Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Fotonet Tychy (www.fotonet.info) - kilka watpliwosci

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Poczytaj o profilach . Widocznie program konwertuje do profilu .

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Ano właśnie. Jestem przekonany, że kiedyś na ich stronie widziałem link do ściągnięcia profilu ich maszyny a teraz za nic nie mogę go odnaleźć.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar fotobaraba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    tak dokładnie. tylko wczesniej nie było takich różnic z stąd te wątpliwości.
    z resztą ty masz bardzo duże doświadczenie więc wrzuć jakąś "esencje".

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobaraba Zobacz posta
    tak dokładnie. tylko wczesniej nie było takich różnic z stąd te wątpliwości.
    z resztą ty masz bardzo duże doświadczenie więc wrzuć jakąś "esencje".
    Esencję masz tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=8520
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Chłopaki, programik na stałe montuje do plików ichniejszy profil. Kiedyś była opcja do wyboru - mogło się samemu w foto e-net do wybranych zdjęć załączyć profil ICC. Teraz programik robi to automatycznie i dla każdego pliku.

A owa opcja pt. POPRAWA KOLORYSTYKI (wyrównywanie kanałów) to całkiem inna sprawa.
    Nigdy tego nie włączam; czyli jest tak jak kiedyś z załączonym profilem. Poprawa kolorystyki to dla ludzi którzy po prostu z kompakta zgrywają foty i ślą prosto do labu; ta funkcja najlepiej się sprawdza przy zdjęciach które zostały nieprawidłowo wykonane np. zły dobór temperatury barwowej przez balans bieli (z fotonet)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Chłopaki, programik na stałe montuje do plików ichniejszy profil. Kiedyś była opcja do wyboru - mogło się samemu w foto e-net do wybranych zdjęć załączyć profil ICC. Teraz programik robi to automatycznie i dla każdego pliku.

A owa opcja pt. POPRAWA KOLORYSTYKI (wyrównywanie kanałów) to całkiem inna sprawa.
    Nigdy tego nie włączam; czyli jest tak jak kiedyś z załączonym profilem. Poprawa kolorystyki to dla ludzi którzy po prostu z kompakta zgrywają foty i ślą prosto do labu; ta funkcja najlepiej się sprawdza przy zdjęciach które zostały nieprawidłowo wykonane np. zły dobór temperatury barwowej przez balans bieli (z fotonet)
    najprawdziwsza prawda :-)

tez zainstalowałem nowa wersje i sie wkurzylem - ta poprawa kolorystyki to cos jak autolevele...
    zadzwonilem do nich w piatek; odebrala pani wiec wale prosto z kim u panstwa moge porozmawiac na temat profilu kolorystycznego maszyny...
    Daaaaaareeeekk!
    przyleciał pan Darek z labu - opisałem sytuacje;
    odpowiedział mi ze to jakiś bezsens (z tym brakiem mozliwosci wylaczenia icc) i ze oni z labu nic o tym nie wiedzą
    w poniedziałek bedzie admin to z nim pogada (wyslalem tez oficjalnego emaila); ponoc nikt z nimi nie konsultował nowej wersji

dzis odinstalowałem wersje najnowsza (3.51p) i zostawiłem wersje Foto E-Net 3.09p (bo przezornie nowa zainstalowalem do innego folderu )
    stary proram dziala - wlasnie wyslalem kilkadziesiat zdjec na format 13x18;
    mialem jedną zwieche, jak gdyby lącze nawaliło ale dograłem pozostałe zdjęcia;
    w Foto E-Net 3.09p - da sie wyłączyc profill ICC

_________________________________________EDIT
    stary program mozna zassać tu:

http://www.fotomarek.com.pl/z_p_i.html

http://www.fotomarek.com.pl/e-foto3.09p.exe
    Ostatnio edytowane przez pst ; 21-10-2007 o 01:04
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Uprawnienia umieszczania postów