Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie za to, że Ty zaraz się "lepiej" poczujesz jak wejdzie tu jakiś mod. Nie wiem czy McKane ma rację czy nie. Takimi miniaturkami w zasadzie można udowodnić wszystko i bardziej zależy to od umiejętnej argumentacji niż od tego czym były one robione. Póki co uważam, że jest 1:0 dla McKane.
    wiesz co "kolekcjoner" straszyc to sobie mozesz dzieci, ja nie napsalem nic obrazliwego, tylko stwierdzam suche fakty, co widze i co widzialem, jesli to jest dla kogos mydlo fotka to albo mi kupcie okulary albo sobie, bo cos tu smierdzi
    a domyslam sie ze jest to chec wbijania sobie w glowke bajek o krasnoludkach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Slabo to wyglada.
    Jak dla mnie wcale nie tak duzo szczegolow, nieciekawe przejscia tonalne i rzeczywiscie tragicznie dzialajacy balans bieli.
    Do tego zdecydowanie mniejsza niz w 30d rozpietosc tonalna co widac wyraznie na kolnierzyku.
    No i mydlo ... ale to pewnie wina tamrona no chyba ze rozepchnieta matryca nie potrafi wyciagnac ostrych zdjec co jest bardzo prawdopodobne.
    Ja bym tym nie focil w kazdym razie.

Pozdrawiam

jeszcze raz gdzie jest tragicznie dzialajacy balans bieli?

pierwsze zdjecie slonce lekko za chmura i tak jak ich widzialem tak zarejestrowal, drugie zdjecie slonce swiecilo na nich i faktycznie tak jest leciutka dominanta zolci ktora przy takim swietle powinna wystapic, dlatego nie wiem w jaki sposob argumenujesz te swoje tezy, a i jeszcze malo detali
    moze zerknij sobie na garnitur na drugiej fotce...
    Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 22-09-2007 o 09:36 Powód: Automerged Doublepost
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    wiesz co "kolekcjoner" straszyc to sobie mozesz dzieci, ja nie napsalem nic obrazliwego, tylko stwierdzam suche fakty, co widze i co widzialem, jesli to jest dla kogos mydlo fotka to albo mi kupcie okulary albo sobie, bo cos tu smierdzi
    a domyslam sie ze jest to chec wbijania sobie w glowke bajek o krasnoludkach
    (....)
    Ja Cię nie straszę - daleki jestem od tego - tylko po co wątek ma wylądować w pralni. Próbuję tylko uświadomić, że na takich miniaturkach można udowodnić niemal wszystko - co zresztą McKane zrobił .

Może ktoś kto ma 30/20D i 40D zrobi dwa identyczne zdjęcia oboma puszkami i wtedy będzie można dywagować czy jest lepiej czy nie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-09-2007 o 15:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów