Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Rozróżniam. To, że są to osobne pojęcia nie oznacza, że nie ma między nimi pewnego związku. Działania państwa i zobowiązania, które podejmie, zazwyczaj bardzo mocno wpływają na naród, który to państwo okupuje. Dlatego problemy 3RP z RFN są ważne dla Polaków i Niemców. Zwłaszcza dla tych Polaków, którzy wyrokami sądów Unijnych po uchwaleniu konstytucji UE mogą stracić mienie.
    ooo to cos nowego zamiast znecac sie jeszcze przez kilka postow wyjasnie iz jurysdykcja unijnych sadow nie obejmuje wydarzen majacych miejsce przed stowarzyszeniem a na ile pamietam nikogo od 93 roku nie wysiedlono
    Dobrze jest czasem, żeby rozmówca dowiedział się, skąd bierze wzorce i schematy myślowe. Wiem, że to czasem boli i nie dziwie się, że mi to wypominasz
    wiec skoro tak czesto sie odwolujesz do wyborczej to jest ona dla Ciebie jak drogowskaz?

To wymień mi w punktach konkrety, które podaliście na chwałę Bartoszewskiego. Słyszę o pojednaniu (czyli?) i o czyszczeniu butów oraz liczeniu procentów.
    Tomasz wymienialem po kilkakroc wiec po co poraz kolejny...? co do pojednania narodow to patrzac na Twoje zacietrzewienie pojecie moze byc rzeczywiscie dla Ciebie nie zrozumiale

No to Ci w końcu odpowiem: nie twoja sprawa
    nie rozczarowales mnie a w sumie szkoda...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    z drugiej strony zamiast podnosic prog wyborczy, ja zrobilabym zupelnie co innego. wywalilabym z polskiej sceny politycznej wszystkich, ktorzy maja wiecej niz 40 lat z racji tego, ze ksztalcili sie i zdobywali doswiadczenie zyciowe w czasach komuny, wiec maja skazone nia umysly. do polityki powinni pojsc obecni 30 latkowie i mlodsi, ktorych wychowanie przypadlo na upadek komunizmu.
    Z lektury for internetowych często widać, że młodzi mają równie skażone umysły i to często świeższą wersją komunizmu - europejska. Po prostu uczyli ich nauczyciele, "ktorych wychowanie przypadlo na upadek komunizmu" według programów nauczania ułożonych przez ludzi pokroju tow. Wiatra. Do tego duża część młodzieży ma trudności ze zrozumieniem nawet tak trudnego zdania jak "yo, ziom". Zgodzę się tu ze Skipperem, że otrzeźwić ludzi może tylko rzeczywistość. Ale najpierw trzeba "wziąć za mordę i wprowadzić liberalizm" (jak mawiał Kisiel). Demokratycznie znieść socjalizm jest bardzo trudno.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ooo to cos nowego zamiast znecac sie jeszcze przez kilka postow wyjasnie iz jurysdykcja unijnych sadow nie obejmuje wydarzen majacych miejsce przed stowarzyszeniem a na ile pamietam nikogo od 93 roku nie wysiedlono
    Teraz nie obejmuje, ale jak UE zostanie państwem, to będzie obejmować.

wiec skoro tak czesto sie odwolujesz do wyborczej to jest ona dla Ciebie jak drogowskaz?
    Tak - mówi: idź w drugą stronę

Tomasz wymienialem po kilkakroc wiec po co poraz kolejny...?
    Po raz kolejny to piszesz, że piszesz po raz kolejny Tylko nie wiem, co piszesz
    co do pojednania narodow to patrzac na Twoje zacietrzewienie pojecie moze byc rzeczywiscie dla Ciebie nie zrozumiale
    A toś sobie zdanie z Księżyca napisał.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Golinski ; 25-10-2007 o 20:15 Powód: Automerged Doublepost
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

Teraz nie obejmuje, ale jak UE zostanie państwem, to będzie obejmować.
    prawo nie dziala wstecz...

Tak - mówi: idź w drugą stronę
    dziwne... Twoje zachowanie okazuje co innego ale ok przyjme ze Cie zle oceniam... jak zawsze
    Po raz kolejny to piszesz, że piszesz po raz kolejny Tylko nie wiem, co piszesz
    wiec czas najwyzszy bys to wreszcie pojal
    A toś sobie zdanie z Księżyca napisał.
    co nie zmienia faktu iz prawdziwe :]

Miasto
    Białystok

Domyślnie

prawo nie dziala wstecz...
    Ale wymiar sprawiedliwości wyłącznie wstecz Ponadto nie byłby to pierwszy przypadek w UE lub PL by prawo zadziałało wstecz.

wiec czas najwyzszy bys to wreszcie pojal
    Że wielkim poetą był?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

Ale wymiar sprawiedliwości wyłącznie wstecz Ponadto nie byłby to pierwszy przypadek w UE lub PL by prawo zadziałało wstecz.
    mnie to szokuje wrecz co innego... dlaczego z Toba wlacznie nikt nie mysli o tym ze tak naprawde to Polacy moga skarzyc Niemcow... zreszta jeden koles juz skarzy i w ogolnym rozrachunku gdyby rozpetac taka wojenke na pozwy jako spoleczenstwo zrobilibysmy niezly interes.. by nie powiedziec najwiekszy w historii...
    Że wielkim poetą był?
    jesli tylko to jestes w stanie z tego wydobyc... to tak

Miasto
    Białystok

Domyślnie

mnie to szokuje wrecz co innego... dlaczego z Toba wlacznie nikt nie mysli o tym ze tak naprawde to Polacy moga skarzyc Niemcow... zreszta jeden koles juz skarzy i w ogolnym rozrachunku gdyby rozpetac taka wojenke na pozwy jako spoleczenstwo zrobilibysmy niezly interes.. by nie powiedziec najwiekszy w historii...
    Prawda, Kaczyński nawet jakiś rachunek próbował wystawić. Problem w tym, że AFAIK Polska (za namową ZSRS) zrzekła się odszkodowań. Nie wiem, czy to dotyczy odszkodowań indywidualnych (chyba nie). Problem w tym, że Niemców trzeba skarżyć za złamanie prawa np. Generalnej Guberni lub III Rzeszy, a te prawa jednak okupantom na wiele pozwalały. Jakoś nie wydaje mi się, by były duże szanse na wygranie procesów, jak Polacy nawet nie potrafią odzyskać swojego mienia zagrabionego w Polsce przez władze. Być może UE na to by pomogła - przyznaję bez bicia.

Ponadto - taką wojenkę na pozwy zrobili Żydzi i nieźle na tym wyszli. Gorzej, że teraz z pozwami zaczynają celować w Polskę.

A tak na marginesie, to nie wydaje mi się, by wzajemne pozywanie się w nieskończoność było dobrym rozwiązaniem tych problemów.

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niektórzy ludzie w pewnym wieku już powinni przestać się publicznie wypowiadać, bo tylko się ośmieszają. Podobnie ośmieszał się również np. Lem.
    Wszystko zalezy od punktu widzenia. Z mojego ani Lem, ani Bartoszewski sie nie osmieszaja, za to Ty , tym ,co momentami piszesz, wprost przeciwnie (wiec jak widac wiek nie ma nic do rzeczy) (podkreslam-z mojego, nieobiektywnego, punktu widzenia)

Lepper ma normalny doktorat, nie HC.
    To zweryfikuj swoje dane Ja to zrobilem i Ci powiem, ze Lepper nie tyle nie mial przewodu doktorskiego, co , tu cytat, "nie przystąpił do egzaminu dojrzałości."
    Wiec jak sam widzisz, czasem twoje informacje sa bledne
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Wszystko zalezy od punktu widzenia. Z mojego ani Lem, ani Bartoszewski sie nie osmieszaja, za to Ty , tym ,co momentami piszesz, wprost przeciwnie (wiec jak widac wiek nie ma nic do rzeczy) (podkreslam-z mojego, nieobiektywnego, punktu widzenia)
    Te ośmieszenia się (obu Panów) można zweryfikować obiektywnie. Otóż wg mnie, obiektywną kompromitacją (trochę dziwnie brzmi, ale żeby powiedzieć, że coś jest obiektywnie, to trzeba też ustalić kryteria) jest publiczne wypowiadanie sprzecznych stwierdzeń.

To zweryfikuj swoje dane Ja to zrobilem i Ci powiem, ze Lepper nie tyle nie mial przewodu doktorskiego, co , tu cytat, "nie przystąpił do egzaminu dojrzałości."
    Wiec jak sam widzisz, czasem twoje informacje sa bledne
    Masz rację, to był doktorat HC. Przyznaję, że moja wiedza o Lepperze (jak i wielu innych socjalistach) jest wybrakowana

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Z tego co przeczytalem w tym watku, szczegolnie w poczatkach, ale nie tylko, wynika jasno, ze prog wyborczy powinien byc podniesiony ( dla wyborcow) do 30 roku zycia. Czy mlodzi ludzie sa naprawde tak prymitywni, czy tylko szpanuja, bo taka teraz moda? Jesli szpanuja i nasladuja, to znaczy, ze samodzielnie nie mysla. A szkoda! Samodzielne myslenie daje wiele radosci.
    czesc.ch.
    W takim razie jako dorosly i rozwazny czlowiek, a dodatkowo wyborca popierajacy PiS (jakos takie odnosze wrazenie) odniosles sie z dystansem do kawalu 'zabierz babci dowód'-ot zwykly zart dzieciakow? Ale jak widze byles na tyle kreatywny, zeby go obrocic przeciwko mlodym, moje gratulacje
    I jeszcze 2 sprawa. Co sadzisz o liberalnej gospodarce? Uwazasz ze jest dobra? Na kogo ma glosowac osoba o (w miare) liberalnych pogladach, skoro nie moze na platforme?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    obiektywną kompromitacją (...) jest publiczne wypowiadanie sprzecznych stwierdzeń.
    Examples, examples, examples please

Masz rację, to był doktorat HC. Przyznaję, że moja wiedza o Lepperze (jak i wielu innych socjalistach) jest wybrakowana
    Moja tez, wiec musialem sie upewnic
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 25-10-2007 o 22:43 Powód: Automerged Doublepost
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    I jeszcze 2. sprawa. Co sadzisz o liberalnej gospodarce? Uwazasz ze jest dobra? Na kogo ma glosowac osoba o (w miare) liberalnych pogladach, skoro nie moze na platforme?
    Nie ma już co przegrzewać atmosfery - następne wybory za (co najwyżej ) cztery lata... Jest czas, żeby ochłonąć i zobaczyć, co wyjdzie...
    A na kogo głosować? Hmmm, tu 'nihil novi sub sole' - najprościej porównać swój światopogląd z programami partii i wybrać... - bo szczerze mówiąc, to nie wiem, co można innego wymyślić w takiej sytuacji.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów