Pokaż wyniki od 1 do 10 z 755

Wątek: Przetestuj swój komputer!

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Masz podobnąkonfigurację do mojej i mimo większej ilości ramu, masz gorszy wynik. Lepiej wziąć szybszą pamięć, a mniej, bo WinXP i tak nie obsługuje dobrze więcej jak 2 GB. Procka też mógłbyś podkręcić :-P
    RAM jest szybki, te 400MHz to realne taktowanie )sprawdz swoje w CPU-Z.
    Dla jednego procesu wystarczy 2GB RAM, ale jeżeli odpalisz kilka programów, bawisz się obróbką VIDEO itp, to na 4GB działa duzo lepiej, choć realnie XP 32bit rozpoznaje ok 3GB tylko.

Podkręciłem go bez wysiłku do 3GHz przy 330MHz FSB. Oczywiście działa szybciej, ale, że musze wyjechac na tydzień chciałem żonie zostawić komputer stabilny, wieć wróciłem do standardu.

Przy normalnej prędkosci ma temperatury na scythe infnity ok 40-45st na rdzen! (stepping G0).Przy podkręceniu w spoczynku ok 50st na rdzen.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Masz podobnąkonfigurację do mojej i mimo większej ilości ramu, masz gorszy wynik. Lepiej wziąć szybszą pamięć, a mniej, bo WinXP i tak nie obsługuje dobrze więcej jak 2 GB. Procka też mógłbyś podkręcić :-P
    Sprawdziłęm twój wpis. Masz 8s przy podkręconym Q6600 na 3GHz, wiec ta różnica pomiędzy 11s moim (2.4GHz) a twoim 8s (3GHz) wynika z podkręcenia.

skrócenie czasu do 72% i przyspieszenie zegara o 25%
    Ostatnio edytowane przez MaciekP ; 30-09-2007 o 10:26 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 5D i elki

Uprawnienia umieszczania postów