Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 315

Wątek: 200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    drumandbass - tyle że nikon ma fantastyczną 200/2 VR od kilku ładnych lat w ofercie a w C takiego szkiełka bardzo brakuję bardziej aniżeli mega lens 800mm na ciężarówkę :wink:
    nie no oka byla Lka 200 f/1.8 od (wg ktoregos zrodla na www 2004) juz nie produkowana (dzis znalazlem w ktoryms internetowym sklepie foto na stanie za 19 000) teraz zapowiedz 200 IS f/2 faktycznie lata te luke

btw wie ktos czemu canon zdjal ten starszy model ze sprzedazy? bo mnie to zainteresowalo
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drumandbass Zobacz posta
    btw wie ktos czemu canon zdjal ten starszy model ze sprzedazy? bo mnie to zainteresowalo
    Z tego co czytałem gdzieś w sieci, to przez jakieś normy związane z zawartością ołowiu.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grus444 Zobacz posta
    Jesli 800 nie bedzie wyraznie lzejsza od 600? L IS to zastanawiam sie jaki jest sens produkcji teg szkla- ja go nie widze
    Jeśli będzie wielkością i wagą porównywalny z 600/4 IS to sądzę, że się będzie lepiej sprzedawał niż 600-tka. Do tego pewnie ma najnowszy IS 4EV.

Cytat Zamieszczone przez drumandbass Zobacz posta
    (....)
    Zbyt duża zawartość ołowiu w szkle. To samo było z 50/1.0 L.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja jednak mysle ze swiatlo 5.6 w duzej mierze zdyskwalifikuje to skzklo dla fotografow przyrody tu kazdy walczy z brakiem swiatla
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

takie szkło z tcx1.4 da F8 i 1120 mm zasięgu przy - jak czytamy - świetnej jakości. Aby to przebić trzeba do 600 podpiąć tcx2, czyli tracimy jakość podwójnie (na szkle i na TC). Dla mnie wygląda sensownie. Oczywiście zestaw ekstremalny, mniej elastyczny od 600+tc. No ale IS jest dwa razy lepszy. Jeśli w zamian będzie kosztowało 5000-6000$ to będzie to bardzo dobra propozycja imho.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

200 1.8 wycofali ze względu na znaczące zanieczyszcznie srodowiska związane z produkcją - kłóciło się to z ich wartościami w rzeczywistosci przed erą dSLR popyt na to szklo byl znacząco mniejszy niż obecnie i chyba to był powód wycofania go ze sprzdaży.

W Polsce można kupić nowy na gwarancji za mniej niż 15k (dostępność to kilka dni). Jedny problem to brak części zamienych! Podobno nie ma już silniczków AF...

ale osobiście zaczynam zbierać na 200 2.0 - jezeli w testach okaże się być tak ostre jak poprzednik to chyba warto stracic 1/3 stopnia...
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    W Polsce można kupić nowy na gwarancji za mniej niż 15k (dostępność to kilka dni). Jedny problem to brak części zamienych!
    To się kłóci z moim pojmowaniem rzeczywistości :-)
    Jak można dawać gwarancję, nie posiadając części zamiennych na wypadek reklamacji?

Czy to znaczy, że w razie usterki tylko wymiana na nowy? A co gdy tych nowych zabraknie, a się komuś na gwarancji popsuje?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kurde - ale ta 200mm to bydle straszne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Kurde - ale ta 200mm to bydle straszne.
    No bydle, ale "czy ty wiesz, jak to bydle potrafi kochać swojego pana?"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

o wiele ciekawiej było by gdyby canon zapowiedział coś w stylu 200-400/4:-?

Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów