Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: kamerzysta podglądacz

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Marku ale ja tego nie krytykuje a kazdy sie uczy cale zycie nie wmowisz mi ze nigdy nie zaczerpnales inspiracji do ciastek od innych bo to by byla po prostu wg mnie glupota... uczyc sie trzeba cale zycie i od kazdego jesli tylko widzisz ze cos lepszego robi chlopcy chcieli sie pouczyc a byc moze tylko pogadac i tyle, a robienie z tego problemu jest cokolwiek bez sensu, nie mniej jednak kazdy ma inna percepcje wiec... scierac sie nie zamierzam i dla mnie to EOT tylko dalem Ci przklad tego co moglby powiedziec jakis cukiernik sprawdzajac Twoja oferte fotograficzna bo chlopcy to moga widziec zupelnie inaczej jak Ty to przedstawiasz
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Skipper, co innego gotowy produkt podpatrzyć i robić podobny a co innego wchodzić i zaglądać co cukiernik dodaje, na jakich maszynach robi i ile i jak piecze...To są tajemniece i nie wiem czy wiesz ale jest chyba takie pojęcie jak przestępczośc przemysłowa czy cuś...Owszem czasem mnie jakies ciastko konkurencji zainspirowało ale do technologii produkcji dochodzę sam. Tak samo jest i w foto. Nigdy nie goniłem za fotografem i nie podglądałem jak i czego używa, jak i czy ustawia młodych. Człowiek czyta , popełnia błędy, traci setki godzin,a inny pasożyt ma mieć to kawe na ławe...??

Skipper gostki chcieli przyjechać, pogadać ...?? 50km w jedną stronę...??

Miasto

Domyślnie

ale przeciez nie wylamywali Ci rak bys im powiedzial Marku qrcze troche dystansu

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

uczyć się można zawsze ale taka obecność deprymuje (przynajmniej mnie)
    co prawda, gdyby młodzi powiedzieli, że chcą mieć film z pleneru
    wyglądałoby inaczej

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ale przeciez nie wylamywali Ci rak bys im powiedzial Marku qrcze troche dystansu
    no nie, ale delikatnie mówiąc nie byli szczerzy a z drugiej strony muszę jakos delikatnie młodym wytłumaczyć coby niesmak nie zostawić

Miasto

Domyślnie

a nie mozesz olac? wiesz czasem lepiej odpuscic cos co i tak nic nie wnosi.. a jak sie panowie pokaza kiedys na planie to delikatnie wytlumaczyc ze maja spierd... bo Ty tu pracujesz i po temacie

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Takie sytuacje na pewno są irytujące. Można umówić się (za twoją zgodą) na udzielenie kilku wskazówek, ale nie pchać się "w buciorach" by "podłapywać" twoją technikę. Czasu nie wrócisz. Trzeba wyciągnąć wnioski i na przyszłość obgadać tą kwetie z młodymi. Mnie osobiście taka sytacja sflustrowałaby, bo co innego oglądać finalny produkt w postaci fotografii, a co innego podpatrywać bez mojej zgody jaką technikę wykorzytuję, parametry itd.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

kamery oferuja takze tryb foto wiec kamerzysta kamerujac Twoja sesje jest wstanie mlodym popchnac zdjecia. naprawde sam bylem swiadkiem jak szef pozwolil kamerowac w studio i skonczylo sie wyborem 3 pozycji bo i po co wiecej ja mam zasade zero pstrykaczy malpka za mna, kamerzysta kreci kamera jedna pozycje i koniec kropka.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    co robicie, gdy na siłe wciska się wam na plener (w innym dniu) kamermistrze a najgorzej że za pośrednictwem młodych.Na moje protesty młodzi odpowiadają że oni tylko się z ciekawości przyglądać się będą
    Dopisz odpowiedni punkt w umowie...

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dopisz odpowiedni punkt w umowie...
    mam w umowie, że dopuszczam przy uroczystości inych foto i kamerzysty (sesja to już raczej nie uroczystość), ale tutaj nie chodzi o sprzeczanie się tylko żeby w miłej atmosferze dokończyć zlecenie...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów