Wczoraj dostałem list od Canona, w któym proszą o podanie prawidłowych danych konta i banku, bo nie mogą przelać mi kaski. Wysłałem im dzisiaj i czekam na pieniądze. Dziwne bo nie otrzymałem od nich żadnego maila wcześniej, od razu list.
Wczoraj dostałem list od Canona, w któym proszą o podanie prawidłowych danych konta i banku, bo nie mogą przelać mi kaski. Wysłałem im dzisiaj i czekam na pieniądze. Dziwne bo nie otrzymałem od nich żadnego maila wcześniej, od razu list.
Witam wszystkichwłasnie otrzymałem zwrot. O tyle się cieszę że nie dostałem żadnego maila wcześniej że dotarły papiery. Na dodatek wysłałem wszystko bez zrobienia sobie kopii czyli nie miałem numeru formularza który wypełniałem w internecie. Po prostu wydrukowałem i wysłałem myśląc że jakieś potwierdzenie przyjdzie zaraz na maila. Nie przyszło nic i po chyba 2 miesiącach dwa dni temu patrzę kasa jest :-) badzcie dobrej myśli tak jak i ja jestem zwłaszcza teraz kiedy moja malutka córeczka walczy o życie w szpitalu
a moze ktos bedzie mial jakas rade w takim oto temacie kaszbakow; nabylem szklo (180/3.5), na stronie ogolnej o promocjach kanon pisze ze kaszback w wysokosci 70 eurasi nalezy sie. na to wiec patrze na storne holenderska (szklo nabyte w hujlandii) - szklo nie jest wymienione w liscie kaszbakow, to samo na stronie polskiej.
eee? to sie nalezy kaszback czy niekoniecznie??
analog i prajmy.
cyfra gdzieś w kącie.
Ja otrzymałem zwrot po 3 miesiącach i nie licz na pełną kwotę ale odejmij koszt przesyłki na konto z zagranicy -20zł. Jeśli chodzi o tel to jest na ich str ale nie warto ślęczeć na tel 30 min a i tak szanse że ktoś łaskawie podniesie słuchawkę są nikłe. Mi się udało za 10 razem (jestem wytrwały) ale usłyszałem odpowiedź że trzeba dzwonić do Irlandii i za bałagan w Polsce nikt nie odpowiada bo to wina Irlandii i że wszyscy czekają na zwroty. Zdobyłem numer do guru w Polsce od canona ale i ten nie był łaskaw odebrać mojego tel choć dzwoniłem przez 2 tygodnie regularnie. Dowiedzieć się czegoś od canona to wielka sztuka, wcześniej miałem nikona i tam zawsze można było się dodzwonić. Oczywiście nie żałuje zmiany firmy a jedynie kiepskiej obsługi, która ma się nijak do pozostałej części Europy.![]()