Jakość zdjęć podobna do 20/30D, 40D jest zdecydowanie cichszy, AF zdecydowanie lepszy (szczególnie na innych punktach niż centralny).
Jeżeli ma to być aparat dla spottera czy fotografa innych ptaszków to tylko i wyłącznie 40D. Do reporterki też będzie lepszy. To taki zastępca Marka dla ubogich. W sztucznym świetle balans dalej fatalnie działa, ale pomiar światła jest... lepszy i tutaj mnie Canon zaskoczył.
FOTOINKWIZYTOR
Rozumiem, że kupując body kalkuluje się szanse na odsprzedaż, ale takie kalkulacje ,,dostanę 200-400 więcej'' - zapewniam cię - wezmą w łeb. Przed premierą 40d wyrokowano, że 30d spadnie max do 2500 - i co? Nigdy nie wiadomo co się stanie z cenami. Ze szkłami jest inaczej.
mam ten sam dylemat ale na szczęście/nieszczęście musze poczekać jeszcze ze 3-4 miesiąceraczej zdecyduję się na 30d bo to co oferuje 40D za dodatkowy tysiąc złociszy wole wpakować w gripa - ma się te grabie
![]()
za 3 - 4 miesiace to bedziesz bral 40D bo juz 30D wycofuja z magazynow, kupilem ostatnio jakims cudem 30D ale strasznie go ciezko juz dostac.
Moja CaroLina
Kochani.. czy orientujecie się w jakiej sieci sklepów jest dostępny 40d? Pytałam w fotojoker ale nie mają.
Jestem z okolic Bielska Białej
W Poznaniu w Media Markt z kitem 17-85 za 5590,-
Może w Poznaniu z pudełek powycinali kody ...