Jeśli to ten sam pn co na Nikonie to IMO trochę przesadzasz. Owszem ma tendencję do wywoływania małych wojenek systemowych ale jest to zupełnie nieszkodliwe. Co do mc24 to kolega się może trochę raz zapędził w ocenach ale to się zdarza każdemu. Nie rozumiem czemu miałby mieć tu wilczy bilet od Ciebie.
Myślę że tylko jednego brakowało w Twoim cenniku- silnego podkreślenia - "dla mnie". Ja bym to zupełnie inaczej wycenił
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dla zainteresowanych mam pełną instrukcję SONY A 700 EN..
zbyt mało wiesz aby wyrażać tak kategoryczne opinie a ja znowu nie mam zamiaru prać ponownie brudów pn i naświetlanie niewtajemniczonym o co chodzi, ten kolega dawno wyczerpał kredyt zaufania - nie tylko mojego.
a co do tematu wątku, A700 nie jest adresowany do ludzi z szuflady 'canon to canon', w stosunku do C40D ma swoje mocne strony i te słabsze a wybiorą go ci, którzy kładą nacisk na te mocne aspekty.
macie tendencje do niedoceniania rozpoznawalności marki SONY przez polskiego klienta, IMO 70% sprzedanych Alf A100 to wynik tych 4 liter na body, 20% to ludzie, którzy po analizie konstrukcji konkurencji wybrali dla siebie lepszy model, 10% to ludzie wcześniej związani z minolą czy KM.
w przypadku A700 proporcje będą troche inne, zwiększy się udział dotychczasowych posiadaczy sprzetu z bagnetem A, zwiekszy się równiez udział ludzi, którzy po analizie konkurencji wybiorą Alfe, spadnie za to liczba tych od 'sony to sony' bo bedzie to za drogi korpus dla nich.
wbrew temu co piszecie na tym forum, A700 spokojnie powalczy z 40D w pewnej grupie docelowej![]()
a który to korpus semi-pro przyciągnął takie ilości nabywców co jego uboższy kolega adresowany do ludu?
w brew temu co mylisz A100 to nie 1999zł z fotobasi, to body sprzedawało się w innych sklepach za większe pieniądze. a cena A700 jest w sam raz jak na początek, i nie sądze aby 500zł miało zatrzymać przesiadajacych - i pomyśleć, że kiedyś to tyle hybryda kosztowałaa teraz ludzie przy porządnej lustrzance marudzą
![]()
Wiem tyle ile przeczytam, a czytam i nie widzę nic nadzwyczajnego. Uważam że obasmarowywanie kogoś na forum "na zapas" powinno mieć swoje granice. Jestem pewien, że jeśli się tu "zasłuży" to dostanie za swoje.
Co do Sony to owszem bardzo rozpoznawalna marka i myślę, że jest duża przyszłość przed tym systemem. Tyle że A700 jest puszką bardzo przeciętną, a przeciętnymi wyrobami nie zdobywa się rynku.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-10-2007 o 19:22
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dlatego Twoja opinia zawsze bedzie 'niedoskonała', pomijam fakt, że perspektywa admina z założenia musi być inna.
Znowu posiadając ograniczone informacje wyciągasz kategoryczne wnioski, i pomyśleć że to wynik paru JPGów
Od najbliższego poniedziałku aparat powinien być w sklepach, sam mam zamiar rozdziewiczyć moją siedemsetkę w piątek, nie sadze aby miała mnie zawieść, skoro do tej pory starcza mi 6MPx czy AS do 2,5-3,0 EV z 7D.