Za Rydzyka to powinna przepraszac 'moherowa koalicja'![]()
Niezle![]()
Za Rydzyka to powinna przepraszac 'moherowa koalicja'![]()
Niezle![]()
Dla Ciebie niezłe - dla mnie żenujące??: . Myślałem że ten pupil PRL-owskich salonów siedzi już u siebie w Izraelu na emeryturze. Indolencja najnowszej historii polski przez dzisiejszą młodzież jest wręcz powalająca. W czsach kiedy ten pan służył czerwonej zarazie, prawdziwi dziennikarze pisali w podziemnych gazetkach, dostawali bilet w jedną stronę lub siedzieli w pierdlu. No cóż, nie każdy dziennikarz miał to szczęście urodzić sie pod szczęśliwą gwiazdą( Davida ):wink:
Pan Passent ma za soba lata wspolpracy i to nie tylko z czerwona prasa. To powszechnie wiadomo. Ma na swoim sumieniu wielu ludzi. Jesli nie ich zycie, to losy, kariery, szczescie osobiste.
Dla Ciebie to niezle? Gratuluje rozeznania.
Zapewne tak z rozpedu jakis mlody elektorat by zaglosowalna tego pana.
czesc.Ch.
Analog ma "dusze".
Jestem na tyle mlody, ze czasow SB,UB, PRL i calego tego ustrojstwa nie pamietam, wiec i autora nie kojarze.
Zenujace? A spieprzaj dziadu to byl pokaz 'wyzyn intelektualnych' na ktore sie wzniosl Kaczynski? A moze polotem wykazal sie Kurski stwierdzajac, ze 'ciemny lud to kupi'? Wezcie mnie nie rozsmieszajcie
Czyli ze wszystkich wymienionych w tamtym tekscie sytuacji nie byloDla Ciebie to niezle? Gratuluje rozeznania.Toż to chyba układ mi w glowie namieszal
BTW @chomsky - chyba zapomniales odpowiedziec na tego posta![]()
Takie prawo Twojego wieku, tylko jeżeli zabierasz glos w dyskusji to jednak nie możesz zasłaniać się niewiedzą lub młodym wiekiem bo wystawiasz się na śmieszność. Dla jasności, nie jestem fanem Kaczyńskich ( tzn. nie do konca), czasami zachowują sie jak przysłowiowy słoń w składzie porcelany ,ale cieżko jest uniknąć potknięć będąc na celowniku nieprzyjaznych mediów 24/7 .
A teraz połóż na szalę wszystkie lapsusy Kaczynskich z tym oto cytatem, którego autora nie wymienie ( potraktuj to jako homework ).
"Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu"( "Znak", nr 11-12 z 1987r, )
No to jak już tu sobie tak żartujemy na temat cytatów, to zacytuję Pana Bardela:
"Tekst Donalda Tuska, choć krótki, jest tekstem przeznaczonym dla inteligentnego czytelnika, który rozumie, co to ironia, przenośnia, który jest w stanie uchwycić kluczową dla autora różnicę między "polskością" rozumianą jako hasło a Polską jako taką, który potrafi się domyślić, co kryje się pod zdaniem [Ustawa z dnia 31 VII 1981 r. o Kontroli publikacji i widowisk...] i który potrafi wyciągnąć wnioski z faktu, że napisano go w 1987 roku, a nie przedwczoraj."
![]()
Nie to żebym się mnie interesowało co tu wypisujecie w tym wątku, ale tak dla porządkuI ponawiam apel o jego zamknięcie...
Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 02-11-2007 o 09:13 Powód: Uściślenie zdania...
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Jak Cie nie interesuje ten watek, to po prostu nie czytaj. A jak chcesz by go zamknieto, to sam sie "zamknij". Dlaczego chcesz by zamknieto watek w hydeparku z ciekawa rozmowa. Jaki masz w tym interes? Dlaczego Cie boli?
Nie rozumiem! Podchodzisz do rozmawiajacych obcych ludzi i mowisz , zamknijcie sie?
Przeciez tego nie robisz, zapewne.
Wyluzuj demokrato. Demokracja wymusza wymiane pogladow, chocby ze soba sprzecznych.
Czesc.ch.
Analog ma "dusze".
Tu już nie ma wymiany poglądów, tylko pyszczenie. Z obu stron zresztą.
I tak, jeśli ktoś mi się "pod płotem" pyszczy, to wychodzę i zwracam mu uwagę, niezależnie od tematu dyskusji. A zwróceniem uwagi na forum może być apel do moderatorów, o zamknięcie wątku, który tak nawiasem, jak zapewne zdajesz sobie sprawę, jest niezgodny z regulaminem forum.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Tak, bardzo dobrze to rozumiesz, dokladnie tak samo jak jaI jak mogles przeczytac w artykule z linku, ktory zamiescilem, wlasnie cos takiego zrobiono z wypowiedzia Tuska
@tmaciak-jak narazie to Ty tutaj wprowadzasz zamieszanie nawolujac do zakniecia watku, w ktorym raczej nie bierzesz udzialu, nikt Ci nie karze przeciez dodawac go do subskrypcji!
Co sie tyczy w ogole zamykania-to juz jest kolejny watek o tematyce politycznej, wiec wydaje mi sie, ze jego zamkniecie spowoduje po prostu powstanie kolejnego za tydzien/dwa![]()