Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: kamerzysta podglądacz

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie kamerzysta podglądacz

co robicie, gdy na siłe wciska się wam na plener (w innym dniu) kamermistrze a najgorzej że za pośrednictwem młodych.Na moje protesty młodzi odpowiadają że oni tylko się z ciekawości przyglądać się będą, a na weselu pytań miałem o technice itp z 30.... bo jeden z nich "... tylko tak amatorsko i czasem sobie weżmie nikona D80 ale żeby śluby robić to nie, nie bo jest ich tylko dwóch i nie da sie wszystkiego naraz dobrze robić..."

Wchodzę przed chwilą na ich strone i wielki napis OFERUJEMY RóWNIEż USłUGI FOTO.. klikam na to i ...: " otwieramy nową rewolucyjną dziedzinę fotografii ...i cos tam o rewelacyjnych pomysłach itp.

co o tym sądzicie..??

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Najwyraźniej chcą się chłopaki "na krzywy ryj wkręcić" na darmowe szkolenie :-) Powiedz może młodym ze "kibice" przeszkadzają Ci się skupić i nie życzysz sobie tych kamerzystów.

P.S. Może jakiś link do ich stronki ? To może być zabawne :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

moim zdaniem możesz nie zgodzić się z taką sytuacją (to był plener?)
    można powiedzieć że Cię to rozprasza

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

to ma być plener, a tu link

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a ja bym powiedziała że nie mozesz współpracowac z kims jeszcze bo to bardzo ci w pracy przeszkadza jak ktos za plecami pstryka foty i wolałbys umówic sie z nimi na osobne dni

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ...a tu link
    No, "marketing" to chłopaki mają opanowany :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie daj się wrobić w darmowe korepetycje dla konkurencji
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Początki nałogu

Domyślnie

Na moje doświadczenie to trzeba gadać z młodymi.

O tym, że zestawienie i kamery i zdjęć jest szkodliwe, że ani jedno ani drugie nie będzie wtedy dobre, etc etc.

Poza tym trzeba zaznaczać, że podchodzisz do klienta indywidualnie i, że kaza sesja koszyuję Cię sporo wysiłku i pracy bo to jest faza kreacji.

Ostatecznie otwarcie należy mówić o konkurencji i prawach autorskich.
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

wiesz Marku nie zeby byl zlosliwy bo rozumiem ze jak ktos wchodzi komus w interes to denerwuje... ale z drugiej stony czepianie sie gosci tylko o to ze robia poza filmami zdjecia, w sytuacji kiedy poza zdjeciami produkuje sie ciastka to tak troche jakby przygadywal kociol garnkowi bo cukiernik przyjdzie i powie ooo cwaniaczek wkrecil sie ze zdjeciami to jeszcze tort bedzie wciskal
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 08-10-2007 o 09:30
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dobrze Rysiu prawisz. Nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że ci filmowcy tzn reżyser i operator (bo jeden rządził operatorem co ma kręcić) jakis gratis obiecali młodym bo młoda kilka razy powtarzała żebyśmy sie w poniedziałek (czyli dziś )umówili się konkretnie bo trzeba zadzwonić do video. Qrna, dobrze że to ci z video mają sie do nas dostosować, nie odwrotnie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    wiesz Marku nie zeby byl zlosliwy bo rozumiem ze jak ktos wchodzi komus w interes to denerwuje... ale z drugiej stony czepianie sie gosci tylko o to ze robia poza filmami zdjecia, w sytuacji kiedy poza zdjeciami produkuje sie ciastka to tak troche jakby przygadywak kociol garnkowi bo cukiernik przyjdzie i powie ooo cwaniaczek wkrecil sie ze zdjeciami to jeszcze tort bedzie wciskal
    to ja ci powiem teraz, że tak jak z ciastkami zaczynałem to nie chodziłem po innych zakładach i bezczelnie podpatrywałem tylko sam zrobiłem mini laboratorium i (zaczynałem od galaretki w cukrze ) przez 6tygodni siedziałem i robiłem setki prób aż w końcu wyszły super. po 2 latach gość z konkurencji podkupił mi 3 kobiety z produkcji i zaczął robić identyczne.
    Każdy ma prawo otwierac jaki chce interes,ale jesli sam dochodziłem przez kilka miesięcy do pewnych technik, wiele darmowych plenerów i pomysly owszem czasem zdarza się podpatrzone ale ze zdjęc na stronach i tego nikomu nie bronię.Natomiast jak pracuje (nie uważam się za jakiegos super foto i wiem że Kjoannie, czy Jarkowi G. do pięt nie dorastam) nie zamierzam nikomu pokazywać. Poza tym kłamstwa w stylu,że oni sie nie zajmują i nie zamierzają foto robić bo nie da się wszystkiego naraz i w kółko pytania jaki czas, jaka przysłona, jak to mozliwe, że bez lampy - potraktowali mnie jak frajera.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 08-10-2007 o 09:44 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów