Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Przecież nie mówię, że to źle, że nie skończył. Śmieję się tylko, że facet jest powszechnie uważany za profesora Może i ja jestem już profesorem, a o tym nie wiem?
    boli cie to iz go tytuluja? zycze ci by osiagnal choc 10% tego co Prof Bartoszewski... Tomek wiele moge scierpiec ale to zaczyna byc zenujace... porownaj ilosc ludzi w Polsce i swiecie uwazajacych go za autorytet i porownaj to z soba... czuje ze bedzie bolalo... wykaz sie osiagnieciami w realnym swiecie a nie tylko biciem piany bo podwazasz kompetencje czlowieka ktoremu nalezy sie wielki szacunek nie majac nic do pokazania w zamian...

i pierwszy raz masz prawo nazwac ta uwage osobista czy jak ty to nazywac lubisz.... ad persona...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    boli cie to iz go tytuluja?
    Źle przeczytałeś? Śmieszy.
    ...
    Nasuwa się cytat o muchach... ale nie jest całkiem adekwatny.

Zabawne jest, że nikt nie potrafi wyjaśnić, czemu on niby jest autorytetem... Bo brał udział w Powstaniu? Dużo ludzi brało, z których większość żyła i umarła bez blasku jupiterów i nadętych artykułów na swój temat.

Szperam ostatnio po necie, żeby coś pozytywnego o nim znaleźć i jeszcze mi się nie udało - mnóstwo pustych frazesów, wielkich słów i malutko treści.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

na podstawie tego co piszesz nie tu mozna wlasnie odniesc wrazenie iz boli...
    przyjedz do niemiec i moze tu poszukaj ile zrobil dla pojednania polsko niemieckiego i to czlowiek ktory tyle od niemcow ucierpial... mimo to nie szukal odwetu...
    jak reprezentowal polskie interesy w swiecie mimo iz mogl sie wypiac na kraj jak wielu innych...
    Bartoszewski naprawde nie musi niczego udowadniac... samo jego zycie dowodzi foramtu czlowieka moze poczytaj co napisal idz kiedys na wyklad to zrozumiesz o czym pisze

a przyslowie o muchach Tomek to juz ponizej czegokolwiek...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

przyjedz do niemiec i moze tu poszukaj ile zrobil dla pojednania polsko niemieckiego i to czlowiek ktory tyle od niemcow ucierpial... mimo to nie szukal odwetu...
    Nie czuje się bardziej lub mniej pojednany z Niemcami dzięki/przez niemu. Wiem za to, że on i jego poprzednicy całkowicie zawalili sprawę niemieckich roszczeń pod adresem Polski, jak i nie podjęli kroków w celu zawarcia traktatu pokojowego z Niemcami. Za pojednanie na takich warunkach to ja dziękuję. Podobnie można powiedzieć, że Bierut dużo zrobił dla pojednania z Rosjanami

Bartoszewski naprawde nie musi niczego udowadniac...
    Nigdzie nie pisałem, że musi. Za to dobrze, żeby ci wpatrzeni w niego jak w obrazek znali jakieś fakty.

a przyslowie o muchach Tomek to juz ponizej czegokolwiek...
    Nie, na poziomie twojej żenująco demokratycznej argumentacji. Przy czym właśnie napisałem, że to poniżej mojego poziomu. Gdyby chodziło o dostosowanie się do twojego sposobu dyskusji, to bez krępacji bym go użył.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

Nie czuje się bardziej lub mniej pojednany z Niemcami dzięki/przez niemu. Wiem za to, że on i jego poprzednicy całkowicie zawalili sprawę niemieckich roszczeń pod adresem Polski, jak i nie podjęli kroków w celu zawarcia traktatu pokojowego z Niemcami. Za pojednanie na takich warunkach to ja dziękuję. Podobnie można powiedzieć, że Bierut dużo zrobił dla pojednania z Rosjanami
    tu przemawia przez ciebie kompletna ignorancja.... najpierw doczytaj jakie przeszkody staly i po ktorej stronie w kwestii traktatu a pozniej sie wypowiadaj...
    Nigdzie nie pisałem, że musi. Za to dobrze, żeby ci wpatrzeni w niego jak w obrazek znali jakieś fakty.
    dobrze by bylo bys ty je znal nim bedziesz krytykowal.. pojedz na jakis wyklad o ile sie dostaniesz pogadamy wtedy

