Przedobrzyłeś - pewnych rzeczy uprościć nie można, bo się robi bajzel, ludzie zaczynają rozumieć rzeczy po swojemu. Definicja to defnicja, powinna być możliwie najprostsza, ale jednocześnie jednoznaczna ;-)(...) Chodziło mi o jak najprostrze zobrazowanie problemu. (...)
A to już gdzieś jakby słyszałem... :grin:(...) Zagłębiając sie w rozmiar zdjęcia, rozdzielczość, itd można by napisać książkę. (...)
Ale o tym też już było i jeśli ta "technologia = identyczne piksele (w świetle tego na wszelki wypadek skreśliłbym to 5D i 30D , a wstawił "FF i crop"), a w obu przypadkach ogniskowa jest ta sama, to w takim przypadku różnice w GO mogą pojawić się dopiero właśnie na etapie "za aparatem". Chyba, że mowa o GO postrzeganej w wizjerze. Natomiast to, co napisałeś wcześniej, to trochę jakby... ten tego... ;-)(...) identyczne, pod względem technologicznym,matryce, rózniące się rozmiarem (FF/aps-c). (...) Wykonajmy dwie klatki.Jedną z 5D drugą z 30D. GO powinna pokrywac ten sam zakres książek, tym samym powinna pokrywać mniejszą część kadru w FF. (...)
Ale ja już dziś mam dość wnikania. Miłej zabawy Panowie i Panie.