Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Monikatrs
    Guest

Domyślnie

Ciekawy czy będzie gdzieś w sprzedaży samo body?
    Można nabyć w internecie... ale nie wiem dlaczego.. troche boje się wydawać tyle kasy w ciemno... Wole to zobaczyć na miejscu w sklepie..

Zablokowany

Domyślnie

Tu na forum masz sprawdzonych sprzedawców.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monikatrs Zobacz posta
    Kochani.. czy orientujecie się w jakiej sieci sklepów jest dostępny 40d? Pytałam w fotojoker ale nie mają.
    Jestem z okolic Bielska Białej
    no to blizej sie nie da ;-) http://www.allegro.pl/item262520427_...y_bielsko.html

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

http://www.fotoaparaciki.pl/
    Ten kontakt jest pewny jak bank szwajcarski. Znam właściciela bardzo dobrze, sam tylko tam teraz kupuję bo jest poza konkurencją jak dla mnie, ma swój sklep itd. Ceny możesz ponegocjować, więc polecam kontakt osobisty. Wysyłka przez kuriera jest bardzo solidna i tutaj się niczego nie obawiaj. Ostatnio kupiłem tam dwa body 40D do roboty i śmigają aż miło patrzeć. Facet ma teraz w szafie nawet Marka III Jednym słowem gorąco polecam. Jakby co to powołaj się na Mariusza z forum Canona :wink:
    FOTOINKWIZYTOR

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    Polecam ten kontakt. Sam swoją 40-stkę kupiłem u nich. Odbierałem osobiście, wieć na temat przesyłki (innym) powiedzieć nie mogę.

Obsługa fachowa.

Pozdr.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Witam

mam dylemat jak w temacie, ale chyba trochę innego typu. Od jakiegoś czasu robie w firmie w której pracuje zdjęcia mebli. Ostatnio szefowie doszli do wniosku, że nie ma sensu wysyłać mebli do drogich fotostudio, lepiej zrobić to na miejscu (taniej i szybciej). Pojawiła sie przede mną perspektywa dodatkowego zarobku. Firma wyłożyła kasę na oświetlenie, przygotowuję właśnie swoją ofertę. Jest tylko jeden mankament - mam 300D, którego 6MPX nie daje 300 DPI na pełnym A4, a taki jest wymóg zdjęć. Muszę więc zmienić body.

Ideałem byłoby 40D (głównie ze względu na 10MPX). Znajomy (także z CF) jest jednak zdania, że między 8MPX a 10MPX (czyli 30D a 40D) nie będzie aż takiej różnicy w rozdzielczości i 30D na moje potrzeby wystarczy.

Pytanie - czy ktoś w Was wywoływał zdjęcia z 30D na formacie minimum A4 przy 300DPI i jak to się prezentowało ?? Wiem, że w tej sytuacji najlepszy byłby 5D, ale jest poza moimi możliwościami finansowymi, a firma także raczej nie wyłoży na to kasy. 30D mogę kupić prawie do razu, 40D to kwestia wyrzeczeń w domowych wydatkach (jestem świeżo po ślubie, mamy uzbieranych trochę pieniędzy, ale 40D oznacza rezygnację z innych zaplanowanych, ważnych wydatków).

Czy zatem 30D z jego 8MPX wystarczy ??

Ps. Chodzi o np. tego typu zdjęcia (do ofert itp.)

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Ideałem byłoby 40D (głównie ze względu na 10MPX). Znajomy (także z CF) jest jednak zdania, że między 8MPX a 10MPX (czyli 30D a 40D) nie będzie aż takiej różnicy w rozdzielczości i 30D na moje potrzeby wystarczy.

Pytanie - czy ktoś w Was wywoływał zdjęcia z 30D na formacie minimum A4 przy 300DPI i jak to się prezentowało ??
    jesli chodzi o ta roznice to dobrze Ci znajomy mowi roznica jest znikoma. nie chce mi sie szukac specyfikacji ale tak z glowy to masz przy 10MPX jakies 300pikseli wiecej... brakujace piksele zawsze mozesz sobie zinterpolowac ;-) ja robilem z 30d sporo wydrukow 30x45, 40x50 a ostatnio porwalem sie na 40x60 i mucha nie siada podejrzewam ze 70x100 z palcem w USB zrobisz

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja wywoływałem zdjęcia 30x45 z Canona 20D. Port Lotniczy zrobił sobie reklamę, która wisiała na bilbordach. Bez przesady z tą rozdzielczością. Jeżeli dobrze zrobisz zdjęcie i nic nie trzeba będzie wycinać do 20D na format A4 jest aż za dobry.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiek658 Zobacz posta
    Witam,

Byłem przekonany do zakupu 30d, ale kiedy wszedł na rynek 40d pojawiły się wątpliwości - Który z nich wybrać? Poczytałem trochę o 40d, porównałem oba te modele i moim zdaniem niewiele się od siebie różnią. Może coś przeoczyłem, jeśli coś to wyprowadźcie mnie z błędu

40d ma nowszy procesor obrazkowy DIGIC III, który strzela 6,5 klatki na sekundę i częstotliwość 75 JPEGów i 17 RAWów i 10,1 mln pikseli do
    DIGIC II, 5 klatek i częstotliwości 30 JPEGów i 11 RAWów i 8,2 mln pikseli 30d

W zasadzie w tych parametrach mieszczą się wszystkie moim zdaniem znaczące parametry. Oczywiście poszperali coś jeszcze w AF, dodali kilka trybów fotografowania i powiększyli ekran LCD.
    Czy są to istotne zmiany?

Sprzęt będę kupował w USA i za 30D mogę zapłacić 900$ za 40d 1230$. Czy jest warty tej dopłaty?

Trudno znaleźć na razie jakieś fajne testy tego aparatu, więc pytam co Wy byście mi doradzali na podstawie tych suchych danych, a może ktoś już znalazł jakiś dość obszerny i obiektywny test tych aparatów. Strzelał zdjęcia oboma aparatami itd.

Decyzję muszę podjąć już niedługo, więc też nie mogę za długo czekać.

Czekam na Wasze opinie!

PS Będzie używany z obiektywami Canon 70-200 f/4 L
    Sigma 17-70 f/2,8-4,5 Macro

Ja kupiłem niedawno 30D po okazyjnej cenie, licząc, że 40D będzie kosztował grubo więcej. Gdybym wcześniej wiedział, że różnica w cenie będzie tak mała, to z pewnością wolałbym zaczekać na 40D.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

a ja kiedys moim 350d zrobilem 80x60cm i miodzio :-)
    CANON

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów