Strona 115 z 254 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

5 razy juz padlo to pytanie, jesli nie zaznaczysz opcji sell rights (musiaby ktos je jeszcze kupic) to zdjecie jest dalej twoje i mozesz z nim robic co chcesz
    350D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lmfoto Zobacz posta
    Zaznaczyłem w SS opcję moneybookers ale nie ma tam potwierdzenia numeru konta lub ID konta z moneybookers, może oni w czasie wyl=płaty pieniędzy zapytają o to?
    a) You can change your payment method after you create your account (Tools > Your Account).
    b) daje 5zl na to, ze ID trzeba bylo wpisac w pole "Payout Email Address" 8)

lmfoto
    Guest

Domyślnie

Miałem w SS zaznaczoną opcję z odbieraniem czeków za zdjęcia. Zmianiłem na moneybookers i nie ma tam żadnej innej opcji (sprawdź w panelu Your Account).(Daje 50 że tego nie ma).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lmfoto Zobacz posta
    Miałem w SS zaznaczoną opcję z odbieraniem czeków za zdjęcia. Zmianiłem na moneybookers i nie ma tam żadnej innej opcji (sprawdź w panelu Your Account).(Daje 50 że tego nie ma).
    Ja nie twierdze, ze teraz jest. Napisalem, ze bylo (w domysle : podczas rejestracji ).

Obecnie, w profilu znajdziesz "Paypal/Moneybookers Email Address (if different):", daje 100zl, ze tam trzeba podac ID z MB.

Bywalec

Domyślnie

czy jak kupię zwykłe zdjęcie na stocku to jak mogę je wykorzystać?
    np. jednorazowo d jednego projektu jako element pracy graficznej mogę?
    kurdeż, wiem wie, gupie pytanie, ale cóż
    canon 400D+50mm /f1.8

lmfoto
    Guest

Domyślnie

Zakładka o innym e-mailu w moneybookers znalazła się dopiero jak próbowałem zmienić e-mail address. Wcześniej niestety tego pola nie było.
    Napisałem do SS list i zobaczymy co oni na to.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No to kolejny raz na temat rozliczeń ze skarbówką ale z innej strony.
    Zastanawiam się jak to wygląda w przypadku prowadzenia działalności 'na karcie podatkowej' +VAT (oczywiście działalność to usługi fotograficzne). Ma ktoś taką sytuację? Żeby rozliczyć zarobioną kasę trzeba wystawić fakturę - ale z jaką stawką VAT?
    Kolejna rzecz - w karcie podatkowej jest określenie "usługi fotograficzne" - jak to się ma do sprzedawania licencji na zdjęcia, bo do tego sprowadza się działalnośc na stokach? Czy przypadkiem nie wyklucza to z rozliczania się w formie karty podatkowej?
    Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że i tak wszystkie opinie trzeba mieć na papierze podstęplowane przez skarbówkę, ale ciężko jest rozmawiać z babką z okienka która nie ma pojęcia o czym się do niej mówi :-(

pixelman
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Zauważyłem że coraz więcej pojawia się postów na temat związany z podatkami
    za tę naszą nietypową działalność. Proponowałbym założyć nowy wątek w którym pisalibyśmy tylko o podatkach, prawach autorskich, i innych kruczkach prawnych.Ponieważ jest to dość trochę zagmatwane i nawet w US nie zawsze potrafią to solidnie wytłumaczyć.
    Wiem co powiecie "znalazł się kolejny ......".
    pozdrawiam

Domyślnie

W ogole to przydaloby sie podforum o stokach i basta ;]
    Jakis wladczy moglby szepnac slowko komu trzeba ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixelman Zobacz posta
    Witam.
    Zauważyłem że coraz więcej pojawia się postów na temat związany z podatkami
    za tę naszą nietypową działalność. Proponowałbym założyć nowy wątek w którym pisalibyśmy tylko o podatkach, prawach autorskich, i innych kruczkach prawnych.Ponieważ jest to dość trochę zagmatwane i nawet w US nie zawsze potrafią to solidnie wytłumaczyć.
    Wiem co powiecie "znalazł się kolejny ......".
    pozdrawiam
    to akurat nie jest głupi pomysł... w porówaniniu do poprzedniego w którym była propozycja rozpoczęcia nowego tematu ten wydaje się być nawet sensowny i całkiem uzasadniony...

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 115 z 254 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów