Też mi sie wydawało że niebo nie jest przepalone - może inaczej skalibrowany monitor masz
Dla mnie to i nawet rybim okiem nie jest zle
Też mi sie wydawało że niebo nie jest przepalone - może inaczej skalibrowany monitor masz
Dla mnie to i nawet rybim okiem nie jest zle
Regulamin pkt 8
nie inaczej tylko poprawnie Spyder2PRO gama 2.2 6500K monitor Apple LCD
co co ja widzę dokładnie odzwierciedla wydruk .... i rzeczywistość
monitory np laptopów czy wypalone CRT maja tendencje do zaniżania rzeczywistego kontrastu...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z ilu ekspozycji składałeś panoramę? jeżeli z więcej niż 2, 3 używanie ryby nie ma sensu, dodatkowo wprowadza dystorsje, najlepiej polecieć 50mm -80mm i kilka- kilkanaście ekspozycji ...
widziałem nocną panoramę Los Angeles 360' robioną obiektywem 120mm (średni format) z największego budynku w L.A ok 80 ekspozycji sklejanych ręcznie w PSie potem wydrukowaną na jedwabiu o długości 10mm...
fotografka miła szczęście, bo była pełnia Księżyca i idealna pogoda, było z jednej strony widać wybrzeże Pacyfiku w Santa Monika i góry Sierra Nevada z drugiej strony...
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-10-2007 o 03:39 Powód: Automerged Doublepost
1. Najjaśniejszy punkt podany przez PS CS3 jest taki jak właśnie podałem.
2. Składane jest z 7 ekspozycji właśnie w celu pozbycia się pogiętych rogów.
Niestety nie mam aktualnie żadnego innego szerokiego szkła, żeby nie robic rybą.
5. Użycie 50'tki nie było możliwe
- crop
- robione z balkonu, a nie z dachu, tak więc odsunąc się nie mogłem
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"