Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 116 z 170 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1693

Wątek: Canon 40D

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

jak masz obiekcje do tanich zamienników to są też firmy GP za ok 70-80 zł do nabycia w stodole lub na stoiskach GP, czasem wystawianych w dużych marketach. mam taką i wg mnie trzyma lepiej jak oryginalna, choć u mnie trudno sprawdzić-obie siedzą razem w gripie, ale zawsze dłużej doładowywuje się canonowska, a nie GP
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miehoo Zobacz posta
    Witam,
    a mozesz mi powiedziec ile takie baterie trzymaja? Dzisiaj cale popoludnie spedzilem testujac 40d i oryginalne baterie wyczerpywaly sie w zastraszajacym tempie - swiezo naladowana wystarczala na zrobienie moze ze 100 zdjec z lampa+przegladanie+niewiele live view. Czy to normalne?
    Z tego co wiem to akumulatorki się na początku użytkowania formują się. W tym czasie mają mniejszą pojemność (np baterie w komórkach na początku trzymają duuzo krócej).
    Ja dziś zrobiłem jakieś 700fot (bez lampy+podgląd i z 10 fot liveview) na orginale+zamienniku (obie mam od około tygodnia-ładowane kilka razy). Zrobiłem około 700, ale jeszcze na wskaźniku mi nic nie ubyło.
    Moja rada - rozładuj ją do końca i zostaw w ładowarce na nockę - powinno się poprawić - jak nie to bym reklamował.

A w kwestii zamienników to wiem że w D70 zaminnik wystarczał na około 25% mniej fot niż orginał. W canonie jeszcze tego nie przetestowałem, ale jak mi się kiedyś nie będzie chciało dźwigać obu w łapie to jedną z gripa wyciągnę, a potem zamienię i będzie jasność
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Witam,
    a mozesz mi powiedziec ile takie baterie trzymaja? Dzisiaj cale popoludnie spedzilem testujac 40d i oryginalne baterie wyczerpywaly sie w zastraszajacym tempie - swiezo naladowana wystarczala na zrobienie moze ze 100 zdjec z lampa+przegladanie+niewiele live view. Czy to normalne?

Pozdro,
    Miehoo
    Nie wiem nie testuję tego. Zwykle dwie baterie w gripie z 30D starczają na grubo ponad 1000 zdjęć ale na ogół zawsze wymieniam baterie zanim padną. Nie widzę też różnicy między zamiennikami, a oryginałem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystkim malkontentom niezadowolonym ze swoich 40d 5d i nie jednokrotnie Ds-sów polecam zmianę systemu http://www.mamiya.com.pl/zd.htm

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    Wszystkim malkontentom niezadowolonym ze swoich 40d 5d i nie jednokrotnie Ds-sów polecam zmianę systemu http://www.mamiya.com.pl/zd.htm
    Eeee taki mały wyswietlacz LCD

Uzależniony

Domyślnie

Witam,

Pozdro,
    Miehoo
    mnie oryginał wystarcza gdzieś na ok. 700-800 zdjęć, zamiennik trochę mniej ale niewiele ustępuje oryginalnej, a został mi jeszcze po 30d, więc swoje lata już ma :grin:
    Heniek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Eeee taki mały wyswietlacz LCD
    I tylko 1.5 kl sek - badziewie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Dziś kupiłem 50mm 1.8 i w stosunku do mojego 17-85IS jest naprawdę super! Trochę nogi bolą od chodzenia w przód i tył ale fotki żyleta (jutro może coś wrzuce). Polecam!!!

Domyślnie 40D i przycisk AF-ON...

Czy ktoś mógłby mi uzasadnić istnienie tego przycisku? W instrukcji napisano że spełnia tę samą funkcję co wciśnięcie spustu migawki do połowy w celu złapania ostrości. Chyba łatwiej ustawiać ostrość wciskając spust migawki jednym palcem niż używać do tego dwóch palców po dwóch stronach aparatu? Może czegoś właściwie nie odczytałem, bo mam mongolską wersję instrukcji więc proszę o pomoc. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie do końca..
    1. W trybie LiveView ostrość można ustawić tylko za pomocą tego przycisku (to głupota ale tak niestety jest)
    2. Sporo ludzi zajmujących się fotografią sportową (w trybie servo) w starszych modelach przestawiała sobie aparat w ten sposób, że AF był na *, a supst do połowy ustawiał/blokował tylko ekspozycję (AE Lock - bez ustawiania ostrości), teraz to jest możliwe bez przestawiania funkcji przycisku * i paru osobom to ułatwi życie bo nie muszą rezygnować np. z FEL na * (albo nie muszą mieszać w CFach)

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 116 z 170 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów