Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 20D i zbyt czerwone zdięcia???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cirilla, czy tak lepiej?

Jedyne, co zrobiłem, to ustawiłem balans bieli na ścianę, więc jeszcze pewnie dałoby się więcej wycisnąć. Z RAW-em można to zrobić bez utraty jakości.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 13-09-2007 o 09:48
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar ciri
    Miasto
    k. Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Cirilla, czy tak lepiej?
    Z RAW-em można to zrobić bez utraty jakości.
    zdecydowanie lepiej ale czy moge wiedziec jak to zrobiłes, moje obrabianie zdięć w PS jest bardzo podstawowe.Bede wdzięczna za kilka wskazówek!!!!bo o taki efekt końcowy by mi chodziło.Dziekuje.

Jezeli chodzi o parametry zdiecia to przewaznie pracuje na "Av" f 3.5 iso na 400-800 a czas sie sam dostraja.
    20D+50 1.8+tamronik 17-50 2.8+ 380EX+ różne dodatki....M42
    www.fotomargarita.com

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cirilla Zobacz posta
    zdecydowanie lepiej ale czy moge wiedziec jak to zrobiłes, moje obrabianie zdięć w PS jest bardzo podstawowe.Bede wdzięczna za kilka wskazówek!!!!bo o taki efekt końcowy by mi chodziło.
    Nie mam PS, użyłem Bibble Pro, którego 14-dniową wersję możesz ściągnąć ze strony www.bibblelabs.com. Ale jestem pewien, że w PS da się zrobić to samo a nawet lepiej. W Bibble otworzyłem obrazek, wybrałem narzędzie White Balance i kliknąłem na ścianę. To wszystko.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciri Zobacz posta
    Jezeli chodzi o parametry zdiecia to przewaznie pracuje na "Av" f 3.5 iso na 400-800 a czas sie sam dostraja.
    W tym trybie aparat przyjmuje, że głównym źródłem światła jest światło zastane, a lampa tylko doświetla. Jeśli dodatkowo masz w CFn (14) ustawiony pomiar na Evaluative, to aparat sam dobiera korektę błysku wg tylko sobie znanych algorytmów. Skierowując lampę na sufit dodatkowo ją osłabiasz.

Spróbuj zdjęcia z lampą robić na M ustawiając pożądaną przysłonę, a czas dobierając taki, żeby wychodziło wg światłomierza od 0 do -1EV. Wtedy głównym źródłem będzie lampa. Balans bieli zostaw na "słoneczko" lub "piorunek". W cieniach oraz w tle, gdzie błysk nie sięgnie, może pozostać czerwona dominanta.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uprawnienia umieszczania postów