może wziąć jakieś foto z innego meczu tych 2 drużyn i nie-expert się nie połapie.

Do tego na murawie w Tarnowie zawsze 10 fotografów. I dziwisz się że 6zł za fotkę?

Pochodziłem parę razy i mi się to zwyczajnie znudziło. Do tego późniejsza obróbka i zdjęcia oglądnie kilka osób.
    mało ciekawe to sa szachy ja do tej gazety nie sprzedaje, bo kto inny duuuzo lepiej placi.

i te zdjecia co dales linka z tej tragedii to na nich przeciez nic nie widac i nawet Fakt by nie wzial do środka a co dopiero o okladce mowiac.
    ja do faktu dawalem 2 razy po killka zdjec i placili po 250 zl od sztuki bodajze i kobieta co ze mna rozmawiala z redakcji mowila ze powyzej 300 zl to placa za ujecia wyjatkowe (znany poseł z kochanką czy cos takiego)
    Ostatnio edytowane przez speed555 ; 09-11-2007 o 12:25
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

6zł za zdjęcie z żużla? Przepraszam, ale cena ta wynika chyba wyłącznie z głupoty debili, którzy zgadzają się na takie warunki. Żużel jest niebezpieczny, mocno niszczy sprzęt i wymaga jednak trochę kliknięć migawką... Inaczej nie da się nazwać kogoś dającego zdjęcie za 6zł. To po prostu debil niszczący, i tak już słaby, rynek.
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Wybacz szczerość, ale te zdjęcia są straszne... ale technicznie. Pierwsze poruszone, drugie zaszumione, trzecie niewiele mówiące. Żadna z "moich" redakcji nie wzięłaby tego właśnie ze względu na jakość, a i ja nie puściłbym czegoś takiego...
    Były inne - ale na prośbę matki dziecka usuneliśmy.

Specjalnie zdecydowaliśmy na te ujęcia gdzie mało widać żeby nie wzburzać atmosfery.

Te o których mówie są ostre i mało szumne mimo braków sprzętowych wtedy (350d+70-200@200mm@f4 w totalnej ciemnicy).

Zapewniam cię że te o których mówię by chcieli
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bo prawdę mówiąc żużel jest mało ciekawy. Krótko sumując to 4 facetów kręci się w kółko. O ile nie ma jakiejś kraksy to gazeta może wziąć jakieś foto z innego meczu tych 2 drużyn i nie-expert się nie połapie.
    Można dyskutować czy żużel jest ciekawy z fotograficznego lub telewizyjnego punktu widzenia, ale generalizowanie że jest mało interesujący jako sport to przesada.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Można dyskutować czy żużel jest ciekawy z fotograficznego lub telewizyjnego punktu widzenia, ale generalizowanie że jest mało interesujący jako sport to przesada.
    Z fotograficznego punktu widzenia - przecież jesteśmy na forum foto
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Tak na marginesie to jakość techniczna nie ma tu nic do rzeczy. Jedne z najdroższych zdjęć jakie zarobiły miliony funtów zostały wykonane kamerą wideo w trybie night shoot. Gdyby niektóre agencje myślały kategoriami jakości to by nie zarobiły złamanego szeląga.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak na marginesie to jakość techniczna nie ma tu nic do rzeczy. Jedne z najdroższych zdjęć jakie zarobiły miliony funtów zostały wykonane kamerą wideo w trybie night shoot. Gdyby niektóre agencje myślały kategoriami jakości to by nie zarobiły złamanego szeląga.
    Wiesz... jedna z "moich" redakcji odrzuca nawet średni szum, że o poruszeniu już nie wspomnę - ale te kryteria stosowane są przy normalnej reporterce. Jednak gdybym "złapał" jakiegoś VIP-a z panienką to pewnie niektórzy wzięliby nawet poruszone i zaszumione.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal Zobacz posta
    Tak jak myślałem, że do PAPu nie ma się pchać ( z resztą nie miałem nawet zamiaru ) chodziło mi bardziej o coś mniejszego szczebla, np. gazeta lokalna. A to że mało płacą to wcale mnie nie dziwi, jak mają fotoreporterów jak mrówek i każdemu musza zapłacić to nie dziwie się ze płace są niskie.

Kolega Baal zadał fundamentalne pytanie: jak zostać genialnym fotoreporterem i wielu pracowitych uczestników forum w pocie czoła stara mu się odpowiedzieć na to bardzo konkretne pytanie.
    A ja pękam ze śmiechu.
    :-)))))))
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Kolega Baal zadał fundamentalne pytanie: jak zostać genialnym fotoreporterem i wielu pracowitych uczestników forum w pocie czoła stara mu się odpowiedzieć na to bardzo konkretne pytanie.
    A ja pękam ze śmiechu.
    :-)))))))
    Pozdrówka
    Zanim się innym zwróci uwagę dobrze jest spojrzeć z boku na siebie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów