Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Domyślnie

O Duecie 5d + 50 1.2 już nie wspomnę...
    rozumiem ze o cenie 50mm f1.2 nie wspomniales przez skromnosc?
    Bo chyba nie piszesz o 30 1.4 jako alternatywie dla powyższego?
    jakiego powyższego?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kolega - jak sądzę - nie szuka alternatywy 1:1, ale czegoś możliwie najbliższego w ramach przyjętych przez siebie ograniczeń.
    Dla amatora 30mm f1.4 jest wystarczająca natomiast dla kogos kto zawodowo zajmuje się portretowaniem 50 f/1.4 w 5d moze okazac sie(choc wcale nie musi) za malo...
    Widzialem co potrafi sigma na aps-c i musze przyznac ze jestem pod duuzym wrażeniem jej mozliwosci w stosunku do FF.Dla amtora jak znalazł - takie jest moje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 26-09-2007 o 12:19 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Ja się zapytam inaczej. Canik, jaką masz alternatywę na cropie dla 5D + EF 50 1.4 ? Chodzi mi o jasność i taką samą małą GO ?

Bo chyba nie piszesz o 30 1.4 jako alternatywie dla powyższego?
    Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    jakiego powyższego?
    I wszystko się wyjaśniło... Canik po prostu ma problemy ze wzrokiem, więc niby jak ma zauważyć różnicę w zdjęciach z 40D i 5D....
    Jeśli to jednak kłopot ze zrozumieniem, to uprzejmie informuję, że "powyższy" to znaczy wspomniany wyżej - w tym konkretnym przypadku - EF 50/1,4.
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 26-09-2007 o 12:45

Domyślnie

Jeśli to jednak kłopot ze rozumieniem, to uprzejmie informuję, że "powyższy" to znaczy wspomniany wyżej - w tym konkretnym przypadku - EF 50/1,4.
    a skad masz pewnosc ze chodzilo o 50f1.4?

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a skad masz pewnosc ze chodzilo o 50f1.4?
    Stąd, że nie zauważyłem u siebie problemów z rozumieniem tekstu pisanego w języku polskim.

Domyślnie

Proponuje nie trollowac panie viracocha i wrócić do meritum sprawy a wycieczki osobiste pozostawić na boku

Według mnie sigma 30mm f1.4 bardzo dobrze sprawdza sie na cropie - jest to o wiele tansza alternatywa dla 5d i w wiekszosci wypadków wystarczająca jak pokazują fotki.

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

jakiego powyższego?
    Sorry Canik, ale ja pisze po polsku i jeśli tego, co napisałem nie zrozumiałeś, to ja się wypisuję z rozmowy.

P.S. Domyślam się jednak, że bardzo dobrze rozumiesz o co pytałem, tylko niektórzy kiedy nie mają sensownej odpowiedzi na zadane pytanie pytają "o co pytałeś?"
    P.S.2. I uwierz, że spokojnie odróżnię zdjęcie zrobione 40d + 30 1.4 od tego z 5d + 50 1.4 przy max. przysłonie, nawet jeśli te zdjęcia będą w postaci odbitek 10x15. Nie po ilości detali, czy ostrości, ale właśnie po głębi ostrości, na której mi np. bardzo zależy i ze względu na którą (między innymi) kupiłem 5d...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuje nie trollowac panie viracocha i wrócić do meritum sprawy a wycieczki osobiste pozostawić na boku

Według mnie sigma 30mm f1.4 bardzo dobrze sprawdza sie na cropie - jest to o wiele tansza alternatywa dla 5d i w wiekszosci wypadków wystarczająca jak pokazują fotki.
    A ja proponuję trochę poczytać na temat podstawowych pojęć w fotografii, począwszy od tego co to takiego ogniskowa, jak się ma do cropa i co z tego wynika.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Talking

Śmieszny ten wątek. Zacząłem go już nawet obserwować i traktuje jako swego rodzaju przekrój psychologiczny osób bioracych udział w sporze (sporze ???!!!). Obserwuję:
    1. Takich co mają 5d i trochę im żal że ich matryca nie jest opakowana w 40d.
    (próbują umniejszyć niewątpliwe wady 5d vs 40d => słodka pomarańcza)
    Twierdzą że szybkostrzelność, lepszy af, jakieś uszczelki, liveview i parę takich ... są im niepotzrebne, nie chcą ich, bo po co a przynajmniej sa one nic nie warte w stosunku do FF bo tu wieksza rozpietośc tonalna, mniejsza GO. Właściwie trudno sobie wyobrazić jak mozna uzywac czegoś bez FF.
    2. Takich co mają 40d i trochę im żal, że nie ma w środku matrycy z 5d.
    (próbują umniejszyć niewątpliwe wady 40d vs 5d => słodka pomarańcza)
    Dla tych nie warto płacić za FF (albo ich na to nie stać), bo podobne zdjęcia są z 40d, nie widzą lub nie chcą widzieć róznicy.
    3. Innych (tą kategorię dodałem dla bezpieczeństwa - własnego bezpieczeństwa ). Proszę zaliczać się do niej, jeśli nie masz poczucia humoru.

Nie możecie po prostu pozostać przy swoim zdaniu

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jest jeszcze jedna kategoria: takich co nie mają 40D ani 5D, a mają najwięcej do powiedzenia o różnicy powyższych :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony

Domyślnie

powiniwieneś jeszcze dodać: i nie wiadomo czy cokolwiek mają a jeśli nawet to na pewno nie potrafią tym czymś zrobić zdjęcia którego nie baliby się pokazać tutaj innym...

Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów