Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
coś na tym fotopolis są niedoinformowani albo ja mam dziwną 30-tkę bo mi też wyświetla w wizjerze
Chodzi glownie o to ze w 30D iso wyswietla sie tylko w czasie zmiany a w 40D na stale. Choc ciekawie to zamotali na fotpolis.

z tego wynika, że tylko na górnym wyświetlaczu widać na stałe czułość ISO. jak to jest?
I w wizjerze i na gornym a jak wcisniesz i przestawisz sobie opcje przycisku INFO to i na tylnym ci bedzie wyswietlac nastawy (fajna opcja 8) ) .

a dla mnie to porażka. znam na pamięć obsługę przycisków i wiem co zmieniam w 30d. przestawienie kolejności guzików to dla mnie problem, szczególnie, że myślałem o 40d jako drugie body a tak to może być problematycznie mieć 30d i 40d naraz i korzystać z nich szybko i bezproblemowo
Przez chwile (jak spojrzalem na puszke) tez tak myslalem. A potem sie okazalo ze to ustawienie jest o wiele wygodniejsze, szczegolnie gdy zmienia sie iso i slepi ciagle w wizjer. Ale racja - przy dwoch puszkach bedzie raczej mylace. Sugeruje sprzedac 30D i miec dwa 40D .

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
Jedno mnie zaniepokoiło. Napisali bardzo zdecydowanie, że migawka jest tak samo głośna a nawet głośniejsza przez dźwięk silnika. Kilka osób, które o to pytałem twierdzi inaczej.
Zwykly bulls*t. Jest ciszej i delikatniej (ktos pamieta moje posty jak macalem 20D majac jeszcze 10D i narzekalem ze czuc pod palcami trzepniecie migawki 20D ? ) a juz w Liveview Silent Mode 2 to ledwie pykniecie (choc trzeba potem przytrzymac lustro w gorze, znaczy spust trzymac wcisniety, i poczekac na glosniejszy moment by moc je opuscic - wtedy robi bzzyk).

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski Zobacz posta
Myślę że też niejedna osoba, która robi zdjęcia krajobrazowe (wiem że robisz świetne) doceni w trybie LiveView bieżący histogram.
A to ciekawe...w moim 40D nie ma biezacego histogramu w LiveView. Pokazesz mi jak sie wlacza?
(hint: niektorzy myla 'brightness simulation' z histogramem na zywo, a chodzi o to ze jak wprowadzasz korekty naswietlenia w Tv/Av/P albo uzywasz trybu M to LCD w LiveView probuje odwzorowac jasnosc zdjecia wynikowego).