Ja aparat kupiłem 25.08.2007. Następnego dnia wysłałem wszystko zgodnie z opisem listem priorytetowym do Irlandii. 14.09.2007 cierpliwość mi padła), tym bardziej że nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem.
Napisałem maila po angielsku do : Marie.Quinn@ir.cpginc.com (Canon Customer Service Team ). Po tygodniu dostałem maila, że diecezjajuż zapadła i mam w ciągu 20 dni dostać kasę. Na razie czekam ...
Może też tam napisz ?
Pozdrawiam
Rafał
Rafał mam do Ciebie prośbę. Możesz podesłać mi ten list bo nie jestem biegły w angielskim bardzo a muszę też wysłać. U mnie wytuacja wygląda tak, że kupiłem aparat 22.VIII jakieś dwa dni później w piątek wysłałem dokumenty. Był taki problem, że jak wypełniałem formularz na stronie to nie mogłem go wydrukować i musiałem wypełnić ponownie już z innym numerem. Dołączyłem karteczkę z informacją o tym w kopercie. Do tej pory nie dostałem żadnej informacji co się dzieje. Nie miałem czasu się tym zajmować, ale teraz muszę. W końcu 310zł nie leży na ulicy.
rzepek to, ze kilka razy wypelniales formularz nic nie szkodzi (sam mialem dokladnie taki sam problem jak Ty, i kasa doszla). Jednak maila napisz, bo to deczko za dlugo juz nie zwracaja kasy.
Canon DSLR i "L"ki
Do mnie nie doszedl zaden mail z potwierdzeniem.
Formularz i kody (po uwczesnym skopiowaniu) wyslalem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Potwierdzenie nigdy do mnie nie doszlo. Czek z suma zwrotu dotarl do mnie po prawie dwoch miesiacach kiedy przygotowalem juz gruby plik z listem i kopia formularza, i kodow.
...rownoczesnie Canon "wyjechal" z promocja 400d do konca sierpnia... a teraz z tego co widze sa kolejne zwroty przy zakupie 40d i szkiel. Pewnie nie wyrabiaja z obrobka poczty. To jedyne rozsadne wytlumaczenie.
║ 50D i 30D + graty ║
Ja dzisiaj wysłałem majla do Paniw Iraldiiz ajmującej się casbackiem. Aparat kupiłem w kwietniu, po miesiącu dostałem automatycznego majla,ze niedługo powinienem miec pieniędze... i nic. oj, wkurze się jak nie odpisze...
"Hello. .IV 2007 i bought body of Canon 400D. I was entitled to be given a refund ( 1st cashback). I sent all required documents to Irland. After I had sant that, I got an automatically-sented email from Canon, and I was informed that in the near future I will be given my money back. It was about a few months, but I still don't have that money. I want to know what happened. I am looking forward to fast reply and explanaition."
ja dostałam 28 sierpnia potwierdzenie ze mój przelew jest realizowany a kasy nadal nie ma
dzwonie do nich w poniedzia.łek bo mnie szlag trafia
Lepiej niech obiza cene niz maja robic takie popieprzone promocje
Ja czekam już 2 miesiące i z maili jakie wymieniłem z Marie Quinn wynika, że nie mają mojego zgłoszenia w swojej bazie.
Z ostatniego maila wynika, że chyba dostanę kasę, ale muszę jej przesłać mailem moje dane, numery seryjne sprzętu i jeśli mam to kopie formularzy...
Te ostatnie niestety zaginęły mi w akcji, ale mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się odzyskać cashback... bo mam tego z 1500zł...
30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)
Ja właśnie dzisiaj dostałam swój zwrot a juz przestałam wierzyć że go otrzymam
ufff 300zl to może nie majątek ale dla mnie to i tak spora kasa
Witajcie...
ja mam trochę inny problem.
Zakupiłem w Niemczech body 30D, a w Polsce 430EX.
Wszystkie kody zapakowałem do jednej koperty, dwa zgłoszenia (nie zrobiłem na jednym, ponieważ sprzęt był z innych sklepów) i inne wymagane dokumenty.
Wszystko to wysłałem w jednej kopercie do Irlandii.
Miesiąc temu dostałem maila, że zostanie zwrócona mi kasa za lampę, a o body nie było wogóle mowy.
Pisałem do nich dwa razy bezpośrednio z formularza i nie dostałem odpowiedzi.
Dzisiaj dostałem kasę tylko za lampę.
Co robić dalej?