Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Nigdy wiecej kompaktow zaawansowanych...

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Nigdy wiecej kompaktow zaawansowanych...

Nigdy wiecej tez robienia zdjec w jpg, nigdy zadnych styli obrazu, tylko RAW i wszystkie style na 0. Wiem ze fotki beda kiepskie, ale pozniej beda najlepsze technicznie
    Takie jest moje oswiadczenie i rada
    Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

i musiales z tego powodu zalozyc nowy watek...
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

HOWGH!

(Z racji że to forum dla początkujących to daruję )

Domyślnie

no ale dzieki temu radosnemu oswiadczeniu kolega sie wlasnie przeciez wypisal z grupy poczatkujacych
    pozdrawiam,
    zby

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jakież to przykre doświadczenie fotograficzne skłoniło Waść do takiegoż oświadczenia?
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

no nie gadaj, że tak całkiem koniec, wszystko ma swoje wady i zalety, a także przeznaczenie, kompakta w kieszeń można wsadzić, a takiego 400D nawet z 50/1,8 to raczej trudno
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    jakież to przykre doświadczenie fotograficzne skłoniło Waść do takiegoż oświadczenia?

Fotografia ksiezyca , jakakolwiek ingerencja w picture style z wyjatkiem 0, dawala efekty nie zadowalajace, to znaczy pojawialy sie na ksiezycu jakies artefakty, dopiero jak wszystko na zero to po obrobce DPP a potem jeszcze PSP9 daje (przynajmniej dla mnie) efekt zadowalajacy.
    To wyzej dotyczy picture style, no bo kompakty to inna sprawa chyba, tam nieda sie ominac jakiegokolwiek obrobki automatycznej zdjecia.....chociaz moge sie mylic, sprostujcie jesli sie myle.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Picture Style i jotpegi to to co lubię najbardziej A na poważnie to wszystko zależy jakie zdjęcia potrzebujesz. Jak masz coś fajnego i czas na obróbkę to jak najbardziej RAW, ale jak tego czasu nie ma to jpg musi wystarczyć.

Początki nałogu

Domyślnie

Popieram wypowiedz Mariusz-a kompakt ma swoje ograniczenia ale lustra nie wsadzisz do kieszeni a nie nosisz chyba ze sobą lustra non-stop, a jak wiadomo prawa Murphiego działają i najlepsze okazje do fotografowania są wtedy gdy nie mamy ze sobą aparatu.
    Ja na co dzień do kieszeni zakupiłem Fuji F31fd i jestem z tego aparatu bardzo zadowolony, ma swoje wady i ograniczenia ale niestety nie ma idealnego kompaktu a jak dla mnie to temu Fuji-kowi nie wiele brakuje a najważniejsze dla mnie że ISO 800 z niego jest w pełni używalne, ISO 1600 po przejechaniu Neat Image też ujdzie.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To życzę powodzenia w "wywołaniu" np. 300 rawów i ich obróbce, jpeg nie taki zły jak go malują...
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów