Pokaż wyniki od 1 do 10 z 403

Wątek: [esteper]

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Też mi sie wydawało że niebo nie jest przepalone - może inaczej skalibrowany monitor masz
    Dla mnie to i nawet rybim okiem nie jest zle
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Też mi sie wydawało że niebo nie jest przepalone - może inaczej skalibrowany monitor masz
    nie inaczej tylko poprawnie Spyder2PRO gama 2.2 6500K monitor Apple LCD
    co co ja widzę dokładnie odzwierciedla wydruk .... i rzeczywistość
    monitory np laptopów czy wypalone CRT maja tendencje do zaniżania rzeczywistego kontrastu...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Może spróbuję to wyprostowac, ale to już jak będzie nowy komputer, bo na obecnym to samo złożenie tego w całośc było problemem :]
    z ilu ekspozycji składałeś panoramę? jeżeli z więcej niż 2, 3 używanie ryby nie ma sensu, dodatkowo wprowadza dystorsje, najlepiej polecieć 50mm -80mm i kilka- kilkanaście ekspozycji ...
    widziałem nocną panoramę Los Angeles 360' robioną obiektywem 120mm (średni format) z największego budynku w L.A ok 80 ekspozycji sklejanych ręcznie w PSie potem wydrukowaną na jedwabiu o długości 10mm...
    fotografka miła szczęście, bo była pełnia Księżyca i idealna pogoda, było z jednej strony widać wybrzeże Pacyfiku w Santa Monika i góry Sierra Nevada z drugiej strony...

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-10-2007 o 03:39 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    nie inaczej tylko poprawnie Spyder2PRO gama 2.2 6500K monitor Apple LCD
    co co ja widzę dokładnie odzwierciedla wydruk .... i rzeczywistość
    monitory np laptopów czy wypalone CRT maja tendencje do zaniżania rzeczywistego kontrastu...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

z ilu ekspozycji składałeś panoramę? jeżeli z więcej niż 2, 3 używanie ryby nie ma sensu, dodatkowo wprowadza dystorsje, najlepiej polecieć 50mm -80mm i kilka- kilkanaście ekspozycji ...
    widziałem nocną panoramę Los Angeles 360' robioną obiektywem 120mm (średni format) z największego budynku w L.A ok 80 ekspozycji sklejanych ręcznie w PSie potem wydrukowaną na jedwabiu o długości 10mm...
    fotografka miła szczęście, bo była pełnia Księżyca i idealna pogoda, było z jednej strony widać wybrzeże Pacyfiku w Santa Monika i góry Sierra Nevada z drugiej strony...

pozdrawiam
    1. Najjaśniejszy punkt podany przez PS CS3 jest taki jak właśnie podałem.
    2. Składane jest z 7 ekspozycji właśnie w celu pozbycia się pogiętych rogów.
    Niestety nie mam aktualnie żadnego innego szerokiego szkła, żeby nie robic rybą.
    5. Użycie 50'tki nie było możliwe
    - crop
    - robione z balkonu, a nie z dachu, tak więc odsunąc się nie mogłem
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uprawnienia umieszczania postów