Nie, na poziomie twojej żenująco demokratycznej argumentacji. Przy czym właśnie napisałem, że to poniżej mojego poziomu. Gdyby chodziło o dostosowanie się do twojego sposobu dyskusji, to bez krępacji bym go użył.
    zenujaco demokratycznej? reszta wypowiedzi bez komentarza...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

tu przemawia przez ciebie kompletna ignorancja.... najpierw doczytaj jakie przeszkody staly i po ktorej stronie w kwestii traktatu a pozniej sie wypowiadaj...
    Wiadomo jakie przeszkody stoją... Dlatego właśnie taka propaganda sukcesu, jaką tu przedstawiasz, czerpiąc natchnienie ze słynnych autorytetów jak Bartoszewski, czy Geremek, jest zupełnie nietrafiona.
    dobrze by bylo bys ty je znal nim bedziesz krytykowal.. pojedz na jakis wyklad o ile sie dostaniesz pogadamy wtedy
    To, co wiem świadczy o tym, że nic ciekawego bym się tam nie dowiedział. Przedstawiasz argumenty na poziomie ludzi, którzy chwalili za komuny Lenina i Stalina - bo jest wielki, miliony go wielbią, wiele zrobił i jest wielki. No, i jest wielki. A Słowacki wielkim poetą był. Strasznie śmieszne by to było, gdyby nie to, że to jest takie powszechne i przez to smutne.

zenujaco demokratycznej? reszta wypowiedzi bez komentarza...
    Nie dziwię się. Jeśli zrozumiałeś, to nie masz czego komentować a jeśli nie, to tym bardziej Taka to już z tobą dyskusja - nic nie powiesz konkretnego, potrollujesz, poobrażasz i sprawiasz wrażenie, że masz rację...

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

Pan Bartoszewski zachowal sie w ostatnich dniach kampanii wyborczej skandalicznie! Jakby sie najadl szaleju. Cos go ubodlo, a starzy ludzie zle to znosza.
    To co pisza o jego wplywie na poprawe stosunkow polsko- niemieckich to oczywiscie przesada. To facet bardzo niekompetentny i chorobliwie gadatliwy.
    Dla dyplomaty to wyrok.
    Z tego co przeczytalem w tym watku, szczegolnie w poczatkach, ale nie tylko, wynika jasno, ze prog wyborczy powinien byc podniesiony ( dla wyborcow) do 30 roku zycia. Czy mlodzi ludzie sa naprawde tak prymitywni, czy tylko szpanuja, bo taka teraz moda? Jesli szpanuja i nasladuja, to znaczy, ze samodzielnie nie mysla. A szkoda! Samodzielne myslenie daje wiele radosci.
    czesc.ch.
    Analog ma "dusze".

Miasto

Domyślnie

Wiadomo jakie przeszkody stoją... Dlatego właśnie taka propaganda sukcesu, jaką tu przedstawiasz, czerpiąc natchnienie ze słynnych autorytetów jak Bartoszewski, czy Geremek, jest zupełnie nietrafiona.
    Tomasz nie rozrozniasz pojec panstwa i narodu... co w sumie dziwne biorac pod uwage Twoje zamilowanie do czepiania sie detali powinenes zwrocic na to uwage

To, co wiem świadczy o tym, że nic ciekawego bym się tam nie dowiedział. Przedstawiasz argumenty na poziomie ludzi, którzy chwalili za komuny Lenina i Stalina - bo jest wielki, miliony go wielbią, wiele zrobił i jest wielki. No, i jest wielki. A Słowacki wielkim poetą był. Strasznie śmieszne by to było, gdyby nie to, że to jest takie powszechne i przez to smutne.
    widzisz kochasz tak sprowadzac dyskusje odwolujac sie do wyborczej na ktora poza Toba nikt sie nie powoluje albo na demagogie pokroju wielbienia Stalina czy Lenina... to nie ja mam z tym problem bo ja konfrontuje swoje poglady z rzeczywistoscia i je weryfikuje a Ty ciagle swoje glosisz z pozycji teoretyka unikajac jak ognia ich konfrontacji z rzeczywistoscia na swojej osobie

