Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Czy są szybkozłączki bez głowicy ??

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie Czy są szybkozłączki bez głowicy ??

Witam !

Szukam i nie moge znaleść więc albo żle szukam albo poprostu czegś takiego nie ma. Chodzi mi szybkozłaczke z płytką, która mógłbym podkręcić do monopodu (podkreślam płytka bez żadnej regulowanej głowicy). Widzieliście może coś takiego ??

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Możesz jaśniej, co chcesz konkretnie uzyskać, bo nie do końca rozumiem. Podstawową głowiczką monopodową jest 234RC, jeśli dobrze pamiętam oznaczenie. Ma ona płytkę do aparatu. Regulacja jest tylko taka, żeby dało się przestawić aparat w kadr pionowy. Ale jak nie chcesz to i z tego nie musisz korzystać. Także napisz jaśniej, co Ci w takiej głowicy przeszkadza?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Sa takie szybkozlaczki, ale chyba nie warto sie nad tym zastanawiac bo cena podobna do calej glowiczki. Odpowiednio ok. 65 zl i ok 99 zl.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Możesz jaśniej, co chcesz konkretnie uzyskać, bo nie do końca rozumiem. Podstawową głowiczką monopodową jest 234RC, jeśli dobrze pamiętam oznaczenie. Ma ona płytkę do aparatu. Regulacja jest tylko taka, żeby dało się przestawić aparat w kadr pionowy. Ale jak nie chcesz to i z tego nie musisz korzystać. Także napisz jaśniej, co Ci w takiej głowicy przeszkadza?

Tak tyle że 234RC ma udźwig 2,5 kg a ja potrzebuje czegoś co udzwignie 4kg (300 + 5d + tcx1,4 )- dlatego chciałem taką szybkozłączke, która nie bedzie miała żadnej regulacji ( przez co bedzie bardziej wytrzymała) Kadr poziom / pion mogę zmeiniać za pomoca pierścienia na obiektywie - choc z drugiej strony mozna by nie korzystać z tej regulacji i myśle ze wtedy było by ok pod względem wagi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Tak tyle że 234RC ma udźwig 2,5 kg a ja potrzebuje czegoś co udzwignie 4kg
    MINI 484RC2 ?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Uprawnienia umieszczania postów