Strona 50 z 84 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    a skad masz pewnosc ze chodzilo o 50f1.4?
    Canik. Jestes moim idolem :-)!!
    Choc do Idola Wszechczasow, niejakiego Dzej-Keja z pl.rec.foto.cyfrowa jeszcze Ci daleko, to walczysz dzielnie, trzeba uczciwie przyznac ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

canik jedno pytanie, prosze odpowiedz, wszyscysmy pewnie ciekawi.

Pytalem juz daaawno temu w watku, czym fotografujesz, czym fotografowales, jakie masz doswiadczenie w puszkach o ktorych tyle rzeczy piszesz. Nieodpowiedziales, ok - to tez odpowiedz.
    A odpowiedz mi teraz - zamierzasz kupic jakis aparat w najblizszym czasie? Jesli tak, to jaki i dlaczego?

Dzieki.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Domyślnie

Śmieszny ten wątek. Zacząłem go już nawet obserwować i traktuje jako swego rodzaju przekrój psychologiczny osób bioracych udział w sporze (sporze ???!!!). Obserwuję:
    1. Takich co mają 5d i trochę im żal że ich matryca nie jest opakowana w 40d.
    (próbują umniejszyć niewątpliwe wady 5d vs 40d => słodka pomarańcza)
    Twierdzą że szybkostrzelność, lepszy af, jakieś uszczelki, liveview i parę takich ... są im niepotzrebne, nie chcą ich, bo po co a przynajmniej sa one nic nie warte w stosunku do FF bo tu wieksza rozpietośc tonalna, mniejsza GO. Właściwie trudno sobie wyobrazić jak mozna uzywac czegoś bez FF.
    2. Takich co mają 40d i trochę im żal, że nie ma w środku matrycy z 5d.
    (próbują umniejszyć niewątpliwe wady 40d vs 5d => słodka pomarańcza)
    Dla tych nie warto płacić za FF (albo ich na to nie stać), bo podobne zdjęcia są z 40d, nie widzą lub nie chcą widzieć róznicy.
    z tego wynika tylko jedno nastepca 5d bedzie dla wielu aparatem idealnym..przynajmniej na najblizsze kilka lat

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    canik jedno pytanie, prosze odpowiedz, wszyscysmy pewnie ciekawi.

Pytalem juz daaawno temu w watku, czym fotografujesz, czym fotografowales, jakie masz doswiadczenie w puszkach o ktorych tyle rzeczy piszesz. Nieodpowiedziales, ok - to tez odpowiedz.
    A odpowiedz mi teraz - zamierzasz kupic jakis aparat w najblizszym czasie? Jesli tak, to jaki i dlaczego?

Dzieki.
    Podpisuję się pod tym - canik nie daj się prosić..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

I uwierz, że spokojnie odróżnię zdjęcie zrobione 40d + 30 1.4 od tego z 5d + 50 1.4 przy max. przysłonie, nawet jeśli te zdjęcia będą w postaci odbitek 10x15. Nie po ilości detali, czy ostrości, ale właśnie po głębi ostrości, na której mi np. bardzo zależy i ze względu na którą (między innymi) kupiłem 5d...
    Przy bezpośrednim porównaniu pewnie jakas różnica widoczna bedzie przy f1.4 ale to nie zmienia faktu iz wspomniana sigma swietnie sie spisuje na cropie - mozna sie bawic GO do upadłego Dla amatora na pewno styka - tym bardziej ze cena takiego zestawu z 40d jest o ponad 4000 tysiaki nizsza niz 5d.Dodajac do tego mnoznik 1.6 na cropie wychodzi tanie i dalekosiezne tele z np. elka 70-200 f4.I tutaj znowu aby uzyskac z 5d taka ogniskowa trzebaby sie bylo niezle wybulić.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canik, teraz to juz ewidentnie sam z siebie robisz trolla/ ew. kogos kto nie umie czytac ze zrozumieniem. Obie te zeczy Cie dyskfalifikuja Wez nie rob szopki tylko sie pochwal swoim doswiadczeniem i planami
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Canik, teraz to juz ewidentnie sam z siebie robisz trolla/ ew. kogos kto nie umie czytac ze zrozumieniem. Obie te zeczy Cie dyskfalifikuja
    no jasne wtedy trzeba by zdyskfalifikowac 3/4 forum z toba na czele

A oto co potrafi sigma na cropie
    http://img458.imageshack.us/my.php?image=sigma1kb2.jpg

http://img257.imageshack.us/my.php?image=sigma5bl3.jpg

jak dla mnie styka.

Nie po ilości detali, czy ostrości, ale właśnie po głębi ostrości, na której mi np. bardzo zależy i ze względu na którą (między innymi) kupiłem 5d...
    a mógłbyś pokazać jakies swoje fotki z tą magiczną GO?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aa i jeszcze jedna fotka z sigmy plus 20d
    http://img174.imageshack.us/my.php?image=sigma6mm1.jpg
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-09-2007 o 01:02 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    To pokaz mi kiedy ewidentnie nie zrozumialem o co komus chodzi i dalej pisalem swoje tak jak Ty teraz
    BTW: Proponuje ostatnie kilka postow przeniesc do pralni
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik

A oto co potrafi sigma na cropie
    ....
    http://img257.imageshack.us/my.php?image=sigma5bl3.jpg

jak dla mnie styka. ]
    Rozumiem, że pokazujesz swoje zdjęcia? Czy jak zwykle podpierasz się cudzymi opiniami i zdjęciami z Nikona D2X?

Cytat Zamieszczone przez canik
    a mógłbyś pokazać jakies swoje fotki z tą magiczną GO?
    A mogę ja pokazać?

http://www.pbase.com/arkan69/image/72227381
    http://www.pbase.com/arkan69/image/85390745
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

A mogę ja pokazać?
    naprawde swietne ale mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze dokladnie takie same rezultaty moge osiagnac sigma na cropie z DUZO mniejsza winietą?

Strona 50 z 84 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów