Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe, pofatygowałem się sam, bo widzę, że nie dostanę odpowiedzi. Na hasło "40D sharpness" i "40D sharp" na pierwszych 20 tematów wyrzucanych przez Google są trzy opisujące problemy. Dwa z CB naszych kolegów i jeden z optyczne.pl .. również naszych kolegów.

Na hasło "40D problems" na pierwszych trzech stronach Google daje 4 wątki na temat ostrości lub AF z czego.. pierwszy to nasi koledzy na optyczne.pl
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cóż niektórzy wmawiali wszem i wobec że zdjęcia z 40D są takie same jakościowo jak 5D ( dyskusje były zażarte wraz z blokowaniem tematów i wlekły się po kilkaset postów ) Prawda jest taka: ceną za mały pixel jest utrata jakości ( ostrości szumy itd ) .40D ma wiele, wiele zalet dla których warto go mieć ale nie oczekujmy cudów po obrazie .

To że komuś zdarzył się jakiś problem z ostrością nie znaczy że cała seria jest badziewiarska - panowie odeślijcie puchy do serwisu wróca i bedziecie się cieszyć ze sprzetu który macie ( ja tal miłem z 30D i tez wtedy był okres że wszyscy mówili 30D to badziew lepsze jest 20D - ciekawe kto tak uważą teraz ?? )
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 18-10-2007 o 09:39

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

staram się zaznaczać ostatnio tłustym drukiem że mój a nie wszystkie 40D maja jakis problem, dlatego odcinam się od twierdzenia że wszystkie tak mają, i faktem jest to że w moim przypadku z podniesionym lustrem aparat daje zdjęcia lepszej jakości (ostrości), które nie trzeba podkręcać w PS, ten watek załozył kolega który ma taki problem i uszanujcie to , niech ktoś powie człowiekowi który wydał pensje lub dwie na sprzęt żeby poszedł do serwisu jak ma takie czy inne objawy a nie dawać odrazu kopa twierdząc że ktoś nie umie robić zdjęc. Połowa lub więcej ludzi z tego forum nie umie robić zdjęć, wystarczy poczytać krytyki zdjęć wystawionych na tym forum. Uwagi: kupię aparat który ma problem z ostrością 40D za 2000zł są nie na miejscu i nie fer wobec ludzi którzy maja taki problem, jesli maja problem to jest to ich problem i nalezy to uszanować a nie wypisywać osmieszające i kpiące uwagi. Trochę więcej szacunku dla innych.

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Dokładnie tak samo myśle: WIECEJ SZACUNKU bo przeginacie - przestaje mi sie to forum podobac, a miało byc tak fajnie ;P
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Zablokowany

Domyślnie

1507, Kraszan, pokazcie jakies nieostre fotki, z Exifem, no i te bardziej ostre po podniesieniu lustra.

Co bedziemy tak bic piane po proznicy i sie nawzajem przekonywac. Na razie bardziej przekonujacy sa np. Kubaman, czy snowboarder, ktorym 40D daje zdjecia ostre i nie mam powodu w to watpic, bo wiem, ze znaja sie na tym i umieja robic dobre zdjecia (zreszta byly juz przyklady zylety z 40D na forum, a Waszych przykladow nie ma).

Domyślnie

1507/tutaj nie chodzi o to, że wszyscy jadą na kolegę, bo ma problem z aparatem. Chodzi o to, że napisał to w formie taniej sensacji, wyjeżdżając z jakimiś plotkami o przyznaniu się Canona do błędu .

(tak na przyszłość, wielkie korporacje jak już się do czegoś przyznają, to w formie komunikatów prasowych, a nie przez jakiegoś człowieczka na infolinii).

Jakbym ja np. miał problem ze sprzętem to bym go po prostu wysłał do serwisu, a nie tworzył bezsensowny wątek na forum i się jednoczył z innymi, którzy mają ten sam problem, co zawsze prowadzi do bicia piany...

Jak komuś nie pasuje body, bo robi nieostre zdjęcia, to niech je sprzeda i kupi inne. Jak komuś nie pasuje forum, to niech z niego nie korzysta.. To nie jest jedyna piaskownica na podwórku..

Aparat to nie jest komputer, w którym jeśli coś nie działa można pogrzebać, czy zrobić formata czy cokolwiek innego co tłumaczyłoby zakładanie takich wątków ,aby poradzić się bardziej doświadczonych kolegów. I tyle..
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 18-10-2007 o 10:25

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

A teraz wiadomość z ostatniej chwili:

Ja czekam aktualnie na 40D i przed chwilą sprzdeawca od którego go kupuje ( brałem od niego już sporo sprzętu - człowiek sprawdzony znający się na temacie ) zadzwonił do mnie że nie wyśle mi zamówionego body bo okazało się ze jakaś tam seria ma faktycznie defekt spowodowany wadliwie dziłającym machanizmem czyszczenia matrycy ( Panowie chyle czoła i gratuluje prawidłowej diagnozy ).
    Generalnie musze czekać aż sprzęt zostanie wymieniony w niemczech na mocy renkojmi ( ileśtam dzni od zakupu można oddać i wymienić na nowy - jak się to przegapi to już tylko serwis gwarancyjny).
    Do nieszcęśników , którzy kupili wadliwe puchy mam tylko jedną rade - jak macie jeszce czas na wymiane to wymieniajcie a jak nie to wysyłajcie do serwisu do naprawy - innego wyjścia nie ma ( przeciez nie bedziecie robić nieostrych zdjęć )

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

chcialem kupic 40D a widac kupie 5D mk1 , tylko czekam na premiere mk2 bo wtedy bedzie taniej.

czemu taka konkluzja?? poniewaz 5D ma tylko to co jest potrzebne do zrobienia fotki bez żadnych dodatkow, tym samym nie ma sie do czego przyczepic tłumaczac na chlopski rozum: "zdjecie ci sie nie podoba? to znaczy ze spi...łeś ustawienia".

dlatego najpierw nauczmy sie fotografowac zeby moc ocenic czy ten nowy gadzet czy ulepszenie nie jest przypadkiem krokiem wstecz. To samo sie tyczy ulepszen w 40D (nie krytykuje tego body bo nie mialem z nim stycznosci), czytajac wasze posty mozna odniesc wrażenie że nie macie innych zmartwień, czyli puszka jest ok i waasze umiejetnosci tez, wiec co wam przeszkadza skorygowac recznie ta niedoskonalosc skoro wiecie jak sie objawia??

ciekaw jestem odpowiedzi na to pytanie
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No i po co Panowie były te wszystkie uszczypliwe uwagi???? Jest problem !! A wy jechaliście po ludziach ze nie potrafią zdjęć robić Przeprosiny się należą
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    A wy jechaliście po ludziach ze nie potrafią zdjęć robić
    To dlatego, ze Ci, o ktorych wiadomo, ze zdjecia robic potrafia, pokazali ostre zdjecia-zylety ze swoich czterdziestek. :-) A malkontenci nie zaprezentowali zadnego przykladu. :-P

Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów