Pokaż wyniki od 1 do 10 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Mieszany widok

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    M_O_B_Y nie rob sie drugim canikiem
    Cały czas miałem to na końcu języka, czytając ten wątek, ale wolałem tego nie mówić na głos. Można odnieść wrażenie że MOBY próbuje podnieść nam wszystkim ciśnienie i nawet mu się to udaje jak widać...

A tak stojąc trochę z boku tematu, można by odnieść wrażenie że skoro jest tyleż narzekań na to 17-40 ( narzekań pewnie tyle samo co pozytywnych opini ) to faktycznie można nabrać pewnych wątpliwość. Przynajmniej jest jasno powiedziane że demonem ostrości to szkło nie jest, co jednak go nie dyskwalifikuje, choć może właśnie też w dużej mierze dlatego że praktycznie brak bu konkurencji.
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    A tak stojąc trochę z boku tematu, można by odnieść wrażenie że skoro jest tyleż narzekań na to 17-40 ( narzekań pewnie tyle samo co pozytywnych opini ) to faktycznie można nabrać pewnych wątpliwość. Przynajmniej jest jasno powiedziane że demonem ostrości to szkło nie jest, co jednak go nie dyskwalifikuje, choć może właśnie też w dużej mierze dlatego że praktycznie brak bu konkurencji.
    Jak by przeszukać archiwum pl.rec.foto.cyfrowa to tam swego czasu były straszne narzekania na 70-700 f4 tak strasznie chwalony w tym wątku. Być może wtedy było trendy narzekać na 70-200 a teraz jest trendy narzekać na 17-40, szczególnie jak się go miało kilka minut w sklepie.
    Początki 24-105 też były trudne zanim zyskał miano demona ostrości

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    [...] Być może wtedy było trendy narzekać na 70-200 a teraz jest trendy narzekać na 17-40, szczególnie jak się go miało kilka minut w sklepie.
    Początki 24-105 też były trudne zanim zyskał miano demona ostrości
    Coś w tym jest, dodam tylko - że po zakupie EF 17-40/4L, sprzedałem bez żalu, używaną przez ponad rok EF 24-105/4L IS (a szkło było ostre, wybierane z kilku sztuk). Powyżej 40mm radzę sobie stałkami (EF 50/1.4 , EF 85/1.8 , EF 135/2L) i wbrew lansowi - nie narzekam :razz: .
    Swoją drogą śmieszą mnie opowiadania o użytkownikach "Kita", który do separacji planu stosują EF 50/1.8 (oczywiście nic w tym złego, ale można lepiej)...
    Ostatnio edytowane przez sandr ; 02-11-2007 o 18:39

Uprawnienia umieszczania postów