Nie dziwię się. Jeśli zrozumiałeś, to nie masz czego komentować a jeśli nie, to tym bardziej Taka to już z tobą dyskusja - nic nie powiesz konkretnego, potrollujesz, poobrażasz i sprawiasz wrażenie, że masz rację...
    dla Ciebie nic nie jest konkretne co nie wychodzi od Ciebie a swoja droga wracajac do pytania snipera ktore padlo kilka stron temu i Twojej odpowiedzi... dlaczego nie wyniesiesz sie do kraju najbardziej zblizonego do Twoich oczekiwan odnosnie wolnego rynku by sie tam sprawdzic i skonfrontowac poglady, tylko siedzisz na cieplej socjalistycznej posadzie? bo na to pytanie ktore w roznych wersjach zadalem Ci kilkakrotnie nigdy tak naprawde nie odpowiedziales

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tomasz nie rozrozniasz pojec panstwa i narodu... co w sumie dziwne biorac pod uwage Twoje zamilowanie do czepiania sie detali powinenes zwrocic na to uwage
    Rozróżniam. To, że są to osobne pojęcia nie oznacza, że nie ma między nimi pewnego związku. Działania państwa i zobowiązania, które podejmie, zazwyczaj bardzo mocno wpływają na naród, który to państwo okupuje. Dlatego problemy 3RP z RFN są ważne dla Polaków i Niemców. Zwłaszcza dla tych Polaków, którzy wyrokami sądów Unijnych po uchwaleniu konstytucji UE mogą stracić mienie.

widzisz kochasz tak sprowadzac dyskusje odwolujac sie do wyborczej na ktora poza Toba nikt sie nie powoluje albo na demagogie pokroju wielbienia Stalina czy Lenina...
    Dobrze jest czasem, żeby rozmówca dowiedział się, skąd bierze wzorce i schematy myślowe. Wiem, że to czasem boli i nie dziwie się, że mi to wypominasz

dla Ciebie nic nie jest konkretne co nie wychodzi od Ciebie
    To wymień mi w punktach konkrety, które podaliście na chwałę Bartoszewskiego. Słyszę o pojednaniu (czyli?) i o czyszczeniu butów oraz liczeniu procentów.

a swoja droga wracajac do pytania snipera ktore padlo kilka stron temu i Twojej odpowiedzi... dlaczego nie wyniesiesz sie do kraju najbardziej zblizonego do Twoich oczekiwan odnosnie wolnego rynku by sie tam sprawdzic i skonfrontowac poglady, tylko siedzisz na cieplej socjalistycznej posadzie? bo na to pytanie ktore w roznych wersjach zadalem Ci kilkakrotnie nigdy tak naprawde nie odpowiedziales
    No to Ci w końcu odpowiem: nie twoja sprawa

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Z tego co przeczytalem w tym watku, szczegolnie w poczatkach, ale nie tylko, wynika jasno, ze prog wyborczy powinien byc podniesiony ( dla wyborcow) do 30 roku zycia. Czy mlodzi ludzie sa naprawde tak prymitywni, czy tylko szpanuja, bo taka teraz moda? Jesli szpanuja i nasladuja, to znaczy, ze samodzielnie nie mysla. A szkoda! Samodzielne myslenie daje wiele radosci.
    czesc.ch.
    zwolennikow pisu bardzo boli, ze ich kochana partyja przegrala przez mlodych ludzi. ale tak to jest skoro marnuje sie czas na walke z wiatrakami. jako konserwatysci nie maja nic do zaofiarowania mlodym ludziom. sciganie agentow i ukladow nie interesuje kogos kto ma te 18-20 lat.
    poza tym nie powiedzialabym, ze ludzie w wieku 18-2.. lat sa prymitywni i samodzielnie nie mysla. chyba pomyliles adresatow swojej wypowiedzi. najlepsza obrona jest atak ....
    z drugiej strony zamiast podnosic prog wyborczy, ja zrobilabym zupelnie co innego. wywalilabym z polskiej sceny politycznej wszystkich, ktorzy maja wiecej niz 40 lat z racji tego, ze ksztalcili sie i zdobywali doswiadczenie zyciowe w czasach komuny, wiec maja skazone nia umysly. do polityki powinni pojsc obecni 30 latkowie i mlodsi, ktorych wychowanie przypadlo na upadek komunizmu.
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 25-10-2007 o 20:03

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów